A professzionális szakácsok szeretik az indukciós főzést!

szakácsok indukciós főzőlapon

A professzionális szakácsok szeretik az indukciós főzést!

Miért válasszon indukciós főzőlapot? Tudja meg a „nagyoktól”!

A világ legjobb szakácsai közül sokan indukciós főzőlapot használnak.

Meglepődött? Igen, rengeteg ideig a gáz hódított, de egyre többen meglátták, megtapasztalták az indukció előnyeit.

„Erőteljes, azonnali, pontos, hatékony, praktikus…” - mondja Thierry Molinengo, a párizsi Cristal Room Baccarat étterem séfje.

"Szeretem a nagy indukciós sorozatunkat - soha nem térnék vissza a gázhoz" - jelentette ki James Ramsden, a Michelin-csillaggal ellátott kelet-londoni Pidgin étterem ételírója, szakácsa és társtulajdonosa.

Miért imádják a szakácsok az indukciós főzőlapokat?

Azért mert a nagy teljesítményű üvegkerámia felületen lévő étel, rendkívül gyorsan melegszik fel és mert pontos, precíz hőszabályozással rendelkezik az indukciós főzőlap. Az indukciós technológia nem az edényt melegíti fel, hanem a benne lévő ételt, emiatt extra gyors. Csodás tulajdonsága még, hogy nagyon kevés hő távozik a főzőhelyiségbe, így nem melegíti fel azt. Egy étteremben, vagy egy profi szakácsnak fontos, hogy ne izzadjon folyamatosan főzés közben.

Nem utolsó szempont azt sem, hogy használat után sokkal könnyebb megtisztítani, hiszen nincs a felületén ráégett étel.

Egy kisebb családnál is, de egy kereskedelmi mennyiségben való főzésnél sem szabad figyelmen kívül hagyni az energiafogyasztást, ami sokkal kevesebb, mint egy hagyományos villanytűzhelynél.   

Miért jó az indukciós főzőlap?

Az indukciós főzőlapot egyáltalán nem nehezebb használni, mint egy elektromos vagy gáz főzőlapot. Mielőtt főzni kezd, el kell olvasni a használati utasítást. Az irányítása, használata 1-2 nap alatt elsajátítható, nem okoz problémát.

Tippek indukciós főzőlapon való főzéshez:

A főzés megkezdése előtt készítse el az összes hozzávalót. A főzőedények sokkal gyorsabban hevülnek az indukciós főzőlapon, mint a hagyományos főzőlapoknál, ezért nincs ideje az előkészületekre.

Kísérletezzen, mert olyan ételeket fog tudni elkészíteni, amikre nem is gondolt. A professzionális szakácsok titka a pontos hőmérséklet beállítás. Most már erre Önnek is lehetősége lesz. A pontos hőmérséklet lehetővé teszi öntetek és divatos édességek készítését is.

Az indukciós főzőlapok főzőzónái kombinálhatók, összevonhatóak és ezért akár túlméretezett edények egyenletes melegítésére is lehetősége van. A receptet megduplázhatja vagy megháromszorozhatja anélkül, hogy ugyanazt az ételt két különálló égőn kellene elkészítenie.   

Figyelmébe ajánlom a Gorenje IS645BG indukciós főzőlapot, mely elképesztő tulajdonságokkal bír.

Ahogy már említettem, vannak olyan indukciós főzőlapok, ahol össze lehet kapcsolni két egymás mögötti főzőzónát, így egy hatalmas felületet létrehozva. Ez az AreaFlex funkció. Ez a főzőlap képes erre, így a karácsonyi töltött káposztát egy óriási edényben tudja elkészíteni.

Megkönnyíti a kezelését az AutoDetect funkció, amely a főzőlap bekapcsolása után azonnal észleli a ráhelyezett lábos vagy serpenyő helyzetét. Aktiválja a megfelelő zónát vagy (nagyobb lábas esetén az összekapcsolt) zónákat. Ez a funkció a főzőlap bekapcsolását követő első 10 másodpercen belül aktiválódik vagy bármikor később manuálisan is aktiválható.

Természetesen időzíteni is tudja a főzőzónákat. A csodás benne, hogy amennyiben a beprogramozott idő letelt, a főzőlap automatikus kikapcsol, így nem tud túlfőni, leégni az étel.

A még gyorsabb ételkészítésért felel a PowerBoost extra teljesítményfokozat. Ez a funkció erőteljes teljesítménylökettel fokozza a főzés intenzitását, ezzel jelentősen lerövidíti az előmelegítés időigényét.

Kedvenc társai az IQ funkciók lesznek, melyekkel gyerekjáték a főzés.

El tudja képzelni, hogy nem szükséges közvetlen felügyelet főzés közben?
Az IQcook érzékelők kommunikálnak az edénnyel és figyelik a főzési folyamatot, így megfelelően tudják irányítani a teljesítményt. Ezzel akár 40% energiát takaríthat meg!

Nézzük, milyen IQ funkciók könnyítik meg életét:

- IQboil funkció, hogy a levesek és tésztaéletek gyorsan elkészüljenek. Az érzékelők biztosítják, hogy az étel ne tudjon kifutni az edényből, mert alacsonyabb főzési hőmérsékletre kapcsol, amint ehhez közeledne.

- IQgrill funkció grillezéshez (sütés erősségi szint beállítás)
Olaj nélkül (vagy minimálissal) szeretne főzni? Itt lehetősége van erre, akár három szinten. És az étel nem tud leégni!

- IQsimmer funkció lassú sütéshez. Gulyásleves, húsleves, kocsonya? Itt előmelegítéssel vagy alacsony hőmérsékleten történő főzéssel készítheti el ínycsiklandó ételeit.

Nézze meg oldalunkon ezt a gyors és profi indukciós főzőlapot >>>

  

Tudjon meg még többet a főzőlapokról:

Hogyan válasszunk főzőlapot?

Indukciós főzőlapról minden, amit tudni szeretne

Kerámia vagy indukciós főzőlapot válasszak?

Kerülje, a hibákat a háztartási gépek vásárlásakor

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Nov 05.