facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Mi a különbség a No Frost és a Stop Frost a Free Frost és a LowFrost között?

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Szabó Roland

Melyik Frost mit jelent a hűtőszekrények leírásában?

Egy hagyományos hűtőszekrényt havonta kell leolvasztani. Cserélgetni kell a lobogó vizes lábosokat a hűtő polcain, hogy hamarabb leolvadjon a jég a hűtőszekrényben. Szerencsére ennek vége, mert a gyártók feltalálták a jegesedés mentes hűtőszekrényeket. Ezeknek különböző nevük van, és különböző hatékonysággal tudják a jegesedést megelőzni. Most leírom Önnek, hogy melyik mit jelent. Olvassa el, és így ki fogja tudni választani az Önnek ideális hűtőszekrényt.

No Frost azt jelenti, hogy jegesedés mentes a rendszer, és nem kell leolvasztani a hűtőszekrényt. Ez egy automatikus fagyasztó-leolvasztási rendszert.

A NoFrost működése:

A légáram az elpárologtató felé "tereli" a nedvességet is tartalmazó levegőt, a nedvesség ráfagy az elpárologtatóra, ahonnan az időkapcsolóval vezérelt fűtés hatására leolvad. A keletkező olvadékvíz összegyűlik a fagyasztót működtető kompresszor feletti tálkában, amelyből annak melegétől elpárolog. A hagyományos gépektől eltérően nem képződik dér vagy jég a hűtőszekrény falain, ezért higiénikusabb, és az élelmiszerek igen rövid idő alatt lehűlnek, ami kb. 50 %-os időmegtakarítást jelenthet.

Attól függetlenül, hogy ezeket a készülékeket elméletileg nem szükséges leolvasztani, mindenképpen érdemes évente legalább egyszer kihúzni és alaposan kitisztítani, fertőtleníteni a hűtőteret.

Minimális karbantartást igényelnek. A hűtő terében keletkező pára összegyűlik, és a hátfalon keresztül egy kis lukon át folyik a kompresszor feletti tálkába. Előfordulhat, hogy ez a kis rés eltömődik, így a víz nem tud elfolyni. Onnan tudjuk, hogy eltömődött, hogy ez kellemetlen szagot is áraszthat, vagy csak azt vesszük észre, hogy a hűtőszekrény aljánál áll a víz. Ezt időközönként ellenőrizze, és egy kis kefével, tisztítsa meg, így soha ne lesz gondja.

Stop Frost:

A StopFrost rendszerrel működő hűtőszekrényeknél egy  egyszerűen eltávolítható jegkollektor gyűjti össze a jeget, amit egyszerűen a csap alatt le is tud öblíteni. Ez megkönnyíti a mélyhűtőtér jégtelenítését. 

Total No Frost vagy a Total Frost Free.

Ez a csúcs technológia nem csak a tökéletes páratartalmat tartja fenn a fagyasztóban, hanem a hűtőszekrényben is, így nem lesz semmilyen jégfelhalmozás. Ez azt jelenti, hogy soha többé nem kell leolvasztania a hűtő- és fagyasztó rekeszeket, és friss ételét sem szárítja ki.

FrostLess

A Frost Lessnek köszönhetően 50%-kal is lecsökken a jégképződés, így fele annyi időt és energiát kell rászánni a manuális leolvasztásra, mint egy hagyományos készüléknél.  Ebben az esetben a gyártó a fagyasztóbeli párologatót beledolgozta a palástba. 

Low Frost

A FrostLesshez hasonlóan könnyített és ritkább leolvasztásért felel, csak minden gyártó másképp nevezi el a funkciókat. Itt is ez történt. Van aki Frost Lessnek, van aki Low Frostnak hívja.

Nézze meg kínálatunkban, a No Frostos hűtőszekrényeket/fagyasztókat.

Olvasson a hűtőszekrényekről többet:

Hűtőszekrény értelmezéshez idegen szavak szótára

Létezik gyermekbarát hűtőszekrény?

Hogyan válasszunk hűtőszekrény?

Wifi-s hűtő, ami még nyaralni is tud?

Nézze meg videóinkat:

Hogyan válasszunk hűtőszekrényt? 

Hűtse le sörét pillanatok alatt, szuperfagyasztással!
- Bosch GSN54AW42 Fagyasztószekrény bemutató videója:

Szabó Roland
az online Márkabolt háztartási gép szakértője és a szakértők vezetője

A szakértői csapat vezetője, aki gondoskodik arról, hogy mindenki képzett legyen a háztartási gépek szakértelmében, és maga is örömmel segít a vásárlóknak.

 


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA