Hogyan válasszunk mosogatótálcát?

Mosogató kiegészítőkkel

Hogyan válasszunk mosogatótálcát?

Tudta, hogy a mosogatógép mellett is a konyhai munka 60%-a a mosogatónál történik?

Konyhafelújítás előtt áll, és nem tudja eldönteni, milyen mosogatótálcát vegyen…
Milyen mosogatómedencét válasszon, hogy ne kelljen állandóan törölgetni a vízfoltokat?
Melyik márka a legmegbízhatóbb?

Ön is ilyen problémákkal küzd? Akkor figyelmesen olvassa végig ezt a bejegyzést, megpróbáltam összegyűjteni a legfontosabb szempontokat, amelyeket első körben érdemes átgondolnia.
Ha az otthonában van mosogatógép, biztosan tapasztalta már, hogy sajnos a konyhai munka 60%-a így is a mosogatótálcára jut. Éppen ezért ne hamarkodja el a kiválasztást, és a minőségen kívül figyeljen a kényelemre is. A mosogatótálca elengedhetetlen ahhoz, hogy az edényeket tisztává varázsolja, másrészt, ha praktikus kialakítású, akkor a mosogatás igazi élmény lehet, sőt a munkafolyamatot is lerövidítheti. Arról nem is beszélve, hogy egy igényesen kivitelezett példány dekorációs elemként is funkcionálhat a konyhájában.

MÉRET

Ami a méretet illeti, vannak nagyon kicsi, 30 centiméteres, 40-45 cm-es, 50-55 cm-es, átlagos 60-75 cm-es változatok, nagyobb, 80-90 cm szélességűek, sőt webáruházunkban még 100-120 cm szélességű modelleket is talál, amelyek a legnagyobb „kihívásoknak” is eleget tesznek.

A méretnél arra is figyeljen, hogy a csepegtetőtálca (!) alatt is ki kell vágni a pultot (nem csak a medencék alatt), mert az is bemélyed, de ennek ellenére teljes értékű szekrényként használhatja, illetve alatta fiók vagy mosogatógép is lehet. A megfelelő méret kiválasztásakor gondolja át, hogy mire fogja használni. Ha például van otthon mosogatógép, akkor egy kisebb medence is elég lehet, de ha sokat süt-főz, és nagy edényeket használ (ami nem fér el a gépben), sok kellemetlenséget okozhat.

A méret mellett az is fontos, hogy hol vannak a vezetékek a konyhában, hol találhatók a többi konyhagépek, hol van a konyhaasztal… Tervezéskor nem árt úgy kialakítani a leggyakrabban használt konyhabútorokat, készülékeket, hogy főzéskor minden egy helyen legyen, vagy logikai sorrendben kövesse egymást, már csak azért is, hogy ne kelljen folyamatosan keresztül-kasul rohangálnia a konyhájában.

es

TÍPUS

A klasszikus rozsdamentes mosogatótálak. A népszerűségük egyik oka, hogy jó árban vannak, de ez nem azt jelenti, hogy csak alsókategóriás olcsó rozsdamentes modellek léteznek. Ha jobb anyagból készült, tartósabb, de mindenképp rozsdamentes változatot keres, akkor egy kicsivel drágábban már megbízható, és dizájnos medencét is talál, amely már vastagabb anyagból készül, így ellenállóbb a horpadásokkal szemben, kevésbé karcolódik. További előnye, hogy hőálló, ételálló, folt- és saválló, ráadásul tisztítani is könnyű, nem tapadnak meg rajta a baktériumok – de ezek azért a minőségtől is sokban függnek. A sima rozsdamentes acélból készült mosogatótál felületén meglátszódhatnak a vízcseppek, ezért javaslom, mosogatás után törölje át puha ronggyal. Ha csepegtetőtálcára is szüksége van, webáruházunkban rozsdamentes csepegtetőtálcát is talál olyant, ahol csak egy vagy akár több csepegtető tálca van.

Ha túl ridegnek találja a rozsdamentes mosogatótálat, akkor egy megoldás lehet a gránit mosogatótálca. Sokféle színben kapható, ha hozzá illő csapot választ, akkor stílusában is konyhája harmonikus kiegészítője lehet. További előnye, hogy a vízcseppek sokkal kevésbé tapadnak meg a felületén, így nem lesz vízköves, a tisztán tartása is kényelmesebb. Erős, tartós, hőálló, a felülete is ellenálló. A takarításához nincs szükség agresszív vegyszerre, sőt, újrahasznosítható anyagból készül. Kapható hozzá speciális ápolószer, amivel az apróbb hibákat el lehet tüntetni, így még tovább maradhat a konyhája éke.

A kerámia mosogatótálca azért jó,mert a felülete fényes, és sokkal homogénebb, nem olyan szemcsés kialakítású, mint a gránité. Nagyon sokféle színben kapható, így bátran kiválaszthatja a konyhájához, konyhabútorához leginkább illőt. Hőnek, savnak ez is ellenáll, emellett karcmentes is, és a foltoknak sem adja meg magát. Rusztikus és modern stílusú konyhákba is illik.

Többféle variáció van a medencék és a csepegtetőtálcák számát és méretét illetően. Ez megint csak szokás kérdése, de én úgy gondolom, hogy a medencét például az alábbi képen látható kiegészítőkkel le lehet fedni, de a csepegtetőtálcát nem tudja mélyíteni, tehát ha bizonytalan, szüksége van-e rá, inkább vegyen a nagyobbat vagy több medencéset.

Rozsdamentes mosogató Gránit mosogató Kerámia mosogató

 

SZÍNEK ÉS DIZÁJN

Webáruházunkban nagyon sokféle szín közül választhat, a pezsgőtől a metálfeketéig úgy a mosogatómedencék mind a csaptelepek tekintetében. Használja a szűrőt, és szűkítse kínálatunkat az igényének megfelelő színvariációra!

 

KIALAKÍTÁS

Hány mosogatómedencére van szüksége? Ha van otthon mosogatógép, egy is elég lehet, és ezzel helyet spórolhat. Ha nincs, vagy ha sokat süt-főz, akkor a kétmedencés modellt javaslom: az egyikben mosogathat, a másikban csepegtetheti az edényeket, illetve a főzésnél az ételek előkészítéséhez, tisztításához is használhatja az épp szabad mosogatótálat. Az ízig-vérig szakácsok webáruházunkban három medencével ellátott mosogatótálakat is találnak. :)

Azután, gondolja át, szüksége van-e csepegtetőtálcára? Ezt az edények szárítására is használhatja, illetve főzéskor konyhai munkafelületként is funkcionálhat. Javaslom a tájékozódáshoz nézze meg kínálatunkat, amelyben egy illetve két (mindkét oldalon egy-egy) csepegtetőtálcával ellátott mosogatótálakat is talál.

Pult alatti mosogatók

Ha szeretné, és lehetősége van rá, akkor választhat pult alá építhető modellt is, amely nagyon esztétikus, és nem töri meg a pult síkját. Az is jó megoldás lehet, főleg kisebb konyhákban, hogy a mosogatást helykihasználás szempontjából helyezze át a sarokba, és az értékesebb felületeket használja a fontosabb munkafolyamatokhoz. Nagyon jó kis sarok-modelleket talál webáruházunkban.

Sarok mosogató




Ha bármilyen kérdése van, hívja mosogatómedence szakértőt, kollégámat közvetlenül a +36 1 478 2128-as számon, aki személyesen fog segíteni abban, hogy a legmegfelelőbb csaptelep kerüljön otthonába!

Tekintse meg teljes mosogatótál kínálatunkat!

Tudjon meg többet a mosogatókról, csaptelepkről:

Praktikus kiegészítők a mosogatásban

Rozsdásodhat a rozsdamentes mosogató?

Mekkora a tökéletes mosogató?

Tippek hogyan kell bánni a rozsdamentes és a gránit mosogató medencékkel

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2024. Febr 23.