Online Márkaboltok blog

Hőszivattyús vs. kondenzációs szárítógép.

Hőszivattyús van kondenzációs szárítógépet válasszak?

Mitől jobb egy hőszivattyús szárítógép, mint a kondenzációs szárítógép?

Miért hőszivattyús szártógépet válasszak? A legegyszerűbb válasz: azért, mert kevesebbet fogyaszt.

Hogy hogyan? Nézzük meg röviden a készülék működését! A szárítógépekben a víz párává alakul át hő hatására.

Kondenzációs szárítógép:

A kondenzációs szárítógépekben a pára a géptestben marad, és az alacsonyabb külső hőmérséklet hatására vízzé alakul át, majd pedig egy tartályba kerül.

Hőszívattyús szárítógép:

A hőszivattyús szárítógép modelleknél ugyanez történik azzal a különbséggel, hogy a hűtés során nem a külső környezetet veszik igénybe a gépek, hanem van egy speciális hűtőközeg. A kettő érintkezésekor a párából nedvesség csapódik ki: egy kompresszor segítségével hő szabadul fel, amelyet a gép visszaforgat és a levegő melegítésére használ. Azaz: az energia újrahasznosul, így kevesebbre is van szükség.

Bár az energiahatékonyság igen fontos tényező, legalább annyira fontos, hogy a készülék a ruhákkal is kíméletes legyen. A hőszivattyús szárítógépek ennek a feltételnek is eleget tesznek, ugyanis a szárításkor a levegő hőmérséklete jóval alacsonyabb, mint a kondenzációs szárítógépeknél, azaz 70-80°C helyett csak 50-55°C. A kíméletes szárításnak köszönhetően olyan ruhák esetében sem kell lemondani a készülék használatáról, amelyek érzékenyebbek a hőmérséklettel és a gépmozgással szemben. Fontos tudnia, hogy az alacsonyabb hőfok miatt a szárítási idő általában hosszabb a hőszivattyús szárítógépeknél.

Azért is megéri hőszivattyús készüléket választani, mert ezek általában korszerűbbek, okosabbak és sok praktikus extrával rendelkeznek, amelyek kényelmessé és élvezetessé teszik a gép használatát. Ha elege van a szanaszét száradó ruhákból, a párából, és a zsúfolt fürdőszobából, és szeretné megismerni a szárítógépes szárítás új oldalát, az 5 évre kiterjesztett garanciával ellátott hősszivattyús szárítógépekhez kattintson ide.

Hőszivattyús szárítógépek Kondenzációs szárítógépek

További segítségért a megfelelő típus kiválasztásához olvassa el a "Hogyan válasszunk szárítógépet?" című cikket!

Az alábbi videóban Hírt Gábor, szakértő kollégám mondja el Önnek 2 percben a lényegi különbségeket, működési elvet a hőszívattyús szárítógépek és a kondenzációs szárítógépek között.Ha kérdése van a termékekkel, illetve a rendeléssel vagy a szállítással kapcsolatban, akkor keresse szárítógép szakértő kollégámat, közvetlen számán (+36 1 478 2128).

 

Tudjon meg többet a szárítógépekről:

Nem luxus a szárítógép, spórol vele!

Szárítógép titkok

Elkezdődött a mosó-szárítógépek szezonja

Hőszivattyús szárítógép A+++ energia besorolással

Hogyan távolítsuk el a kisállat szőrt a ruháinkról?

Nem szereti a szárítógépet? Mert nem használja jól...

 

Zahoránszky Zita

Köszönjük 118030 vásárlónk bizalmát

OnlineMárkaboltok logó

© 1997-2020. Minden jog fenntartva

Online Márkaboltok