Miért ne vegyen mosogatógépet?

hogyan válasszunk mosogatógépet

Miért ne vegyen mosogatógépet?

Olvastam egy angol cikket, hogy miért ne vegyek mosogatógépet. Nem hittem a szememnek! Olvassa el. Kíváncsi vagyok egyetért -e.

Olvastam egy angol cikket, hogy miért ne vegyek mosogatógépet. Nem hittem a szememnek. Hát most megosztom Önökkel. Mivel a ”nyugaton” teljesen természetes, hogy van mosogatógép, értetlenül álltam a cikk előtt. Nálunk a kézzel mosogatás a természetes és a vita, hogy folyó vagy ne folyóvízben mosogassunk…

Lássuk akkor, hogy mit mondanak, akik szerint nem kell mosogatógép:

1.Rendetlenséget okoz

Mivel a piszkos tányérok és edények az étkezés után nem mindig kerültek be a mosogatógépbe, ezért rendetlenség volt a konyhában, amíg valaki el nem pakolta őket a mosogatógépbe.

Nálunk is előfordulhat ez, de mi a mosogatótálcába helyezzük őket, így is lehet rendetlenség.

2. A második a mentális rendetlenség.

Ez azt jelenti, hogy minden (a legtöbb) ciklust az életünkbe be kell fejezni, mielőtt továbblépnénk. Akinek mosogatógépe van, az nyitott ciklust hagy, mert nem pakol be azonnal és indítja el a tisztítást, mert arra vár, hogy megteljen a gép.

Én személy szerint bevállalom a mosogatógépért cserébe ezt a mentális rendetlenséget… de Ön döntse el.

3. Higiénikusabb, ha nincs mosógatógépünk

Állítólag ha azonnal elmosogatunk, akkor kevesebb baktérium lelhető fel a konyhánkban. Mert ha mosogatunk, akkor a munkafelületeket is azonnal letakarítjuk. Erre kérdezem én, hogy szerintem ételkészítés után kell letakarítani a felületeket és nem várni arra, hogy a mosdatlannal együtt fogjuk megtenni, hiszen minden odaszárad.

4. Idő a mosogatási ciklus

A mosogatógép használata folyamán nincsenek azonnal tiszta edények, hiszen idő, amíg lejár a gép, ellenben a mosogatással azonnal tiszta edényeink lesznek. Na jó, ez igaz, de ha kell egy edény akkor a mosogatógépből is ki tudom venni és elmosogatni….

5. Gyorsabb a kézi mosogatás

Kevesebb időt vesz igénybe a mosogatás. Ez meglepetésként ért, és ezért leteszteltem. A mosogatógépbe való berakodás és kirakodás tényleg hosszabb idő volt, mint egy azonnali mosogatás és törölgetés és elpakolás. De! Csak azért, mert a mosogatógépbe sokkal több edény volt, mint egy azonnali mosogatás által. Ha nem kell azonnal mosogatnom, akkor sokszor kis idő a bepakolás, amit szinte észre se veszek. Igaz, hogy a kipakolás több idő, de a csillogó tiszta edényekért én rászánom.

6. Aztán következett a példamutatás a gyerekeknek.

Oké. Mutassunk példát. Ehhez ki ki a saját nevelési szokása szerint gondoljon hozzáfűzést :)

7. A mosogatógép elleni utolsó érv, az hogy elégedettséget okoz az embernek, hogy gépek nélkül is tudunk élni.

Azt gondolom, ezzel az érvvel nem szeretnék harcolni. Ezek szerint a mosógép sem jó találmány? A mobiltelefont meg sem merem kérdezni.

Ezek voltak azon indokok, hogy miért ne vegyünk mosogatógépet.

De végezetül engedjen meg 5 indokot, hogy miért vegyen mosogatógépet:

1. Amíg a gép mosogat, Ön a családjával lehet. Tanulhat, focizhat vagy csak heverhet egy jó film előtt.

2. Pénzt takarít meg. Egy normál mosási ciklus a mosogatógépeknél általában mintegy 10 liter vizet használ. A legtöbb csapon akár 10-12 liter víz is átfolyhat percenként. Én kipróbáltam és 10 másodperc alatt folyt le 1 liter víz. Vagyis 6 liter folyik át az én csapomon egy perc alatt! Ennyi idő alatt nem mosogatok el…
Már A+++ energiaosztályú gépeket szinte észre sem veszi az áramszámlán. Amúgy a víz felmelegítésének is van díja, amivel mosogatunk.

3. Kipróbáltam már az összes kenceficét, amit hirdettek, árultak és a kezemen a bőr teljesen kiszáradt a mosogatástól. (Persze nagy a család is). Amióta mosogatógépem van, puha és finom a kezemen a bőr.

4. Antibakteriális tisztaságot tud garantálni egy jó mosogatógép, amit kézi mosással szinte lehetetlen elérni. Csíramentesít és fertőtlenít egyben. Így nehezebben fertőzik akár a családtagok meg egymást egy influenzás időszakban.

5. Amennyiben tökéletesen jó helyre tesszük, sosincs rendetlenség, mert azonnal belepakolhatunk.

5+ Amennyiben albérletbe teszünk mosógépet, sokkal jobb paraméterekkel tudjuk majd bérbe adni a lakást.

Válogasson a Mosogatógép Szalon kínálatában >>>

Tudjon meg mégtöbbet a mosogatógépekről:

Fontos különbség mosogatógépek között

Miben különböznek a mosogatógép szűrők?

Tények a mosogatógépről...

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 04.