Hűtőszerkény választásnál a legfontosabb

liebherr hűtő

Hűtőszekrény választásban a legfontosabbak

A hűtőszekrény használatánál is vannak dolgok, melyekre oda kell figyelni!

A helytelen hűtés, tárolás veszélyei

A kisgyermekekre, várandós nőkre és az idős emberekre egyre nagyobb kockázatot jelentenek az élelmezés által terjesztett betegségek, hiszen az ő immunrendszerük sérülékenyebb, mint egy életteljében lévő embernek.

Ezért fontos, hogy odafigyeljünk rájuk. A legjobb megoldás, hogy megóvjuk őket ezen betegségektől, úgy hogy az optimális hűtőszekrényben helyezzük el az ételeinket.

1/ A vásárláskor a legfontosabb

Megbízható helyen vásárolja meg, ahol kap magyar garanciát, mert a Kínában gyártott hűtőszekrényekre sok esetben más szabályozási előírások vonatkoznak, mint az európaiakra. A Liebherr hűtőszekrényei garantálják a német kiváló minőséget, így nem foghat ezekkel a készülékekkel mellé.

2/ A hűtőszekrény hőmérséklete

Az élelmezési szakértők, és a mi háztartási gép szakértőink is azt javasolják, hogy az élelmiszereket hideg hőmérsékleten (2- 4° C körülire állítsuk be) tartsák, hogy elkerülhető legyen a káros baktériumok növekedése. 

Az amerikai élelmiszerfelügyelet például az 5 fok feletti zónát már veszélyzónának tartja. Ezen a hőmérsékleten az étel mindössze két órát tölthet el romlásveszély nélkül.

A fagyasztó ideális hőmérséklete -18 fok körül van.

Fontos, hogy vannak olyan készülékek, melyek pl. nyáron a nagy meleggel nehezebben küzdenek meg, ezért időközönként ellenőrizze a hőmérséklet beállításokat. 

3/ Elővigyázatosság a hűtőszekrényeknél

Ha kiömlik valami, azt azonnal ki kell törölni, azért hogy minimalizáljuk a baktériumok szaporodását és az ételek által terjesztett betegségek kockázatát.

Mindig olvassa el és kövesse a hűtőszekrény felszerelésére, használatára és tisztítására vonatkozó gyártói útmutatásokat.

Olyan készüléket válasszon melyben biztonsági üveg vagy törésálló üvegpolcok vannak, így nincs törés- és vágás veszély.

Ajánlom figyelmébe a német Liebherr hűtőszekrényeket, melyek megbízható működésükről és magas minőségi anyaghasználatukról híresek a modern és korszerű megoldásaikkal együtt.

Ismerje meg a Liebherr CN 4213 >>>

Ez egy szépséges és biztonságos alulfagyasztós hűtőszekrény, és működtetése teljes mértékben gazdaságos. A polcok benne tetszés szerint mozgathatóak. A hűtőrésze automatikus leolvasztással bír, és a fagyasztó része NoFrosttal, így nem kell leolvasztania.

Energiafelhasználása nagyon kedvező: A++ energia besorolású. (Ez azt jelenti, hogy 40%-kal kevesebb energiafogyasztása van az A-osztálynál)


Az egyenletes hő elosztásért
a hűtőtérben elhelyezett ventilátor felel, így bárhova tehet bármit. Sőt gyorshűtésre is alkalmas, így ha sok élelmiszert rak egyszerre bele, nem kell félnie, hogy nem hűl le időben, mert felgyorsíthatja a folyamatot.

Ez azért fontos, hogy a baktériumok ne tudjanak elszaporodni.

Digitális hőmérséklet kijelzőn (ajtó mögött) követheti az egymástól függetlenül szabályozható hűtőtér és fagyasztótér hőmérsékletét.

Ezáltal mindig biztos lehet abban, hogy tökéletes hőmérséklet uralkodik a hűtőben, és a digitális kijelzőn ezt jól látja is.

Természetesen van benne frissen tartó fiók, hogy a zöldségek/gyümölcsök roppanósak és vitamindúsak maradjanak.

NEM probléma akár egy tortadoboz elhelyezése sem, mert a 3 db. edzett üveg polc közül 2 magassága állítható. Az ajtón van palacktartó és tojástartó.

A LED világítás a hűtőtérben egyenletes, káprázás mentes világítást eredményez. Különösen jó, hogy a készülék élettartamának a végéig kitart, és kevesebb áramot fogyaszt, mint a hagyományos világítások.

Nyitott ajtó, vagy meghibásodás esetén hangjelzéssel figyelmeztet. Kisgyermekeknél és időseknél ez kiemelten fontos, mert így biztos nem marad nyitva az ajtó.

24 óra alatt a fagyasztó 8 kg élelmiszert tud maximum lefagyasztani.
Áramszünet esetén a visszamelegedési idő: 26 óra, tehát eddig bírja áram nélkül hidegen tartani a fagyasztó az élelmiszereket.

Könnyű vele, hiszen a hűtőtér automatikusan leolvad, de a fagyasztóval se kell szenvednie, mert a No Frost maximális védelmet nyújt a jégképződéssel szemben.

Tartozék a jégkocka tartó.

A zajszintje alacsony, 41 dBA, mely biztos nem lesz zavaró, hiszen egy átlagos beszélgetés 60 dBA, és ez annál jóval kevesebb.

Klímaosztály SN-T, amely azt jelenti, hogy +10C° és +32C° közötti külső hőmérsékleti tartományban tud optimálisan működni a készülék.

Külső méretek (mag / szél / mély) 186,1 / 60,0 / 65,7 cm-es
Tömeg (csomagolás nélkül)        66.0 kg
Energiafelhasználás évente * 245 kWh / év

Nézze meg az oldalunk a Liebherr CN 4213 alulfagyasztós hűtőszekrényt >>>

Válogasson rengeteg féle Liebherr hűtőszekrények között >>>

Böngésszen Hűtőszekrény Szalonunkban >>>

 

Tudjon meg többet a háztartási gépekről:

5 hiba, melyet a legtöbben elkövetnek a hűtőszekrény vásárlásakor

Ami a hűtőgépek mögött van

Legfontosabb elvárások egy hűtővel szemben

Kisokos fagyasztókhoz

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Jan 28.