facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Miért megy pár év alatt tönkre a mosógépem, mosogatógépem?

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

A legkevésbé tisztított készülékek az otthonokban

Elképesztő számomra, ha valaki a havi nagytakarítás folyamán kihagyja a háztartási gépek tisztítását, de sajnos ez nem ritkaság.

A mosógépek után a sütők és mosogatógépek a legkevésbé tisztított készülékek.
Az átlagos ember évente kétszer vagy háromszor takarítja csak ki a mosógépét, mosogatógépét, vagy épp a sütőjét.

A hűtőszekrényeket és a mikrohullámú sütőket kissé gyakrabban tisztítják ki a háztartásokban, de azokat se havonta, ami nagyon szomorú.

A háztartási gépeknek is a gondját kell viselni, különben idő előtt elromlanak, tönkre mennek!

Fontos, hogy otthonunk higiénikus legyen, így megmutatom, hogy könnyedén hogyan tisztíthatóak ezek a készülékek.

Tisztítsa meg a mosógépet négy nagyon egyszerű lépéssel.

Rendszeres szervizmosást havonta kell végezni. A legtöbb mosógépben van ilyen program. Ha nincs, akkor egy magas hőmérsékletű programot kell lefutatni. Vásárolhat hozzá mosógép tisztító szereket is, de üresen is futtathatja a programot.

1/ A 40 ° C-os vagy annál kisebb mosás kiváló módja annak, hogy pénzt takarítson meg az energiaköltségeken, és jó a ruháknak és a a környezetünk számára is. De az alacsonyabb hőmérséklet azt jelenti, hogy a penész és a baktériumok felhalmozódhatnak, különösen akkor, ha folyékony mosószert használunk a mosópor helyett. Ezért havonta kell a szervizmosást, amely egy meleg mosás lefuttatni. Ez segít megölni a baktériumok felhalmozódását, és segít a szagok megállításában.

2/ Tisztítsa meg a gumitömítést. Az ajtó lyuk körül lévő gumitömítés szintén szagok forrása lehet, így a rendszeres takarítás segít megelőzni.

3/ Mossa le a mosószertartó fiókot és a szöszszűrőt

4/ Hagyja nyitva az ajtót. Egyszerű, de hatékony módja a mosás utáni levegőnek, és segít a penészes szagok leküzdésében.

Öntisztító sütők

Amennyiben utálja a sütő tisztítását, jó hírem van. Vannak már öntisztító sütők. Ezeknél csak egy programot kell lefuttatnia és kisöpörni a leégett koszt, hamu formájába.

A pirolitikus tisztítású sütők magas hővel egyszerűen leégetik a szennyeződéseket , utólag egy nedves szivaccsal könnyedén le lehet törölni a maradékot . A magas, akár 500 fokos tisztítási folyamat idejére érdemes kiszedni minden mást a sütőből, nehogy károsodjanak.

A katalitikus tisztítású sütők belseje speciális réteggel van ellátva mely már a sütés ideje alatt felszívja a zsírokat, így megakadályozza a lerakódásokat. A speciális kialakítás miatt nem szabad súrolni, és tisztítószereket használni, mert károsíthatják . Bizonyos időnként ezeket a paneleket cserélni kell.

Gőztisztítású rendszer is van, amely a gőz erejét használja a lerakódások felpuhításához. A tisztítási üzemmód után csak annyit kell tennie, hogy egy nedves ruhával áttörli a készüléket.

Katalitikus  Pirolitikus  Gőztisztítás

A pirolitikus sütők tisztítása szinte gyerekjáték.

Ha régebbi sütője van, akkor nézze meg Extra könnyű sütőtisztítási titok c. írásom, ahol megmutatom, hogy tudja könnyedén, és gyorsan tisztává varázsolni sütőjét.

Hogyan tisztítsa meg a mosogatógépet?

A mosogatógép megtisztítja az Ön edényeit, de időközönként ő is tisztításra vágyik. Sajnos a büdös lehet és romolhat a tisztítási teljesítménye az ételmaradványoktól, az eldugult permetezőkaroktól és a kellemetlen szagokat áraszthat.

Ezért ha jót akarunk, hetente kimossuk a mosogatógép szűrőjét, és havonta lefuttatunk egy tisztító programot. Vannak tisztítószerek, melyeket megvásárolhat, de sokan az ecetre teszik a voksukat.

A lényeg, hogy tisztítsa ki a mosogatógépét is, és figyeljen oda arra, hogy legyen benne mindig elég só. Ugyanis a só sok mindent levisz a csövekről, így azokat is óvhatjuk, és alapvető hogy szépen és tisztán vegyük ki edényeinket.


Olvasson tovább:

Hűtőgép tisztítása Öko módszerekkel


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA