Mi az a kerámiabetétes hősugárzó?

mi az a kerámai hősugárzó

Válasszam-e a kerámiabetétes hősugárzót?

Napjainkban a legfejlettebb kiegészítő fűtésnek a klímák és a kerámiabetétes hősugárzók számítanak. A kerámiabetétes hősugárzók belsejében – az egyszerű ventilátoros hősugárzókkal ellentétben – nem egy egyszerű elektromos fűtőszál izzik, hanem egy speciális kerámiából készült borda adja a meleget.

Ez a hagyományosnál nagyobb hőleadó felületet biztosít, amelyet azonos melegítőhatás eléréséhez elegendő kisebb fordulatszámú, tehát halkabb ventilátorral fújni, ráadásul a kerámiabetét felfűtéséhez kisebb elektromos teljesítmény is elegendő a hagyományos hősugárzókéhoz képest.

orion fűtőtest

A kerámia fűtőelem nem izzik, így használata is biztonságos, és a meghibásodás esélye is kisebb, mint a régebbi típusú hősugárzóknál.

Működés esetén nem kell tartani a túlmelegedéstől.

Mivel kicsik, hordozhatóak is, így szükség esetén különböző helyiségekben használhatók.

 

A kerámiabetétes hősugárzó működése

A legtöbb ilyen fűtőtest kerámia lemezekkel rendelkezik és alumínium terelőlemezekkel, amelyek szabályozzák a hőáramlást. A tekercsek felmelegedésével a környező levegő is felmelegszik. A hő ezután kifelé sugárzik a fűtőtestből, felmelegítve a körülötte lévő területet.

Ventilátoros modellek esetén a ventilátor fújja be a meleg levegőt a helyiségbe.

Sok áramot használ a kerámiabetétes hősugárzó?

Nem, a kerámia fűtőberendezések valójában meglehetősen hatékonyak az elektromos áram hővé alakításában. Emiatt egyáltalán nem drágább az áramfogyasztásuk mint más típusú fűtőberendezések. A gyártók mindig megadják a teljesítményüket, így könnyedén ki tudja számolni a fogyasztásukat.

A kerámia fűtőtesteknek van termosztátja?

Igen, a legtöbb kerámia fűtőtestnek van termosztátja, így beállíthatja azt a hőmérsékletet, amelyet el szeretne érni. Ez hasznos, hiszen csak addig fűt amíg eléri a kívánt hőmérséklet, és ezután automatikusan kikapcsolj.

A kerámia fűtőtestekhez tartozik időzítő?

Igen, egyes kerámia fűtőtestek időzítővel rendelkeznek, így beállíthatja, hogy bizonyos idő elteltével automatikusan kikapcsoljon.

Mikor válaszon kerámiabetétes hősugárzót?

Ha kis vagy közepes méretű helyiségbe keres fűtőtestet, akkor egy jó választás lehet. A ventilátor nélküli modellek alkalmasabbak kis területekre, ha nagyobb területen szeretne kerámia fűtőtestet használni, akkor ventilátoros modelleket kell választania. 

A kerámia fűtőtestek jó választásnak bizonyulhatnak, ha otthona biztonságos és hatékony kiegészítő fűtését keresi.

Nézze meg az Orion onlineMárkaboltban a kerámiabetétes hősugárzókat >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Miért vásároljunk légtisztítót és hogyan válasszunk?

Meleg otthon kevesebb fűtéssel…

Melyik fűtőkészüléket válasszuk kiegészítő fűtésként?

 

 

 

 

 

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2022. Nov 22.