Kör vagy négyzet alakú mosogató? Bármi lehet!

Kipróbáltam a kerek mosogatót..

Tavaly végre elmentünk a tengerhez nyaralni. Egy csodás házat béreltünk egy közeli tengerparton. Volt benne klíma, franciaágy, konyha, terasz és minden, amire egy pihenni vágyó család vágyhat.

Mikor megláttam a konyhát, a szavam is elállt. Mindig ilyenre vágytam… Nagyobb és jobban felszerelt volt mint az otthoni, egy csodás szagelszívóval a közepén.

Hátránya a kerek mosogató medencének

Mivel nem úgy terveztük, hogy minden nap megyünk étterembe, alig vártam, hogy a családnak bemutassam a pisztrángsütés tudományom. Mire kész lett mind a tíz ujjukat megnyalták utána.
Aztán jött a mosogatás. Egy kerek ezüstszínű mosogatótálca volt. A tepsi meg négyzet alakú és nagy. Sehogy se tudtam belehelyezni, hogy megsikáljam, és beáztatni meg egyszerűen lehetetlenség volt. Így sajnos a kádba kellett mennem a tepsit beáztatni.

Tehát a kerek mosogatómedence szépsége, és dizájn, a használat rovására ment. Arról nem beszélve, hogy nem volt mellett öblítő medence, így csak folyóvízben tudtam mosogatni.
Amikor hazajöttem elmeséltem a barátnőmnek a tapasztalatom, és ő egyáltalán nem értett velem egyet, hiszen neki is kerek medencéje van. Az igaz, hogy van mosogatógépe ahol ezeket a kényes kérdéseket egy gombnyomással megoldja. Ő imádja, mert a mosogató a konyha közepén egy szigetbe van beépítve, és így minden oldalról tökéletesen hozzáfér. Jó mély, így nem fröccsen ki belőle a víz és a zöldségek, gyümölcsök megmosása is egy mozdulat.

Így feladom. Lehet, hogy a praktikusság és a szépség összeegyeztethető? Lehet, hogy a felújításkor én is a kerek medencés mosogatót fogom választani?
Az biztos, hogy egy mosogató választását jól meg kell gondolni, hiszen évekig használni fogjuk.

 

 

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 17.