Megéri többet költeni egy mosógépre? Részletesen átbeszéljük!

mosógép összehasonlítás

Whirlpool mosógépek összehasonlítása

Megéri többet költeni egy mosógépre?

Whirlpool mosógépek összehasonlítása

Sokan kérdezik, hogy miért kerül egyik mosógép többe, mint a másik, és megéri-e megvásárolni…

Mutatok Önnek két 8 kg kapacitású Whirlpool mosógépet, amelyeket a magyar családanyák előszeretettel választanak. A két készülék között most 80.000 Ft.- árkülönbség van. Most ismerje meg őket részletesen, és el tud azon gondolkodni, hogy megéri-e a drágább mosógépet választania, vagy Önnek az olcsóbb az ideális.

Lássuk a szabadonálló elöltöltős mosógépek összehasonlítását:

Whirlpool W6X W845WB EE Elöltöltős mosógép, amely 241.500 Ft jelenleg és a

Whirlpool FFB 8258 BV EE Elöltöltős mosógép amely 159.900 Ft.

Az onlineMárkaboltokban jelenleg 43 db 8 kg-os mosógép van a kínálatban. Ezen termékeink ára 140.000 Ft és 400.000 Ft között vannak. Így elmondhatjuk, hogy a fenti 2 készülék az olcsóbb és egy kicsit magasabb kategóriából kerül, ha árak szerint vizsgáljuk a mosógépeket.

Tudom, 1 éve még volt 100.000 Ft körül mosógép, de ez már nem reális, ha egy normális márkától szeretnénk vásárolni megbízható és takarékos készüléket.

A mosógép összehasonlításban először nézzük az azonosságokat, amelyek miatt nem érdemes többet költeni egy készülékre:

Készülék méret szempontból nagyjából hasonlóak, standard méretű készülékekről van szó. Ez azt jelenti: Szélesség 59.5 cm, Magasság 84.5 cm, a mélységük változik, mert az olcsóbb készülék mélység 63 cm, míg a másik 60,7cm.

Mind két készülék „B” energiahatékonysági osztályban van. Áramfogyasztásuk azonos. Amennyibe az ECO programot használja 100 ciklus alatt 54kwh az energia fogyasztás.

Mind két mosógépnél az ECO program 3 óra 35 perces. Ami az ECO programoknál átlagos idő, a többi márka mosógépjei is hasonló idő alatt tisztítják a ruhákat. De, azért érdemes ezt választani, mert ekkor a leggazdaságosabb a működése.

Az ECO program csak 48 liter vizet használ fel 8 kg szennyes ruha kimosásához.

  1. Érzék technológiával felszereltek, amely felismeri a ruha mennyiséget, nedvszívó képességet és automatikusan beállítja a mosásiciklust, és a legjobb teljesítményt. Akár 50% energiát, vizet és időt is megtakaríthat vele.

Extra funkciójuk a FreshCare, amely a mosás lejárta után 6 órán keresztül frissen, baktériummentesen és gyűrődésmentesen tartja a ruháit. Így nem gond, ha nem tudja azonnal kipakolni a ruháit a gépből.

Programjai között alap programokat, gyorsmosást, gőzfunkciót is talál.

Ezzel el is értünk a mosógépek működésbeli különbségeikhez:

Mivel tud többet a Whirlpool W6X W845WB EE Elöltöltős mosógép? Ezek azok a tulajdonságok, melyek miatt érdemesebb megfontolni a drágább mosógép választását!

1/ A Whirlpool W6X W845WB EE Elöltöltős mosógép motorjára 20 év Garanciát ad a gyártó!

Ez a ZEN technológia, amely biztosítja a "Direct Drive™"működést. Ez egy olyan korszerű technológia, amelynél a motor közvetlenül a tengelyre van építve, nincs áttétel, nincs szíj, amely súrlódást generál és rezgéseket okoz.
A nagy teljesítményű és megbízható motor közvetlenül a dobot hajtja meg, minimális a rázkódás és a zaj, valamint kisebb az energiafogyasztás. A Direct Drive™ motornak köszönhetően kevesebb mozgó rész található a mosógépben. Emiatt kisebb a rezgés és a zaj mértéke, nő a hatékonyság és csökken a meghibásodás veszélye és élettartamuk hosszabb a szíjjal és tengellyel ellátott hagyományos mosógépekénél.

2/ Sokkal halkabb a készülék. A zajszintje „A” besorolású miközben a FFB 8258 BV EE készülék B.

3/ A centrifuga fordulatszáma 200 fordulattal magasabb a drágább készüléknél (1400 fordulat/perc), így a visszamaradt nedvesség kevesebb lesz a ruhában. Ennek a szárítógép használatánál van nagyobb jelentősége, mert gyorsabban megszárad a ruha, így gazdaságosabb a szárítógép működése. Illetve ezt a vízmennyiséget nem az otthonába párologtatja el, így kevesebb esély van a teregető használatánál a penészesedésre.

4/ A drágább mosógép LCD prémium kezelőfelülettel készült, amely modern, intuitív a kényelmes használat érdekében. Minél drágább egy mosógép annál professzionálisabb kijelzővel szerelik. Annak, akinek még nem volt kijelzős mosógépje, felesleges plusznak tűnhet, de nem az. Saját tapasztalatom is az, hogy könnyebb úgy beosztani az idő, ha látjuk a mosógép kijelzőjén pl. 30 perc van vissza, mert akkor már nem indulok el a boltba. A program választásnál is egyértelműek a paraméterek, nem kell a használati utasítást bújni.

A Whirlpool W6X W845WB EE Elöltöltős mosógépnek az átlagos programjain felül extra programjai vannak, melyek megkönnyítik életét:

Ingek: Ezt a speciális mosási programot használja különböző anyagból készült különböző színű ingek mosásához, így biztosíthatja azok lehető legjobb kezelését.

Farmer: A mosás előtt fordítsa ki a ruhákat, és használjon folyékony mosószert.

Ágynemű: Egyetlen programmal kimossa a lepedőt és a törölközőket. Optimalizálja az öblítőszer használatát, időt és energiát takarít meg. Mosópor használatát javasoljuk.

Paplan: A tollal bélelt mosandókhoz tervezték, például dupla vagy szimpla paplanokhoz, párnákhoz és anorákokhoz

Selyem & függöny: Az összes selyemruha és függöny mosásához ezt a speciális programot ajánljuk.

Baba: A speciális program eltávolítja a tipikusan csecsemők által okozott szennyeződéseket, valamint az összes mosószermaradékot a pelenkákból a csecsemők érzékeny bőrének allergiás reakcióktól való megóvása érdekében.

Plüssjáték: Ez egy speciális program, amellyel portalaníthatja és kimoshatja a plüssjátékokat.

Állat ruházat: Ez a program tökéletes, ha állatszőrt szeretne eltávolítani a kisállatok fekhelyeiből és tárgyaiból.

Multi color: Ez a program többszínű darabok mosására, illetve különböző színű termékek együttes mosására való. A program garantálja a színmegóvást, és 20 °C-on 40 °C-nak megfelelő hatékonysággal mos

Anti Stain (Folteltávolítás): Ez a program erősen szennyezett, színtartó színes ruhákhoz használható. A standard osztálynál magasabb mosási osztályt biztosít.

Vízkőmentesítés és tisztítás

Nem kell fejben tartania, hogy mikor tartotta karban utoljára a mosógépet, mert a kijelzőn egy ikon rendszeresen (kb. 50 mosási ciklusonként) emlékezteti a felhasználókat, hogy a mosógép megtisztítása, ill. a vízkövesedés és a kellemetlen szagok kialakulásának megakadályozása érdekében ideje lefuttatni a karbantartási programot.

Nézze meg a Whirlpool onlineMárkabolt mosógép kínálatát >>>

Végére értem az összehasonlításnak, és most Ön jön, hogy eldöntse megéri-e a drágább mosógép!

További kérdései lennének, akkor hívja fel a háztartási gép szakértőink, akik már a választásban is segítségére lehetnek! +36-1/478-2128

Miért válassza az onlineMárkaboltokat?

Mert a piacon egyedülálló védelmet adunk a háztartási gépeihez!

Sajnos sok vásárló elköveti azt a hibát, hogy nem tartja szem előtt a vásárolt készülék garanciális  idő hosszát. Ez később problémákat okozhat, ha szükség van a háztartási gép javítására vagy cseréjére, és nem rendelkezik érvényes jótállási védelemmel. Sajnos ez akár nagyon magas költség is lehet, melytől megóvja magát, ha az onlineMárkaboltokat választja. Nálunk a HIVATALOS PLUSZ GARANCIA szolgáltatásunkkal, + 5 év garanciával vásárolhatja meg a kiválasztott készüléket.  Tudjon meg többet, olvasson tovább a 5 ÉV HIVATALOS PLUSZ GARANCIÁRÓL >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

A legjobb mosógépet keresi? Szakértői vélemény

2 kg ruha mosása, nagy kapacitású mosógépben, gazdaságosan. Lehetséges?

Hogyan válasszunk mosószert?

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Júl 13.

Whirlpool mosógépek összehasonlítás termékajánló