IceMaker-vel (jégkészítő) rendelkező hűtőszekrénynél mire kell odafigyelnie!

jégkockakészítő iceMaker

IceMaker-vel (jégkészítő) rendelkező hűtőszekrénynél mire kell odafigyelnie!

Frissítő nyári italok, koktélok!

Beköszöntött a várva várt nyár, és vele a koktél szezon.

Élvezze Ön is a forró napok hűsítő italait, és hogy soha nem maradjon jég nélkül, válassz a Liebherr IceMaker-el rendelkező hűtőszekrényeit.

A nyári forróságban a tejes, tejszínes vagy a túl édes italok háttérbe szorulnak, ilyenkor a könnyed frissítő limonádék képesek lehűteni és felfrissíteni az embert. Dobja fel a napját az alábbi koktélok valamelyikével. Próbálja ki a mojitót alkohol mentesen, mert így is fenomenális hűsítő. 

Mojito a mentás frissítő

coctail

Hozzávalók:

  • 4 cl Fehérrum
  • 3 cl Lime leve
  • 8-10 darab Mentalevél
  • 2 bárkanál Nádcukor
  • feltöltő Ásványvíz

A hűsítő Mojito többek között Ernest Hemingway szívét is meghódította, aki az ital hatására a híres Bodeguita del Medio bárjának falára azt, a ma is olvasható szöveget írta: „Mi Mojito en la Bodeguita” vagyis „Az én Mojitom a Bodeguitában”.

Unaloműző GinTonic 

coctail2

Hozzávalók:

  • 5 cl Gin
  • 10 cl Tonik
  • 4 szelet Citrom

Azt is mondhatnám, hogy ez az ital egészséges, hiszen a tonicban található kinin csillapítja a malária tüneteit, a citrom vagy a lime pedig segít megelőzni a skorbut kialakulását. Ezekre szerencsére már nincs szükségünk, de az biztos, hogy egy unalmas estétől megmenti.

Cosmopolitan a szexisség jegyében

coctail3

Hozzávalók:

  • 4 cl citromos vodka (vagy sima vodka)
  • 1,5 cl Cointreau (vagy sima triple sec)
  • 1,5 cl friss limelé
  • 3 cl áfonyalé (vagy feketeribizlilé)

Ez egy igazi szexi csajos ital, hiszen a Szex és New York c. sorozat koktélja. Nem csak a főszereplő Carrie Bradshaw, de még az ital kitalálója is a női nemet képviseli.

Hogy soha nem maradjon jég nélkül, válassz a Liebherr IceMaker-el rendelkező hűtőszekrényeit.

icemaker liebherr

Soha többé nem fog hiányozni otthonából a jég, a Liebherr IceMaker készülékével. 24 órás időtartam alatt legfeljebb 1,3 kg-ot termelhet és 2,7 kg-ot (modelltől függően) tárolhat. A Liebherr automata IceMaker furcsa félhold alakú jégkockákat állít elő. A TwistTray rendszer mechanikusan adagolja a jégkockákat, így a kockák már nem ragadnak össze a gyűjtőtálcában.

Fontos szempontok, amelyeket figyelembe kell venni a Liebherr vízvezeték-jégkészítővel történő felszerelésekor

A legtöbb hűtőszekrénynél az IceMaker működéséhez vízvezetékekre van szükség.

Az alábbi pontra kell odafigyelnie a tökéletes működésért!

  1. A készüléket csak hideg ivóvízellátó hálózatra szabad csatlakoztatni. A vízvezetékmunkákat engedélyezett vízvezeték szerelőknek ajánlott elvégezni.
  2. 20 mm-es hüvely csatlakozás szükséges.
  3. A víznyomásnak 150 kPa és 600 kPa között kell lennie. Javasoljuk 350kPa vagy 500kPa nyomáshatároló szelep felszerelését a beruházás védelme érdekében.
  4. Az elzáró szelepet hozzáférhető helyen (azaz egy szomszédos, könnyen hozzáférhető szekrényben) kell felszerelni. Az elzáró szelepet soha nem szabad a készülék mögé telepíteni.
  5. A típustól függően a készüléket rozsdamentes acél tömlővel szállítják, akár 1,5 m, akár 3 m hosszúsággal. 1,5 m-es tömlőhosszal az elzáró szelep ajánlott helye látható az alábbi ábrán (közvetlenül a fagyasztóval szomszédos, az árnyékolt területen belül).
  6. A vízcsatlakozás telepítése előtt győződjön meg arról, hogy a csaprendszert előöblítik.
  7. A vízvezetéket a készüléknek az IceMaker-t tartalmazó oldala mellé kell telepíteni (ahol lehetséges).
  8. Ezeket az információkat útmutatóként kell felhasználni a készülékhez mellékelt telepítési utasításokkal együtt.

Az IceMaker használata a Liebherr hűtőszekrényben

Miután a hűtőszekrény mind az elektromos, mind a vízvezetékhez csatlakozik, az IceMaker üzemkész. Az IceMaker bekapcsolásához nyissa ki az IceMaker tároló fiókot (amely a fagyasztóban található), és nyomja meg az ON / OFF gombot, amíg az ellenőrző lámpa kigyullad - ez a fény azt jelzi, hogy a funkció működik, és megkezdi az első jégadag gyártását. Fontos megjegyezni, hogy a hűtőszekrényben előállított első három jeget el kell dobni, ezeket nem szabad elfogyasztani. Ez lehetővé teszi az új rendszer megfelelő öblítését.

icemaker liebherr

Amint a jégkockák elérik a fiók bizonyos szintjét, a jégkészítő automatikusan leállítja a jégtermelést. De mi van akkor, ha több jégre van szüksége, mint amennyit a fiók megenged? Egyszerűen cserélje az IceMaker fiókot a fiókkal jobbra (ellenőrizze, hogy üres-e), csukja be a fiókot, és azonnal megkezdi a gyártást.

A skála másik végén előfordulhatnak olyan esetek, amikor azt akarja, hogy az IceMaker már ne termeljen jeget, például nyaralni megy, vagy egyszerűen elegendő van. Ezekben az esetekben könnyen kikapcsolhatja az IceMaker készüléket az ON / OFF kapcsolóval, amely a jégkészítőn található, és az ellenőrző lámpa kialszik.

Nézze meg a Liebherr onlineMárkaboltban a hűtő- és fagyasztó készülékeket >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Melyek a Side-by-side hűtők előnyei és hátrányai?

Kisokos fagyasztókhoz

Legfontosabb elvárások egy hűtővel szemben

Legfontosabb a fagyasztó választásnál

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2021. Jún 16.