Mikró vagy nem mikró?

Mikrózni vagy nem mikrózni?

Tönkre ment a mikrohullámú sütöm, és elgondolkodtam, hogy vegyek-e egyáltalán. Először is csak ételmaradék-, és kávémelegítésre használom. Nagy helyet foglal, és ha raknék egy szekrényajtót a helyére, nagyobb helyem lenne az edényeimnek.

De olyan könnyű a tea és a kávékészítés, melegítés benne… így gondoltam utánanézek, milyen újdonságok vannak e készülék területén.

Megtaláltam az új generációs inverteres mikrohullámú sütőt!

Ez különbözik a hagyományostól, pl. gyorsabb, hatékonyabb, könnyebb, és lehet benne tényleg sütni, főzni.

Én környezettudatosan gondolkodom, és fontos számomra, hogy keveset fogyaszt, mint a hagyományos készülékeke.

Először is néhány információ a mikróról:

Könnyebb ez a készülék, mert egyszerűbben és kevesebb alkatrészből állítják elő, mint a hagyományos transzformátoros. Gyorsabban és hatékonyabban tudjuk használni, mert ezek a mikrók nem szakaszosan sugároznak, hanem folyamatosan, ezért melegítésük egyenletes, így nincsenek forró vagy hideg pontok. Az egyenletesség az ételek szerkezetét se bontja meg mint a hagyományos technológiát alkalmazó mikrókban.

Jobban kihasználhatjuk, mert sokféle hőmérsékleti beállítást tesz lehetővé. Ez azt jelenti, hogy oly módon használhatjuk, ahogy a régi mikrókat nem tudtuk:

Alacsony hőmérséklet beállítás lehetővé teszi, hogy melegen tartsuk benne az étel, illetve akár gyöngyöző húslevest is tud készíteni, illetve a húsokat is tudja lassan sütni.

Magasabb hőmérsékleten 15-20 perc alatt csirkét , vagy akár sertést is lehet benne készíteni.

Tejberizs , vagy burgonyaleves se lehet probléma.

Sok extra hanggal jelzi a készülék a feladatait, így könnyű használni.

Gyermekzárral van felszerelve, így biztonságba tudhatjuk kicsinyeinket.

Elmondhatom, a tapasztalatom alapján, hogy nagyon megszerettem, mert tisztán és könnyedén lehet benne főzni, sütni. Nagy vendégeskedésekor és nem pörgeti nagyon a villanyórát sem. Nálam vége annak az időnek mikor csak kávémelegítésre használtam a mikrohullámú sütőt.

Nézze meg a választásom, és könnyítse meg Ön is az életét >>

Bosch CFA634GSI mikrohullámú sütő

Próbálja ki a mikrohullámú sütős receptjeim:

Parmezános csirke 15-20 perc alatt

1,25 ml finoman reszelt parmezán,
1,25 ml finom kenyérmorzsa,
1 teáskanál őrölt piros paprika 5ml, 1/4 teáskanál kakukkfű, 1/4 teáskanál fokhagymás sót, 1 tojás, 1 evőkanál vizet 15 ml,
1 kg darabolt csirke

Elkészítés:
Keverje össze a fűszereket és a sajtot. A vízzel a tojást keverje össze. Mártsa a csirkedarabokat a tojásos keverékben, majd a fűszeres morzsa keverékbe. Rendezzünk a csirke darabokat egy mikrohullámú sütésre alkalmas edénybe. Fedjük le. Főzzük 10-12 percig inverteres mikrohullámú sütőben 6 programon. Egyszer kb. félidőben endezze át a csirkét. Hagyja állni 10 perccet a felszolgálás előtt.

Narancsos sertés 20 perc alatt

4 szelet sertéshús (tartja, comb)
1 vöröshagyma (lehet lila is) szeletelve, 4 narancs szelet,
50 ml narancslé, 1 evőkanál liszt
1 evőkanál aprított petrezselyem, ¼ teáskanál bors, ¼ teáskanál sót, 1/8 teáskanál őrölt piros paprika, 1 teáskanál Dijoni mustár, 1 evőkanál méz

Elkészítés:
Fűszerezze be a sertésszeletet ízlése szerint. (só, bors,paprika, dijoni mustár, méz). Minden egyes sertésszeletet egy szelet vöröshagymát és egy szelet narancsot tegyen. Öntsük rá a narancslevet, melyben elkeverjük az 1 evőkanál lisztet. Szórjuk meg petrezselyemmel. Fedjük le. Főzzük 4-es programon 10-12 percig, vagy amíg a hús elkészül. Hagyja 5 percig letakarva.

Tejberizs, vagy rizspuding

Rövid szemű rizs (Arborio rizs) 1 csésze
Víz 3 csésze,
Sűrített tej 1 db, ½ teáskanál vanília kivonat, ¼ teáskanál fahéj, ½ csésze mazsola, 1 csipet só

Elkészítés:
Keverje össze az rizst és a vizet egy nagy mikrohullámú tálban. Fedjük le a tálat és a mikrohullámot a 10-es programon főzze 15 percig. Vegye ki. A megmaradt összetevőket a főtt rizshez adjuk hozzá, és alaposan keverjük össze. 6 programon 6 percig főzze és keverje meg közben 3-szor. Jó étvágyat.

Burgonyaleves

2 hámozott és kockázott burgonya, 2 zöldhagymát vagy 1 apró póréhagymát, szeletelve, 250 ml csésze csirkehúsleves, 1/2 teáskanál, 1/4 teáskanál paprika, 2 apróra vágott petrezselyem, 1 csésze tej 250 ml

Elkészítés:
A burgonyát, a hagymát a csirkehúslevest, sót és borsot egy 2 literes tálba helyezzük. Fedjük le. Az érzékelő főzéséhez nyomjuk meg egyszer a Burgonya / zöldségek funkciót, majd a Start gombot. Ha nincs ilyen, akkor főzzük a 7-es programon 3 percig vagy forralásig.
Ezután főzzük a P4-et 10-12 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul. Ha kész, keverjük hozzá a petrezselymet és a tejet, melegítse 6-os programon 2 percig.

Tálaljuk reszelt sajttal, vagy kockára vágott sonkával vagy szalonnával. Jó étvágyat!

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 17.