Hogyan válasszunk csaptelepet?

Kihúzható fejes csaptelep

Hogyan válasszak csaptelepet?

Akár konyha, akár fürdőszoba, a csap kiválasztása fontos. Összeszedtem a legfontosabb tudnivalókat.

A megfelelő csaptelep kiválasztása nem könnyű feladat. A konyhai csapot úgy kell megválasztani, hogy tökéletes egyensúly legyen a kialakítás, kinézet és a funkcionalitás között. Könnyen használható legyen még akár zsíros kézzel is, és pontosan tudja beállítani a vízáramlást, és a hőmérsékletet.

Tudta, hogy a konyhai csap a a ház leggyakrabban használt készüléke?

Mielőtt belemegyünk a részletekbe, szeretném leszögezni, hogy az egészsége érdekében, a leglényegesebb szempont, hogy a csap, amit választ, biztonságos és bevizsgált legyen. Ez garantálja, nem oldódnak ki belőle a káros anyagok, és sokáig egészségesen tudja használni.

Menjen végig a lépéseken, és megtalálja az Önnek ideális konyhai csapot.

NYOMÁS

A lakásban adott vízrendszertől függ, hogy alacsony, vagy magas nyomású csapra van szükség. Ha nem biztos a dolgában, mindenképpen kérdezzen meg egy szakértőt.


 A csapok között Létezik „egykaros” és „kétgombos” felépítés. Az elmúlt évtizedben az egykaros csaptelepek terjedtek inkább el, jogosan, hiszen könnyebb őket kezelni. 

ANYAG, SZÍN ÉS KIALAKÍTÁS

Szín tekintetében a mosogatómedence kiválasztása után lehet gondolkodni a csap színén, vagy ha csak csapot keres, akkor a kinézetét, anyagát a már meglévő mosogatótáljához igazítsa. A klasszikus nemesacélhoz rozsdamentes nemesacél csap dukál. A piacon a mosogatómedencéhez hasonlóan itt is megtalálhatók a kerámia-króm, gránit, gránit-króm változatok. Nézze meg az összes csaptelepet oldalunkon, ahol még talál, kerámai, festett-króm, kerámia-króm csaptelepeket is. Bármelyik nagyon jó választás, kinézetüket és tisztíthatóságukat tekintve is, mert nehezebben tapad meg rajtuk a víz, így a vízkő kialakulásának esélye is kisebb.

Ha megfelelő vízsugár-szabályozója is van, az nagyon megkönnyítheti a munkát, a szélesebb vízelosztás ugyanis hatékonyabbá teszi a mosogatást, így vizet spórolhat, és csökken a vízkőlerakódás. Hab a tortán, hogy a takarítása kényelmesebb és ritkábban is van rá szükség. :)  
Manapság már inkább egykaros csapokat talál a piacon, amelyek előnye, hogy modernebb hatásúak, és egy mozdulattal megnyithatja a vizet, beállíthatja a hőmérsékletet és az erősséget anélkül, hogy mindkét kezét szabaddá kellene tennie.

 

KÜLÖNLEGES CSAPOK

Vannak speciális esetek, amikor a hagyományos csaptelepek nem felelnek meg. Például amikor a nagyobb edények nem férnek be alá… Ilyenkor megoldás a kihúzható fejes csaptelep. Ha mégis fix fej mellett dönt, figyeljen a csaptelep magasságára és ívére!
Ha tervezéskor úgy alakult (vagy tudatosan döntött úgy), hogy a mosogató az ablak alá kerül, akkor a nagyméretű csaptelep miatt ablaknyitáskor mindig akadályokban ütközhet. Kivéve akkor, ha lesüllyeszthető vagy eldönthető csapot választ, mert ezek szabad utat adnak az ablaknyitásra és zárásra.

A zöldségek tisztításakor nagyon megkönnyíti a dolgát, ha zuhanyfejes csaptelepet választ, mert hatékonyabban oszlatja el a vizet, és akár spórolhat is, hiszen a jobb vízeloszlás miatt kevesebb víz is elegendő.  
Hasonlóan nagy segítség lehet, ha a csapból azonnal forró víz folyik, mint a Blancohot csaptelepnél. Ez a forró vizes rendszer számos munkafolyamatot egyszerűbbé tesz a konyhában pl. melegítés, blansírozás, gyors előkészítés, hiszen a csapból azonnal forró víz (is) folyik.

Megnézem az összes csaptelepet >>>

 

FÜRDŐSZOBAI CSAPTELEPEK

A fürdőszobába is fontos, a kényelmes kezelés, és hogy jó minőségi csaptelepet válasszunk, amely hosszú ideig kiszolgál minket.

Sokféle megoldás van.

Lehet mosdóra szerelt álló csap, de lehet falra szerelt is, lehet egykaros keverő csaptelep,vagy a hagyományos kétgombos csaptelep. Vagy épp a panellakásokban elterjedt úgynevezett kád-mosdó csaptelep is, amely a kád és a mosdó töltésére egyaránt szolgál. Választékunkban talál bidéhez is csaptelepet.

 

Fürdőszobai csaptelepek

VÉDELEM

Ha sikerült megtalálnia a legjobb csaptelepet, egy jótanács: vigyázzon rá! Jelentősen megnövelheti az élettartamát, ha a csap elé, a sarokszelepre tesz egy szennyszűrőt, így a nagyobb darabok biztosan nem károsíthatják a szerkezetet.

 

Tekintse meg teljes csaptelep kínálatunkat!


Ha bármilyen kérdése van, hívja mosogatómedence szakértő kollégámat közvetlenül a +36 1 478 2128-as számon,aki személyesen fog segíteni abban, hogy a legmegfelelőbb csaptelep kerüljön otthonába!

Nézze meg a Összkomfortos  szállítási videónkat: 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Febr 23.