Őszintén a beépíthető sütő rejtelmeiről

őszintén a beépíthető sütőről

Őszintén a beépíthető sütő rejtelmeiről

Nagy dilemma a beépíthető sütő választás. Én 10 éve tapasztalom a hatékonyságát. Tudja meg Ön is.

Egy háziasszony tapasztalatai

Már egy évtizede elektromos beépített sütőm van, így megosztom a tapasztalataimat Önnel, hogy Ön is élvezze az otthonában azt a kényelmet és praktikusságot, amit én.

Látványa, és helye a beépített sütőnek

A beépített sütő ultra modern stílust adhat a konyhájának. Helytakarékos megoldás lehet, hiszen a szekrény része.

A beépített sütő lehetővé teszi, hogy tárhelyet alakítson ki akár alatt, vagy felette is, így biztos lesz helye a tepsiknek, és az ételkészítés kellékeinek.

Válasszon mikrohullámú sütővel kombinált sütőt, így a még nagyobb helye lesz.

A beépített sütő olyan extra kényelemmel szolgál, hogy tetszőleges magasságba felszerelhető. Elhelyezheti akár a konyhapult magasságában, így nem kell hajolgatni a sütikért, sültekét.

Fontos megjegyezni, hogy a fali sütő mozgatása vagy cseréje költségesebb és időigényesebb lesz, mivel a felszerelés bonyolultabb, mint egy szabadonálló modell.

A beépített sütő mellé természetesen szüksége van egy főzőlapra, amelyet szintén bárhova a sütőtől függetlenül helyezhet el. Olvassa el Kerámia vagy indukciós főzőlapot válasszunk? írásom, és a főzőlap témában is műveltebb lesz.

A legfontosabb a beépíthető sütő FUNKCIÓI

A beépített sütő és a különálló főzőlapnak nem kell ugyanazon a működésen alapulnia. Tehát lehet akár gáz, vagy elektromos a főzőlap és a sütő meg a másik. Köztudottan az elektromos tűzhelyeket kedvelik inkább a háziasszonyok. (Én is.) Tehát választhat gáz, vagy akár kerámia illetve indukciós főzőlapot is az elektromos beépített sütőhöz.

A felső, alsó sütés tökéletes a húsok elkészítéséhez, de ajánlom, hogy nézzen grill funkciósat, mert akkor lesz ropogós és piros pozsgás az étel. Az egészségünkért is sokat tehetünk, ha a grillt használjuk, mert kevesebb zsiradék van főzésnél. Én napi szinten főzők, és amióta nem gáz sütőm van, nem égett oda semmi.

Na jó, az is közbe játszik, hogy időzítővel fel van szerelve az én beépített sütőm. És nem csak hogy csenget, amikor lejárt az idő, de le is kapcsolja a sütést. Ez nekem rengeteg pénzt megér, mert amikor Önöknek írok, akkor nem látok és nem hallok J

Semmiképpen ne hagyja a légkeveréses módról magát, mert a süteményeit a cukrászok is irigyen fogják kóstolni. Saját tapasztalatom, hogy mióta légkeveréses sütőm van, minden süteményem sikerül.

Nagyobb családoknál elmaradhatatlan, hogy egyszerre több szinten tudjon sütni a választott beépített sütő, mert így egyszerre több tepsi és akár többféle étel is elkészíthető.

Tapasztalt és kezdő szakácsoknak is hasznos lehet, ha maghőmérős beépített sütőt választanak, mert akkor tudjuk mérni a hús belsőhőmérsékletét. Így biztosan nem szárad ki a finom falat, hanem ízletes, és átsült eredményünk lesz.

Egyszerű és nagyszerű a teleszkópos sütősín. Apróság, ami nagy jelentőséggel bír, mert megkönnyíti a forró tepsi kivételét, úgy hogy biztosan nem égeti meg magát.
Akár nagyobbacska gyerekek is megtehetik . Velem megtörtént, hogy beállt hirtelen a hátam, úgy hogy moccanni se bírtam. Elmásztam a kanapéig és mozogni nem tudó plüssmackóvá váltam. J Igen, ám, de a sütőben a pizza készült ebédre. Így a 7 éves kislányomra kényszerültem, hogy kivegye. Mindent szépen elmagyaráztam. Nagyon izgultam, de olyan ügyesen megoldotta a pizza kivételét, mintha már százszor mutattam volna. Szóval hasznos dolog ez a teleszkópos sín.

Már csak egy dolgot szeretnék, ha nagyon megfontolna, márpedig ez a sütő takarítása, tisztítása.

Utáltam mindig, ahogy a zsíroldó marta a bőröm és a fekete lé folyt végig a karomon. Egyszóval egy öntisztító sütő a megváltás nekem. Én a pirolitikus tisztítás mellett teszem le a voksom. Nálam ez 1,5-2 órás program, amely szabályosan leégeti a belső szennyeződéseket. Ilyenkor nagyon magas 400-500 fok hőmérséklet van a sütőben - ezért automatikusan le is zárja a sütő az ajtót az égési veszély miatt – és ez hamuvá égeti a szennyeződést. Egy kevés hamu összegyűlik a sütő alján, de ezt egy perc alatt kipenderítem. Egyszerűen imádom! A sütő belső meg olyan, mint újkorában.

Azért beszéljünk a többi tisztítási módról is:

A katalitikus tisztítású sütők belseje speciális réteggel van ellátva mely már a sütés ideje alatt felszívja a zsírokat, így megakadályozza a lerakódásokat. A speciális kialakítás miatt nem szabad súrolni, és tisztítószereket használni, mert károsíthatják . Bizonyos időnként ezeket a paneleket cserélni kell.

Gőztisztítású rendszer is van, amely a gőz erejét használja a lerakódások felpuhításához. A tisztítási üzemmód után csak annyit kell tennie, hogy egy nedves ruhával áttörli a készüléket.

 

Olvassa el a Szabadon álló vagy beépített sütőt válasszak? írásomat is.

 

Bízom benne, hogy segítségére van írásom. Hálálja meg egy facebook megosztással :)

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 03.