Hozza ki a legtöbbet a háztartási készülékekből Whirlpool

háztartási gépeket hogyan használd

Hozza ki a legtöbbet háztartási készülékéből...

Mit tehetünk, hogy jól működő háztartási gépeink legyenek?

Mire figyeljünk hogy sokáig jók legyenek a háztartási gépeink

Először is a legfontosabb, hogy mindig olvassa el a gyártó utasításait. Igen, a dokumentáció részletes és megfélemlítő lehet, de időt kell szánnia arra, hogy meg ismerkedjen azzal, amit a gyártója az alkalmazásra, gondozásra és karbantartásra ajánl. Az ajánlatok a márkák és a modellek folyamatosan változnak, ezért ne feltételezze, hogy tudja, hogyan kell törődni egy adott készülékkel. Tehát mindig olvassa el a gyártói utasításokat, mert ez a legjobb és legfontosabb dolog, amit tehetünk, azért, hogy a legtöbbet kihozhassuk az új gépünkből. Ha a készüléket az otthonával együtt vásárolta, béreli, és az előző tulajdonos nem tartotta meg, vagy adta át az utasításokat, akkor ellenőrizze a gyártó honlapját elektronikus verzióra keresve. Miután elolvasta az utasításokat, helyezze el a dokumentumokat egy kényelmes helyen, hogy szükség esetén gyorsan előkaphassa.

Helyes használat

Használja a készülékeket, amire szánták. Ne hagyja, hogy a gyerekek játsszanak a készülékeken, üljenek vagy álljanak a készülék ajtaján. Ne töltsön túl mosogatógépeket, mosógépeket vagy szárítógépeket. Ügyeljen arra, hogy az egyes termékekhez ajánlott termékeket használjon.

Ismerje meg a helyes betöltéseket, kapacitásokat és ne töltse túl a gépeit.

Karbantartás, tisztítás!

A készülékeket tisztán kell tartani, belül és kívül is

A hűtőszekrények belső polcait, rekeszeit mosószeres vizzel tisztán kell tartani.

A kondenzátort porszívózza le rendszeresen, mert ez segít hatékonyabban, gazdaságosabban működni.

Még a mosógépeket és mosogatógépeket is rendszeresen tisztítani kell, erre megfelelő tisztító szerekkel.

Rendszeresen cserélje vagy tisztítsa a szűrőket. A legtöbb ember tudja, hogy a fűtő- és légkondicionáló rendszerek szűrőit tisztítani kell. De ez igaz a mosógép, porszívó és a ruhaneműket szárító gépekre is. A szűrőket ki kell takarítani, vagy ki kell cserélni. Előfordulhat, hogy egyes mosogatógépek, vagy jégkészítők is tartalmaznak cserélhető vagy tisztítható szűrőket.

Rendszeresen ellenőrizze a készülékek vezetékeit és a tömitéseket is. Keressen bármilyen sérülést, romlást vagy repedést rajtuk, amíg veszélyeztethetik, vagy épp gazdaságtalan működést eredményezhetnek.

Minimálisra csökkentse a készülékek használatát

Mint bármely mechanikus eszköznél, itt is a háztartási gépeknél is igaz, hogy többszörös használat több kopást eredményez.

Már kis változtatások a készülékek használatának módjában is fontos lehet.

Például a sütőt közvetlenül a használat előtt melegítse csak elő, és azonnal kapcsolja ki, amint eltávolítja az ételt.

Határozza meg, hány alkalommal nyitja ki és zárja be a hűtő ajtaját, előre gondolkodva azon, hogy mit kell kivennie belőle.

Ha sokszor keveset mos, akkor válasszon ennek megfelelő, rövid lejáratú, vagy fél programmal rendelkező mosogatógépet, mosógépet illetve szárítógépet.

Vegye ki a ruhákat azonnal a mosógépből, szárítógépből, hogy ne kelljen frissítenie, vasalni őket, és hagyja nyitva az ajtót a tökéletes kiszáradásért.

A készülék gondozása családi ügy.

Mindenki használja őket, így mindenki tudnia kell a családban, hogyan használja őket, és hogyan gondoskodjon róluk.

Olvasson tovább:

Keskeny mosógépek kereszttűzben

2019 Bosch TOP legjobb mosógépek

Gorenje mosógép titkok azoknak, akik profizmusra vágynak!

Kapcsolja ki a hangokat az otthonában.

Megbízható mosógép, amely pénzt spórol nekünk.

Száraz vagy nedves ruhát teszünk a mosógépbe?

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2020. Ápr 13.