Vége a bosszankodásnak, megvan az ideális szemetesem!

imádnivaló szemetes

Vége a bosszankodásnak, megvan az ideális szemetesem!

Konyhai szelektív hulladékgyűjtő edény, avagy beépített szemetes!

Nem vagyok már fiatal lány, így van tapasztalatom konyhai szemetesekből.

Amikor kislány voltam, még újságpapírt tettünk a szemetes aljára és az egész edényt cipeltem a 3. emeleti panellakásunkból a 3 házzal arrébb lévő ezüst színű (nem szürke :) ) szemétgyűjtőbe, amikor édesapám elkiáltotta magát, hogy: „valaki vigye le a szemetet”!

Ma már más világ van, és nem ilyen egyszerű ez a dolog. Azóta már napi lapot sem járatok, így újság se kerülhet a szemetes aljára, arról nem beszélve, hogy a papírt szelektíven gyűjtöm.

De nézzük a szemetesek fejlődését nálunk :)

Tehát a sima vödörszerű szemetest követte a lezárható fedelű tartály, melybe nylon zsákot tettünk. Ennél a fajtánál az volt a baj, hogy örökké koszos lett a teteje, ahogy kinyitottuk. Volt olyan, hogy a konyhai maradék beöntése közben lecsukódott, és félre ment minden. A kezelése és a takarítása se egy hálás feladat. Aztán jött a pedálos szemetes, amelyre rá kellett taposni és akkor kinyílt. Ez se bírta sokáig.  Persze lehet, hogy napjainkban már stabilabbak, és jól műkődnek, de régen a műanyag kivitelek nem voltak használhatóak.

De nem baj, léptünk tovább. Jött az ajtóra szerelhető szemetes, mely kinyílik magától, ahogy kinyitjuk az ajtót. Na, ez az, amit nem sikerült igazán kivitelezni. Tehát itt is maradt, hogy hozzáérünk és manuálisan nyitjuk ki. Ebbe a típusú szemetesbe nylont kell elhelyezni, így aránylag higiénikusan kezelhető. Igen ám, de elfoglalta a szekrényt, és a szelektívnek nem maradt hely.

Elérkeztünk napjainkhoz, ahol megkönnyebbülten sóhajtok fel!

2019 :)  ahol felfedeztem a Blanco hulladéktárolókat. Ezek a vödörszerű tárolók, fiókban helyezhetőek el. A konyhai fiókom lábbal nyitható, így a szemét kidobása tényleg csak egy mozdulat. A szelektív kérdés is megoldódott, mert a fiókban több fajta hulladéktároló helyezhető el.

A vödrökbe könnyedén üríthetőek a szemetek és a befelé hajló keretnek köszönhetően a hulladék garantáltan a vödörbe jut. A konyhai hulladéktárolónál használok szemeteszsákot, és a vödrökön lévő fogantyú nagy segítség ebben, mert biztosan lefogja azt, így nem tud belecsúszni.

Könnyen, gyorsan összeszerelhetők, és rugalmasan használhatók, amellett, hogy pompásan néznek ki, és abszolút higiénikusak.

Ez most az igazi megoldás számomra, és remélem még sokáig!

Nézze meg Ön is a hulladéktárolókat, és találja meg az Önnek ideálisat >>>

Tudjon meg többet a háztartási gépek világából:

Tarol a hulladéktároló dizájn

Különlegesség, ami megkönnyíti a háziasszony életét!

Hulladékkezelő - konyhamalac újratervezve

Mire jó a hulladékkezelő?

Hogyan választunk mosogatótálcát?

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Jan 08.