Keskeny mosógépek a helytakarékosságért

keskeny mosógépek

„Mosógépet szeretnék vásárolni, de már így is minden talpalatnyi hely foglalt a fürdőszobában...”

,,A konyhában olyan szűkösen férek el, hogy a pult alá építhető mosógép felejtős. Marad a fürdő, de akárhogy is sakkozok a milliméterekkel, valami mindig útban van. Nem fér el egy normál mosógép. Mit tegyek? Létezik keskeny mosógép?  

Önnek is ismerős ez a probléma? Nap mint nap találkozom olyan vásárlókkal, akiknél a normál méretű mosógép helyszűke miatt szóba sem jöhet. Sokan egyáltalán nem tudják, milyen lehetőségeik vannak mosógép-fronton azoknak, akiknek a ,,hagyományos" készülék ilyen okokból nem felel meg.

Jó hír, hogy nincs ok az aggodalomra, mert két megoldás is létezik.

Az egyik a feülöltős mosógép.
A felültöltős mosógépek kisebb helyen férnek el, mint a normál elöltöltős társaik. A gyártók ma már fokozottan igyekeznek megfelelni a helytakarékosság igényeinek így a felültöltős modellek mellet egyre bőségesebb a kínálat a keskeny elöltöltős készülékekből is.

A második a keskeny elöltöltős mosógép.

Ezek a készülékek 60 cm helyett csak 45 cm szélesek, így keskenyebbek mint normál társaik. Sokan kedvelik az elöltöltős modelleket, és akiknek csak kis helyük van se kell lemondaniuk erről a kényelemről. 

Ebben a bejegyzésben egy keskeny kialakítású, elöltőltös Whirlpool mosógépet veszek górcső alá, amelyet kifejezetten kis lakásba terveztek. A keskeny modellek tudását illetően nyugodt lehet: ugyanazt a magas minőséget és teljesítményt nyújtják, mint a hagyományos méretű testvéreik, azaz a legkorszerűbb technológiákat a lehető legkisebb helyigényű készülékbe integrálják.

Ismerje meg a Whirlpool WRBSB 6228 W EU Keskeny elöltöltős mosógép funkcióit:

A SenseInverter motornak köszönhetően megőrizhető a szövetek természetes állapota. A motor működése lehetővé teszi, hogy a gépben lévő ruhák a dob oldalához tapadhassanak, ezzel védve a szálak tartósságát, és megakadályozva filcesedést, bolyhosodást. Fontos az is, hogy az invertes motor rendkívül csendes és energiahatékony működést biztosít.

Billentyűzár: Megakadályozza, hogy a gyermekek módosítsák a beállításokat.

Antiallergén program: A magas hőmérsékletű technológiának és az extra öblítésnek köszönhetően eltávolítja a fő allergéneket, például a pollent, az atkákat és a macska- vagy kutyaszőrt.

Ismerje meg a keskeny mosógép programjait:

keskeny mosógép program

Folteltávolítás 40 °C: Ez a program erősen szennyezett, színtartó színes ruhákhoz használható. A standard (A) osztálynál magasabb mosási osztályt biztosít. A program használatakor ne tegyen a mosógépbe különböző színű ruhákat. Mosópor használatát javasoljuk. Makacs foltok esetén speciális adalékokkal végzett előkezelést javaslunk.

Folteltávolítás – gyors: Ez a program a mindennapos foltok 60 perces mosásához ideális. Kevertszálas anyagokhoz és színes ruhákhoz optimális.

Pamut: Közepesen vagy erősen szennyezett, ellenálló vászonból és pamutból készült törölközők, alsóneműk, asztalterítők stb. mosására alkalmas.

Műszálas: Kifejezetten műszálas ruhadarabokhoz való. Ha makacs a szennyeződés, a hőmérséklet akár 60 °C-ra is növelhető, és mosópor is használható.

30 perces gyorsmosás: Enyhén szennyezett ruhák gyors mosásához. Nem alkalmas gyapjú, selyem és kézzel mosandó ruhák mosásához.

Sötétek: Sötét színű ruhák mosásához. Ez a program megóvja a sötét színeket. A legjobb eredmények érdekében azt javasoljuk, hogy lehetőleg használjon folyékony mosószert a sötét színű ruhák mosásakor.

Vegyes: Többszínű és színes darabok együttes mosására való.

Gyapjú – Woolmark Apparel Care - Green: A készülék gyapjúmosási programját a The Woolmark Company jóváhagyta az olyan gyapjúruhák mosásához, amelyeken a „kézi mosás” címke látható, feltéve, hogy a mosás során betartja a ruha címkéjén található utasításokat, valamint ezen mosó-szárítógép (M1128) gyártójának utasításait.

Eco 40-60: Normál szennyezettségű pamutruhák mosásához, amelyeket 40 °C-on vagy 60 °C-on, ugyanabban a programban lehet együtt mosni. Ez a normál pamutprogram, és ez a leghatékonyabb a víz- és energiafogyasztás szempontjából.

20 °C Enyhén szennyezett pamutruhák 20 °C-on történő mosásához.

Fehérek: Erősen szennyezett fehér és színtartó színes ruhákhoz.

Antiallergén: A program segítségével a főbb allergéneket, így például a virágport, az atkákat vagy a macska- és kutyaszőrt lehet eltávolítani.

Selyem: Selyemruhák mosásához való. Kifejezetten kímélő ruhadarabok mosására szolgáló speciális mosószer használatát javasoljuk.

Ágynemű és törülköző: Egyetlen programmal kimossa a háztartási textíliákat. Optimalizálja az öblítőszer használatát, időt és energiát takarít meg. Mosópor használatát javasoljuk.

OPCIÓK melyek hasznosak a mosásnál:

Extra öblítés: Ez a funkció lehetővé teszi az öblítés hatékonyságának fokozását és a mosószer teljes eltávolítását. A funkció különösen hasznos érzékeny bőr esetén.

Gyors opció: Ezzel a funkcióval – a kiválasztott programtól függően – akár 50%-kal lehet csökkenteni a program időtartamát, ezáltal vizet és energiát takarít meg. Enyhén szennyezett ruhákhoz célszerű használni.

Késleltetett Indítás: Ön állítja be, hogy mikor mosson a készülék, vagyis késleltetheti az indítását.

Hőmérséklet beállítás: Minden programhoz előre meghatározott hőmérséklet tartozik. A hőmérsékletet természetesen lehet módosítani.  

3 fokozatban állítható szennyezettségi szint: csak állítsa be milyen szennyezettek a ruhái (enyhén, közepesen, erősen szennyezett), és a mosógép ennek megfelelően állítja be a mosási időtartamot. 

Bízom abban, hogy hasznosnak találta ezt az összeállítást. Ha bármilyen kérdése van a felsorolt gépekkel kapcsolatban, vagy inkább más típusra lenne szüksége, hívja mosógép szakértő kollégámat a +36 1 478 2128-as telefonszámon.

A mosógéppel kapcsolatban ezek is érdekelhetik: 

A mosógépvásárlók legnagyobb félelmei

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet válasszak?

Milyen gépek nélkül nem tudna egy 21. századi ember életben maradni?

Ellenőrző lista a mosógép vásárlás előtt

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2022. Szept 14.