Kíváló kenyérsütő gépek az egészséges étkezésért

legjobb egyik kenyérsütőgép

Fogyókúra, inzulinrezisztencia és diéta esetén az egészséges étkezés kihívást jelenthet, különösen akkor, ha a bolti pékáruk nem felelnek meg az igényeknek, és megterhelik a pénztárcát. Azonban létezik egy egyszerű és hatékony megoldás: a kenyérsütő gépek.

A kenyérsütőgépek lehetővé teszik számunkra, hogy könnyedén otthon készítsünk egészséges, friss és tápláló péktermékeket. A barna kenyér és a magas rosttartalmú lisztek választása segíthet az egészségmegőrzésben, és még a gluténmentes étrendet követők számára is remek lehetőséget nyújtanak.

Ebben a cikkben bemutatok 2 kiváló kenyérsütő gépet, a Gorenje BM910WII-t, és a Gorenje BM1600WG kenyérsütő gépet, amely segít az egészséges kenyérkészítésben.

Az egészséges kenyér kiválasztása:

Az inzulinrezisztencia (IR) diétában fontos szempont a magas rosttartalmú lisztek felhasználása. A boltban vásárolt kenyerek esetében érdemes az összetevők listáját alaposan átnézni, és olyan termékeket választani, amelyeknél a legelső összetevő magas rosttartalmú liszt (pl. teljes kiőrlésű búzaliszt, teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, graham liszt vagy rozsliszt). Otthoni sütés esetén is figyeljünk arra, hogy legalább a felhasznált liszt 50%-a legyen magas rosttartalmú. Ha már megszoktuk ezeket a liszteket, akkor akár 75%-ban vagy teljes egészében is használhatjuk őket.

Gluténmentes étkezést folytatók esetében is érdemes a magas rosttartalmú liszteket előtérbe helyezni, például hajdinaliszt, barna rizsliszt, cirokliszt vagy magliszt alapú kenyerek készítésével. Minimálisra kell csökkenteni a keményítőt, rizslisztet és kukoricalisztet.

Ismerje meg a legkisebb kenyérsütő gépünk: Gorenje BM910WII

A Gorenje BM910WII kenyérsütő gép kiváló választás az egészséges kenyerek otthoni elkészítéséhez. Ez a kompakt és könnyen használható készülék számos előnyös funkcióval rendelkezik, amelyek megkönnyítik a kenyérkészítés folyamatát.

Fő jellemzők:

  1. Teljesítmény: A gép 550 W teljesítményű, ami lehetővé teszi a hatékony és gyors kenyérsütést.
  2. Programok: A kenyérsütő gép 15 különböző programmal rendelkezik, beleértve a lekvár és joghurt készítését is. Emellett tartalmaz egy speciális gluténmentes programot is.
  3. Késleltetett sütés: A késleltetési lehetőség segítségével előre beállíthatjuk, hogy a kenyér mikor készüljön el, így mindig frissen és időzítve fogyaszthatjuk.
  4. Melegen tartás: Az automatikus melegen tartó funkcióval a kész kenyér hosszabb ideig megőrizheti frissességét és melegét.
  5. Tartály: A gép könnyen kivehető kenyértartállyal rendelkezik, ami megkönnyíti a sütés utáni tisztítást.
  6. Pirítási szintek: A kenyérsütő 3 pirítási szinttel rendelkezik, így kiválaszthatjuk a számunkra ideális héjréteget.
  7. Kenyér mérete: A gép alkalmas 750-900g-os kenyér elkészítésére.
  8. LCD kijelző: A kijelző segítségével könnyen nyomon követhetjük a sütési folyamatot.
  9. Automatikus kikapcsolás: A biztonságos használat érdekében a kenyérsütő automatikusan kikapcsol, ha a sütési folyamat befejeződött.
  10. Tartozékok: A kenyérsütő géphez tartozik egy mérőkehely és kanál is, amelyek segítenek az összetevők pontos mennyiségének mérésében.

Gorenje BM1600WG kenyérsütő gép: A friss és gluténmentes kenyér élményéért!

A Gorenje BM1600WG kenyérsütő gép egy kiváló minőségű eszköz, amely ideális választás azoknak, akik szeretnének otthon friss és egészséges kenyeret készíteni, beleértve a gluténmentes változatokat is. Ez a kenyérsütő gép különleges funkciókkal és extrákkal rendelkezik, amelyek segítségével könnyedén és változatosan készíthetjük el a kívánt kenyeret és más pékárukat.

Funkciók és extrák:

  1. Kivehető kenyérsütő tartály: A könnyen kivehető sütőedénynek köszönhetően könnyű tisztán tartani és tisztítani a készüléket.
  2. Kenyérméret választási lehetőség: A gép három különböző méretű kenyeret tud készíteni, a kenyérméret választási lehetőséggel pedig testre szabhatjuk a kenyér méretét az igényeinknek megfelelően (1.125 - 1.600 g).
  3. 16 program: A kenyérsütő gép rendelkezik 16 különböző programmal, így garantáltan megtaláljuk a számunkra tökéletes sütési módot.
  4. Betekintő ablak: A betekintő ablak lehetővé teszi számunkra, hogy figyelemmel kísérjük a sütési folyamatot, és ellenőrizzük a kenyér állapotát.
  5. Különleges programok: A gép többek között rendelkezik kelesztés, melegentartás, késleltetett indítás, pirítási szint beállítás, lekvár és joghurt készítéséhez szükséges programokkal.
  6. Gluténmentes kenyér program: A készülékben speciális gluténmentes kenyér program is található, amely lehetővé teszi a finom és tápláló gluténmentes kenyerünk elkészítését.
  7. Tartozékok: A kenyérsütő géphez tartozik egy mérőkehely, 2 keverő spatula és egy extra mérőkanál, amelyek segítenek az összetevők pontos adagolásában.
  8. Stabilitás és biztonság: A gumilábakkal készült készülék biztosítja a nagyobb fokú stabilitást, míg az automatikus kikapcsolás gondoskodik a biztonságos működésről.

Műszaki paraméterek:

  • Teljesítmény: 850 W
  • Csatlakozókábel hossza: 1,1 m
  • Méretek (Szélesség x Magasság x Mélység): 41 × 30,7 × 26,8 cm
  • Nettó súly: 7,2 kg
  • Csatlakoztatási teljesítmény: 850 W

A Gorenje kenyérsütő gépek kiemelkedő minőségű és különleges funkciókkal rendelkező eszközök, amely megkönnyíti az egészséges és friss kenyér készítését otthoni körülmények között. A változatos programok és extrák lehetővé teszik, hogy kreatívan felfedezzük a kenyérkészítés örömeit, valamint élvezzük a friss és ízletes kenyér nélkülözhetetlen élményét minden nap.

Miért válassza az onlineMárkaboltokat?

Mert a piacon egyedülálló védelmet adunk a háztartási gépeihez!

Sajnos sok vásárló elköveti azt a hibát, hogy nem tartja szem előtt a vásárolt készülék garanciális  idő hosszát. Ez később problémákat okozhat, ha szükség van a háztartási gép javítására vagy cseréjére, és nem rendelkezik érvényes jótállási védelemmel. Sajnos ez akár nagyon magas költség is lehet, melytől megóvja magát, ha az onlineMárkaboltokat választja. Nálunk a HIVATALOS PLUSZ GARANCIA szolgáltatásunkkal, + 5 év garanciával vásárolhatja meg a kiválasztott készüléket.  Tudjon meg többet, olvasson tovább a 5 ÉV HIVATALOS PLUSZ GARANCIÁRÓL >>>

 

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Hogyan válasszunk húsdarálót?

Házi kenyérsütés kenyérsütő géppel

Kevés összetevőből finom ételt készíteni! Gorenje 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Júl 19.