Jön az Anyós vacsorára

Anyósom meglepetése

Jön az Anyós vacsorára

Egy ifjú barátnő, feleség mindig izgul, ha jön a Drága Mama vacsorára. Ezzel én is így voltam, amíg meg nem ismertem anyósom. Szerencsére kijelenthetem, hogy nekem jó fej anyósom van! Persze lehet, hogy egy kicsit elnéző is vagyok vele, hiszen egyszer én is anyós leszek….

A lényeg, hogy amikor először jött hozzánk vacsorára, én egész nap készültem. Előre megtudakoltam, hogy mi a kedvenc étele, és azt készítettem. A lakást két napig pucoltam, hogy illatos és tiszta otthonba fogadhassam. Szerettem volna, ha látja, hogy a fiának jó dolga van és lesz mellettem.

El is jött a nagy nap. Nagyon egyszerű dolgom volt, mert a kedvenc étele a sült csirke hasábburgonyával és tejfölös uborkasalátával. Természetesen előtte frissen készült marhahúslevessel kínáltam. Minden tökéletes volt. Jót ettünk, beszélgettünk és nevetgéltünk. Este elbúcsúztunk és teljesen megelégedve magammal nyugovóra hajtottam a fejem.

A fekete leves két nap múlva érkezett. Egyszer csak kopogtak, és egy fiatalember jött, egy nagy csomaggal. Tudják mi volt benne? Egy páraelszívó! Az anyósom üzenetével: Köszönöm a vacsora finom volt, jövök máskor is, de a ruhám szaga olyan, mintha egy iskolai menzán ebédeltem volna… Használd egészséggel!

Egy bombasztikus Elica páraelszívót küldött nekünk. A dizájn tökéletesen illett a lakásunkhoz. Olyan, mint egy nagy LCD tv, csak fehér. A kapacitása pedig hatalmas. Azóta sosincs ételszag, mindig friss a levegő. És a legjobb, hogy van benne utószellőztetés, így ha nincs időm kivárni a működés végét, akkor bekapcsolom ezt a funkciót, és egyedül önállóan kitisztítja a levegőt. Könnyen kezelhető, és a szűrő mosogatógépben mosható, így nem kell mindig újat venni.

Be kell valljam, először kicsit megbántódtam, de a páraelszívó használata feledtette velem a sérelmem, és most már szeretem a készüléket és anyósom is.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 17.