Erre figyeljen, ha páraelszívót vásárol!

Mire figyeljen páraelszívó vásárláskor

Erre figyeljen ha páraelszívót vásárol

Merre vezessük ki a párát, és hova rakjuk a külső motort, mekkora páraelszívót válasszunk,  és milyen magasra kell felszerelni? 

Ha az ember először vesz páraelszívót, és sikerül kiigazodnia a páraelszívó-rengetegben, számtalan kérdés marad megválaszolatlanul például azzal kapcsolatban,
- hogyan helyezze el a páraelszívót,
- mire van szükség beüzemeléskor,
- önállóan meg tudja oldani vagy szakemberre van szükség,
- külső motoros páraelszívót válasszon? és még sorolhatnánk.

Páraelszívó Szalonunk szakértőit, minden nap ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel keresik meg a vásárlók, ezért megkértem őket, hogy foglalják össze a legfontosabb tudnivalókat.

Ezek a szempontok azért fontosak, hogy Ön ne költse feleslegesen a pénzét, s rövid idő alatt megtalálja az ideális páraelszívót, amellyel hosszú távon elégedett lesz.

Mi az első probléma, amivel találkozik a vásárló, ha új páraelszívóját szeretné kiválasztani?

Az első kérdés, amivel sokaknak nem világos, hogy az egyes páraelszívó-típusok pontosan mit is jelentenek? Mit jelent, hogy fali páraelszívó, sziget páraelszívó, vagy kürtőbe építhető páraelszívó? Mi az előnye a kihúzható páraelszívónak? Ha kíváncsi, miben különbözik a szekrénybe építhető és a mennyezetbe építhető típus akkor olvassa el páraelszívó választási tanácsainkat , amelyben részletes leírást talál mindegyikről!

Ha a zajszint csökkentése a prioritás, akkor mit tanácsolsz?

A fejlődő technikának köszönhetően egyre csendesebbek a páraelszívó készülékek is, de a zajt leginkább úgy csökkenthetjük, ha a forrást kitessékeljük a konyhából. Erre tökéletes megoldás a külső motoros páraelszívó. Az alábbi ábrán láthatóak az elhelyezési lehetőségek.

páraelszívó kivezetése


A lehető legjobb megoldás, ha az elszívóhoz közel, a falon kívül helyezzük el a külső motort. Ilyenkor legtöbbször elég egy rövid légtechnikai cső, törések nélkül, így a motor még hatékonyabb légszállítást biztosít.

Ha a padlástérben szeretné elhelyezni a készülék külső motorját, két dologra figyeljen! Mindenképpen szigetelje le a légtechnikai csöveket, hogy elkerülje a kondenzációs víz lecsapódását, és lehetőleg az elszívóhoz minél közelebb legyen kivezetve a levegő, hogy a távolság, és a törések kevésbé csökkentsék a motor teljesítményét.

A megfelelő légtechnikai rendszerek használata fokozottan javítja a teljesítményt. Megfelelő idomok, és szigetelt csőrendszerek további zajcsökkentést tesznek lehetővé.

Mennyire számít, milyen alapterületű helyiségbe kerül a páraelszívó?

Nyilván az is fontos, mekkora a helyiség, nagyobb térbe nagyobb teljesítményű készülék szükséges. De pontosan hogyan számoljuk, ki hogy mekkora légszállításra van szükség?

A páraelszívókat minimálisan 6 szoros légcsere számra választjuk, maximálisan pedig 12 szeresre. Tehát számoljuk össze, hány légköbméter az a tér ahol a páraelszívó üzemel.

pl: egy 3x5 méter alapterületű és 3 méter magas konyha esetén; 3x5x3 =90 m3. (Amerikai típusú konyhánál a nappalit is bele kell számolni) Ezt szorozzuk meg 6-al és 12-vel. Menjünk a biztosra, és számoljunk tízszeres légcsere értékkel 10x 90 m3 = 900 m3/h teljesítményű páraelszívóra van szüksége.

Az alapterületnél, azaz a konyha nagyságánál azonban sokkal fontosabb az, hogyan kerül elhelyezésre a készülék, a főzőlaptól milyen távolságra kell felszerelni?

A legjobb, ha 65-70 maximum 75 cm távolságra van a páraelszívó a főzőlaphoz viszonyítva, mert ilyenkor érvényesül legjobban az elszívó erő. Nagyobb távolság esetén a gőz és a pára oldalirányba terjedhet, és feleakkora hatékonysággal működik a készülék. Ha perimetrikus készüléket választott, az némileg nagyobb teljesítményű, és felülírhatja ezt az íratlan szabályt, de én ezeknél sem javaslom a 85 cm-nél nagyobb távolságot.

(A modern elszívók úgynevezett perimetrikus technológiával üzemelnek, ami annyit tesz, hogy a sütő körül légterelők segítségével légfüggönyt hoznak létre, így minimalizálják a szagok és a füst elszivárgását a lakásban található légmennyiségbe.)

Milyen kiegészítőkre van szükség, ha szeretnénk beüzemelni az új páraelszívónkat?

Az alapvető szerszámokon (csavarhúzó, kombinált fogó, szigetelő szalag…) kívül bekötőszettre van szükség, ami a páraelszívó, szellőztető ventilátor vagy egyéb légtechnikai eszköz beüzemeléséhez elengedhetetlenül szükséges. Ezt légtechnikai áruházakban, illetve Páraelszívó Szalonunkban is beszerezheti mindkét szabványméretben 125 és 150 mm.

Ezekben a szettekben az a jó, hogy legtöbbször nincs szükség külön speciális átalakító elemre, az átlagos, kör keresztmetszetű csatlakozáshoz közvetlenül hozzá lehet illeszteni. A csomagban flexibilis légtechnikai csövet talál, amellyel a beüzemelés egyszerűen és gyorsan kivitelezhető, illetve a konyha (kivezetés) speciális adottságainak megfelelően ívek / kanyarulatok alakíthatóak ki.
Illetve ha belső keringtetésű üzemmódban szeretné használni a készülékét, akkor szénszűrőt szerezzen be hozzá, például ezeket a típusokat: BK150 ECO , BK125 .

Beszéltél a típusról, kivezetésről, beüzemelésről… de márkák szempontjából van valamilyen preferencia? A nagyobb háztartási gépeknél a márka általában már önmagában sokat mondd, de mi a helyzet a páraelszívókkal?

A páraelszívóknál kicsit más a helyzet, mint a nagyobb konyhagépeknél, amelyeknél tényleg népszerű, közismert márkákkal találkozhat a tanácstalan vásárló. A páraelszívó márkák viszont kevésbé ismertek.

Figyelmébe ajánlom a vásárlónk által kedvelt Cata márkát. A Cata páraelszívó világszínvonalúak. Mindegy hogy fali, beépíthető, sziget, sarok, mennyezeti vagy pultba építhető páraelszívót szeretne, biztosan megtalálja a megfelelő dizájnt és profi tudást. A Cata Electrodomesticos S.L – 1947-ben alapították, és mára már a világ harmadik legnagyobb páraelszívó gyártója. A világ több mint 80 országában kerülnek forgalomba páraelszívói. A cég európai szinten is egyedülálló választékkal rendelkezik konyhai páraelszívókból.

Nézze meg a Cata onlineMárkabolt kínálatát >>>

Ha bármilyen kérdése van a beüzemeléssel, páraelszívó tartozékokkal, funkciókkal és a termékadatokkal kapcsolatban, akkor hívja bátran szakértőinket a +36 1 478 2128-as számon, aki szívesen válaszol kérdéseire, és tanácsot ad az ideális készülék kiválasztásához.

Ha azonnal szeretne páraelszívót, javaslom, tekintse meg Páraelszívó kínálatunk, amelyben vásárlóbarát árakkal és ajánlatokkal várjuk.

Miért válassza az onlineMárkaboltokat?

Mert a piacon egyedülálló védelmet adunk a háztartási gépeihez!

Sajnos sok vásárló elköveti azt a hibát, hogy nem tartja szem előtt a vásárolt készülék garanciális  idő hosszát. Ez később problémákat okozhat, ha szükség van a háztartási gép javítására vagy cseréjére, és nem rendelkezik érvényes jótállási védelemmel. Sajnos ez akár nagyon magas költség is lehet, melytől megóvja magát, ha az onlineMárkaboltokat választja. Nálunk a HIVATALOS PLUSZ GARANCIA szolgáltatásunkkal, + 5 év garanciával vásárolhatja meg a kiválasztott készüléket.  Tudjon meg többet, olvasson tovább a 5 ÉV HIVATALOS PLUSZ GARANCIÁRÓL >>>

 

Tudjon meg többet a páraelszívókról cikkeinkből:

Páraelszívóval a friss és nem a hideg levegőért!

Kemény dolog a tökéletes páraelszívó, szagelszívó megtalálása.

Mi a különbség a kivezetéses és a keringtetéses páraelszívó között?

Hangos a páraelszívó? Mit tehetünk?

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2023. Aug 07.