Vízspórolás, viztakarékosság napjainkban 2024

vizspórolás mosogatógéppel

Háztartási gépekkel is spórolhat vizet! Tudja meg, hogyan!

Közeleg a víz világnapja, melynek célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére.

A Víz Világnapján gondolkodjunk el azon, hogy mit jelent számunkra a víz? Milyen értéket képvisel?
Ha nem lenne elérhető, az otthonainkban, az intézményekben, akkor hogyan oldanánk meg a mosogatást, a kézmosát? Hogyan főznénk, mit innánk, mivel takarítanánk?


Olyan sok dolgot egyértelműként kezelünk. Azt, hogy kinyitjuk a csapot és folyik a kiváló minőségű csapvíz. Hogy lehúzzuk a WC-t és elfolyik a szennyvíz a szennyvíztisztító telepekre. Nekünk ez megadatott. Azonban a bolygónk más szegleteiben, a harmadik világ országaiban nincs vezetékes vízellátás és a szennyvízelvezetést még hírből sem ismerik!

Eljött tehát a pillanat, hogy megálljunk és a dolgok mögé nézzünk.

Álljunk tehát meg! És tegyük meg azt, ami tőlünk telik! Ha az egy apró lépés, akkor azt. Ha viszont egy nagyobb, akkor lépjünk nagyobbat! Azért, hogy a következő nemzedékek számára is elérhető legyen ez a kincs, hogy az utánunk jövő generációknak ne kelljen ismerniük azokat a szavakat, hogy vízkrízis. 

Legyen az első lépés, a vízspórolás felé, hogy kevés vízzel, gazdaságosan mosogatja el az edényeit.

Figyelmébe ajánlanám a Bosch mosogatógépeket melyek igazán hatékony víz felhasználásúak.

Kevesebb víz, több szabadidő. Ezt kapja a Bosch mosogatógépektől.

A tökéletes mosogatás az, amivel Önnek nem kell foglalkoznia.

viz és áram spórolás mosogatógéppel 

A világelső mosogató.

Az Euromonitor szerint a vásárlók előnyben részesítik a Boscht más márkákkal szemben, ha mosogatógép vásárlásra kerül sor. Készülékeik természetesen hiánytalanul nyújtják mindazt, amit egy mosogatógéptől elvár és megérdemel, de működésük jóval túlmutat a kötelező elemeken.

Kiemelkednek kiváló szárítási és tisztítási eredményeikkel. A személyre szabott, kényelmes használatot a legkülönfélébb felhasználói igényekhez tervezett programok és a Wi-Fi teszik lehetővé, a fenntartható, költséghatékony működést pedig az energiahatékony technológiák biztosítják.

viz és áram spórolás mosogatógéppel

Készülékeikben az innováció a precíz német tervezés által garantált kiváló műszaki minőséggel és megbízhatósággal párosul. Ezért szavaznak nekünk bizalmat a vásárlók, és teszik a Boscht a világ első számú márkájává*. (*Forrás: Euromonitor International Limited, eladott darabszám, 2023)

Spóroljon vizet mosogatógéppel!

Egy átlagos kézi mosogatással akár 60 liter vizet is elhasználhatunk. Gondoljon bele, mi mindenre lenne használható ez a mennyisége, főleg ha naponta többször is „elpacsáljuk”.

Miért pont 60 liter? Én kipróbáltam és 1 perc alatt 6 liter víz folyik át a csapomon. Egy vasárnapi ebéd után egy négy fős család mosogatási ideje 10 percig biztosan eltart, hiszen mosogatószerrel is kell mosni és öblíteni is kell az edényeket. Ez 10 perc alatt kb. 60 liter vizet jelent. És ez csak 1 mosogatás naponta!  Ez az a mennyiség, amit akár egyetlen kézi mosogatással elpazarolhatunk.  

Mosogatógép használatával akár 80%-kal csökkenthető a vízfogyasztás. Egy mosogatógép, géptől függően, 10-14 terítéket 9 liter vízzel is el tud mosogatni. Tehát töredéke víz felhasználása lesz a mosogatógép használatával! 

Megspórolhatja a kézi mosogatással járó fáradságot is, és a kellemetlen kérdést is:  „Ma ki fog mosogatni?. Sőt miközben a korábbinál tisztább edényeket, sőt higiénikusabbakat, hiszen magasabb hőfokkal mosogat a gép, tehet el a konyhaszekrénybe.

viz és áram spórolás mosogatógéppel

A villanyszámla is megköszöni majd ????

A Bosch mosogatógépekkel nem csak vizet és fáradságot, hanem energiát is megtakaríthat. PerfectDry mosogatógépeiben hatékonyság és energiatakarékosság kéz a kézben járnak. Mit szólna, ha a leghatékonyabb szárítással spórolhatná a legtöbbet?

Tökéletes szárítást végző és 20%-kal kevesebb energiát fogyasztó mosogatógépek a Bosch PerfectDry készülékei.

Hála a Zeolith szárítási technológiának, a legjobb szárítási eredmények a lehető legkevesebb energiával érhetők el. Válassza a jobb szárítást kisebb villanyszámlával!

viz és áram spórolás mosogatógéppel

Rugalmas pakolhatóság, három kosárban, és csendes műkődés várja a víz- és energiabarát Bosch PerfectDry készülékekkel.

Tudjon meg többet a Bosch PerfectDry mosogatógépekről >>>

Nézze meg a Bosch onlinMárkaboltban a mosogatógépeket, most +5 év GARANCIÁVAL >>> 

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Mosogatógép vásárlási útmutató

Nem luxus a szárítógép, spórol vele!

Miért nem kell leöblíteni az edényeit, mielőbb a mosogatógépbe helyezi?

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2024. Márc 07.

Bosch PerfectDry mosogatógépek