Indukciós főzőlap 7 legfontosabb előnye

indukció előnyei

Indukciós főzőlap 7 legfontosabb előnye

2021-ben sem áll meg az élet, és a családunkat továbbra is etetni kell. :)

De nem mindegy, hogy mennyi időt töltünk a főzéssel, és hogy milyen eszközeink vannak, hogy gazdaságosan és egészségesen oldjuk meg a mindennapokat.

Az indukciós főzőlapon való főzés messze előnyösebb a hagyományos módszereknél. Megismerhet most 7 okot, melyet tudnia kell, hogy komolyan megfontolhassa az indukciós főzőlapra való átváltást. 

Az indukciós főzőlap előnyei röviden:

1/ Az energiafogyasztás akár 40-50% -kal csökkenhet

2/ Biztonságosabb a használata, mert nincs láng a főzésnél

3/ Gyorsabb ételkészítésre képesek, mint a hagyományos főzőlapok

4/ Biztonságos és gazdaságos, mert a főzőlap csak akkor melegszik, ha edény van rajta, nincs égésveszély

5/ Nem melegíti fel a konyhát, gazdaságosabb, mert a hő csak az edényben keletkezik

6/ Könnyen tisztítható, a sima felülete miatt

7/ Sokféle méretben kapható a helytakarékos megoldástól a nagycsaládosokat is kielégítőkig.

Az indukciós főzőlap 7 előnye részletesen

  1. A készülékben levő elektromos tekercsek váltakozó elektromágneses mezőt hoznak létre. Amikor a fazekat vagy serpenyőt a főzőlapra helyezzük, az edény aljában elektromágneses örvényáram keletkezik, ami hőt gerjeszt. Ez a hő közvetlenül az ételnek adódik át. Ha az edényt levesszük a főzőlapról, az örvényáram és vele együtt a hő előállítása pillanatokon belül megszűnik. Ez a főzési módszer akár 40-50% energia költség megtakarítást is eredményezhet.

  2. Az indukció biztonságosabb, mivel nincs láng, amely meggyújthat valamit, és így füst sincs, amely nagy problémát okozhat. Az edények eltávolításakor a főzőlap nagyon hamar kihűl, így az égésveszély is csökken.

  3. Az ételek nemcsak gyorsabban főnek meg, hanem az edények gyorsabban is hűlnek ki, ami megkönnyíti a szakácsok életét.

  4. A biztonság az indukciós főzés egyik velejáró előnye. Az edényfelismerés azt jelenti, hogy a főzőlap felismeri, amikor a főzőlapra edény kerül, és csak akkor lép működésbe. Ez csökkenti az égési sérülések kockázatát a szakácsnál és a család többi tagjánál is.

  5. Az indukciós főzés hűvösebb környezetet teremt a konyhában, mivel a felület csak az edény felhelyezésekor melegszik fel. A hagyományos főzésnél az energia az edények mellett a helyiséget is melegíti. Mivel az indukciós főzőlapnál csak az edényben keletkezik hő, így az a környező levegőbe nem kerül.

  6. Ami a legjobb, az indukciós főzőlapok felülete teljesen sima, így könnyen tisztíthatók és karbantarthatók. Nincsenek olyan rejtett felületek, amelyekbe az élelmiszer- vagy zsírrészecskék beragadhatnak. Továbbá a kiömlő étel nem tud
    ráégni a felületére, hiszen a felszíne nem forró. Egyszerűen letörölhető a kifröccsent étel.

  7. A 30 cm-es, 1 főzőzónás kiviteltől egészen a 95 cm széles 5 főzőzónával bíró készülékig talál Önnek megfelelőt. Tehát akár egyedülálló vagy nagycsaládos akkor is talál ideális méretű főzőlapot.

Most már Ön is látja, hogy az indukciós főzőlapra való váltással csak nyer, mert energiahatékony, biztonságos és kényelmes főzési módszer.

Tekintse meg indukciós főzőlapjainkat >>

 

Tudjon meg többet a főzőlapokról:

A professzionális szakácsok szeretik az indukciós főzést!

Főzőlap harc! Gáz vagy indukció?

Főzőlapok vásárlás előtt tudnia kell

Indukciós főzőlapok hangosak?

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Jan 10.