Otthon tökéletes eszpresszóra vágyik? Ezt a kávéfőzőt ismernie kell

otthon fenomenális eszpresszo

Otthon tökéletes eszpresszóra vágyik? Ezt a kávéfőzőt ismernie kell

Elképesztő kávéfőző, csodálatos kivitel

El sem tudom képzelni a reggelt egy finom eszpresszó nélkül. Ha ön is az a típus, aki az otthonában szokott kávézni, akkor ismernie kell a Smeg kávéfőzőket.

Már több, mint 60 éve terjedtek el a SMEG termékek az egész világon, mint ízléses és elegáns készülékek, melyek egyesítik az olasz könnyedséget, hangulatot és stílust.

Nagyszerű ízeket lehet velük alkotni és fantasztikus dizájnnal rendelkeznek.

Néhány szó az eszpresszó készítésről:

Az igazi eszpresszóhoz kísérletezni kell, de biztos meg fogja találni a saját ízlésének megfelelőt. Óriási különbségek vannak az egyes termőterületek, pörkölési módok és a belőlük készített kávék között. Eszpresszó gyakorlatilag bármelyik kávéból készíthető, a végeredmény viszont vagy ízlik, vagy nem.

Olaszországban sem egyformák a kávéíz igények, ez régiónként is változik. Észak Olaszországban a közepes pörkölést részesítik előnyben, míg Dél-Olaszország lakossága inkább a sötétebb, intenzívebb pörkölést. Érdemes figyelni a kávéfajták arányára. Fontos, hogy mennyi Arabica/Robusta tartalommal rendelkezik az adott keverék. Manapság népszerű a 100% Arabica kávé. Tudni kell azonban, hogy ez nem igazán nevezhető tradicionálisnak. Bár egyre több gyártó készít 100% Arabica kávékat, hogy a piaci igényeket kielégítse, egy igazi olasz eszpresszó keverékben 10-15 % Robusta kávénak kell lennie. Ez a keverék nyújtja a legszélesebb íz-spektrumot, adja a legjobb krémességet és a legcsodálatosabb színeket.

Szupergyors és csodálatos eszpresszókávéfőző

Amennyiben megvan a tökéletes kávé keverék, a Smeg kávéfőzőkkel tökéletes otthoni élményt érhet el.

Humphrey Bogart feeling

A SMEG ECF01 kávéfőzőt az 1950-es évek ihlették, és csodálatos színekben található meg az Online Márkaboltokban. Ez egy otthoni kávéfőző az otthoni baristáknak. Ha ránéz, már látja is Humphrey Bogartot, ahogy szürcsöli a feketét. :)

A SMEG ECF01 kávéfőző pokoli jól néz ki, mert a felülete tökéletesen fényesre van csiszolva. A kávéfőző legfontosabb részei rozsdamentes acélból készültek, biztosítva a hosszú távú működést. Van benne anyag rendesen, ezt bizonyítja az is, hogy közel 5 kg a súlya.

1 literes kapacitású víztározóval készült, amely teljesen leválasztható, de van egy fedele is, amely felemelhető, így feltöltheti azt a tetejéről anélkül, hogy a gépet mozgatni kellene.

Eközben a csepptálcának okos jelzője van, hogy elmondja, mikor kell kiüríteni. A csepptálca kiürítése nagyon egyszerű.

Amennyiben magasabb csészéket és bögréket használ, a tálcát teljesen elhagyhatja - az alatta lévő területet csak erre a célra tervezték, saját kis cserélhető csepptálcájával.

Van egy csésze melegítő felület is az ECF01 tetején, ami elég nagy két csészéhez.

Jelzi azt is, ha tisztításra van szüksége, így Önnek erre nem kell figyelni.

Kezelésétől nem kell tartania, mert könnyen elsajátítható. Van egy bekapcsoló gomb a készülék jobb oldalának hátulja felé. Szintén a jobb oldalon egy megnyugtatóan vastag fém kar van a gőz kibocsátásához. A gép elülső részén LED-es megvilágítású gombokat fog találni melyekkel kiválasztható, hogy egy vagy két csésze kávét szeretne készíteni egyszerre, esetleg a gőz funkciót használná.

Egy másik okos érintés az, hogyha a kávé gombok valamelyikét lenyomva tartja, akkor addig tölti a poharat amíg Ön kívánja, sőt az ECF01 emlékezni fog erre, hogy legközelebb pontosan ugyanolyan mennyiségű kávét adjon önnek.

A Smeg ECF01 a Thermoblock technológiát használ, amely kifinomult technológia garantálja a gyorsabb bekapcsolási idő és a vízhőmérséklet pontos szabályozását a kávéfőzés, a gőz és a meleg víz esetében is. A 15 bar nyomásnak köszönhetően a legjobb eredményt nyújtja egy eszpresszóhoz.

A gép bekapcsolása után a gombok csak néhány másodpercig villognak, mielőtt az ECF01 jelzi, hogy készen áll a működésre. Az üzemi hőmérséklet elérése érdekében körülbelül 40 másodperc van szüksége.

Ha Ön Latte-re vágyik?

Ez a kávéfőző gyors, és fenomenális krémes kávét képes készíteni.  Jó hír, hogy a gőzhasználatra való áttérés is gyors. Csak nyomja meg a gőzgombot, és néhány másodperc múlva készen áll a kávéfőző, hogy a fúvókával felhabosítsa a tejet. Csodás élményben lesz része, ha kipróbálja.

Ha egy olyan eszpresszógépet szeretne, amely gyors, praktikus, sokoldalú és finom kávét készít akkor a Smeg kávéfőző tökéletes döntés.

Nézze milyen csodálatos színekben (teljesség igénye nélkül) van a SMEG ECF01 kávéfőző.

   elképesztő kávéfőzők 

Megnézem az összes SMEG kávéfőzőt >>>

 

Ez is érdekelhetik:

Hogyan válasszunk automata kávéfőzőt?

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Jún 21.

SMEG termékajánló