facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Tippek hogyan kell bánni a rozsdamentes és a gránit mosogató medencékkel

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

A gránit és rozsdamentes acél mosogató medencék karbantartásáról írok most önnek.

A rozsdamentes acél mosogatók

Az egyszerűen karbantartható rozsdamentes acél a legnépszerűbb anyagválasztás egy konyhai mosogatóhoz. A rozsdamentes mosogató nagyon higiénikus. Tökéletesen sima a felületet, és az anyagából következik, hogy a baktériumok nem tudnak megtelepedni rajta.

A rozsdamentes acél nem elpusztíthatatlan, de nagyon közel van hozzá. Hajlamos a napi használat során megkarcolódni. A kemény víz is problémát jelenthet, továbbá, ha valami rendkívül forró érintkezik a száraz rozsdamentes mosogatóval, az anyag elszíneződhet.

De mit tehetünk, hogy szép maradjon? A rozsdamentes csillogás megtartása érdekében rendszeresen mossa le enyhén mosogatószeres szivaccsal. Ha ez nem elég akkor lehet kapni rozsdamenetes acél tisztítószert, amely minden foltot fellazít ezen a felületen. Hetente egyszer elég ezzel áttörölnie.

Fontos, hogy ne használjon acélgyapotot, drótkefét vagy csiszolószivacsot, mivel az anyag megkarcolhatja. Kerülje el a fehérítőt tartalmazó tisztítószereket is, de ha valamiért mégis ilyet kéne használnia, azonnal tisztítsa meg a rozsdamentes felületet a rozsdásodás megelőzése érdekében.

Amennyiben önnél kemény a víz, akkor az ecet a barátja. Miután lemosta a vízkő lerakodásokat, törölje szárazra egy puha ruhával. Ahogy már említettem soha ne helyezzen bele a tűzhelyről levett edényt, mert elszínezheti a mosogatót. Csak úgy teheti ezt meg, ha enged a mosogató aljára vizet.

Böngésszen a rozsdamentes acél mosogatók között >>>

Gránitból készült mosogatók

A gránit mosogatók tipikusan 80 százalékban gránitból és 20 százalékban akril gyantából készülnek, ami rendkívül tartós anyagot alkot . Ellenállnak a hőnek, a foltoknak, a karcolásoknak és a forgácsoknak. Ez az anyag számos színben kapható. A gránit mosogatóján biztos nem lesznek karcolások, ahogy a rozsdamentes acélon előfordulhatna. A színe nem fakul ki, ha magas hőnek van kitéve. De ezek a mosogatók hajlamosak a vízi ásványok foltjaira.

A gránit mosogatót akár minden nap a mosogatás befejeztével áttörölheti egy szivaccsal amely mosogatószerrel van átitatva. Utána ajánlatos mikroszálas törlőkendővel szárazra törölni. Ez megakadályozza, hogy a vízkő illetve mészkő rárakódjon és elcsúfítsa a mosogató tálcát.

A tisztítás ellenére idővel a gránit kompozit mosogató matt felülete homályos lehet, ez a kemény vízből származó ásványi lerakódások miatt lehetséges. A mosogató fenekén fehér kalcium-lerakódások jelennek meg. A foltok eltávolításához használjon olyan tisztítószert, amelyet kemény vízhez és ásványi lerakódásokhoz alkottak. Én ajánlom az ecetet is, első lépésben. Öko barát megoldás, és ha havonta alkalmazza, nem kell erősebb szerhez folyamodnia.

A gránit mosogató medencéknél is vigyázni kell a fehérítő vagy ammónia-tartalmú termékekkel. Kérem, a napi tisztításhoz ne használjon acélgyapotot vagy súrolókat, mert ugyan nehezen karcolódik meg a felület, de nem éri meg kockáztatni.

Böngésszen a gránit mosogatómedencék között >>>

Olvasson még a mosogatókról:

Szeretné az életstílusát megjeleníteni a konyhájában?

10 év múlva is ugyan olyan mosogató

Gránit vagy rozsdamentes mosogató ?

Mire jó a hulladékkezelő?

Milyen csapot vegyek?


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA