Jobb az egykaros csaptelep, mint a kettő karos csaptelep? Blanco

egykaros vagy kétkaros csaptelepet válasszon

Jobb az egykaros csaptelep, mint a kettő karos csaptelep

Csaptelepek előnyei, hátrányai

Régebben csak kétkaros csaptelepek voltak a piacon. Azonban az igényekhez alakítják a gyártók a kínálatukat, így megjelentek az egykaros csaptelepek. Először vizsgáljuk meg a kétkaros csaptelepeket, és tudjon meg róluk sok mindent.

Kétkaros csaptelepek

kétkaru csaptelep előnyei, hátrányai

Még mindig vannak forgalomban két karos csaptelepek. Ennél a fajtánál a lényeg, hogy külön csapon állítható a hideg és meleg víz. Egymástól teljesen elkülönülve zárhatóak, nyithatóak. Ezek nagy része már kerámia betétes, így könnyebben kezelhetőek. 

Előnyük, hogy szivárgás esetén, míg az egyik szerelés alatt van, a másik csaptelep használható. Akkor előnyös még a kétkaros csaptelep, ha mind a meleg, mind a hideg vízhez külön-külön szeretne hozzáférni, akár egyszerre. A kétkaros csaptelepek között stílusos szép kivitelezéseket talál, és a régies kinézetet is ezekkel jobban érheti el. Én inkább kádtöltésre ajánlom ezt a fajtát. Konyhába, zuhanyozáshoz funkcionálisan jobbak az egykaros csaptelepek.

Víztakarékosság szempontból a kétkaros csaptelepek nem a legkedvezőbbek, hiszen hosszabb időt vesz igénybe a pontos és megfelelő hőmérséklet beállítása, így több víz folyik el feleslegesen.

Nézzük az egykaros csaptelepek előnyeit, hátrányait

egykaru csaptelep előnyei, hátrányai

Az egykaros csaptelepek könnyen kezelhetők, hiszen egy egyszerű mozdulattal nyithatók és zárhatók, egy kézzel. Az egykaros konyhai csapok lehetővé teszik a víz erősségének, és hőjének szabályozását egyetlen mozdulattal.  Főleg, ha már többször használta, mert akkor már tudja, hogy melyik irányba és mekkora szögben fordítsa el a tökéletes hőmérséklethez.

Nézze meg a magas minőségű Blanco egykaros csaptelepeket oldalunkon >>>

Vízhasználat szempontjából pedig az egyik legtakarékosabb megoldás.

Jellemzően a tartós kerámiabetéttel kaphatók, de fémbetétes változat is elérhető belőlük.

Mindenképpen egykaros csaptelepet válasszon, ha a meglévő mosogató/mosdókagyló kicsi. A kétkaros csaptelep elhelyezése ilyenkor nehézkes, és nagyobb helyigényű.

Az egykaros csaptelepnél, csak egy lyukat kell kivágni a munkalapon, és az elhelyezése is többféle módon lehetséges. Akár középre, akár oldalra is elhelyezheti, attól függően, Önnek hogyan kényelmes.

Az egykaros csaptelep tisztítása könnyebb, és gyorsabb, hiszen csak egy csaptelepet kell letakarítani, illetve a munkalapon is csak egy csaptelep van elhelyezve, így a munkalap vagy mosogatómedence tisztántartása is egyszerűbb.

Hátrányként megemlíteném, hogy ha szivárgás van, akkor az egykaros csaptelepnél a javítás idején sajnos nem tud vizet vételezni.

Vannak speciális esetek, amikor a hagyományos csaptelepek nem felelnek meg, ilyenkor az egykaros csaptelepek között sokféle megoldás közül választhat. Például amikor a nagyobb edények nem férnek be alá… Ilyenkor megoldás a kihúzható fejes csaptelep. Ha mégis fix fej mellett dönt, figyeljen a csaptelep magasságára és ívére!

Ha tervezéskor úgy alakult (vagy tudatosan döntött úgy), hogy a mosogató az ablak alá kerül, akkor a nagyméretű csaptelep miatt ablaknyitáskor mindig akadályokban ütközhet. Kivéve akkor, ha lesüllyeszthető vagy eldönthető csapot választ, mert ezek szabad utat adnak az ablaknyitásra és zárásra.

A zöldségek tisztításakor nagyon megkönnyíti a dolgát, ha zuhanyfejes csaptelepet választ, mert hatékonyabban oszlatja el a vizet, és akár spórolhat is, hiszen a jobb vízeloszlás miatt kevesebb víz is elegendő.

Hasonlóan nagy segítség lehet, ha a csapból azonnal forró víz folyik, mint a Blancohot csaptelepnél. Ez a forró vizes rendszer számos munkafolyamatot egyszerűbbé tesz a konyhában pl. melegítés, blansírozás, gyors előkészítés, hiszen a csapból azonnal forró víz (is) folyik.

A BLANCO, Németország legnagyobb mosogatógyártója olyan konyhai csaptelepek készít Önnek, amelyek tökéletesen illeszkednek a mosogatótálakhoz. Hatalmas választék, kiváló minőség várja itt.  

A Blanco csaptelepek között sokféle anyagtípus között válogathat, attól függően melyik illik a konyhájába. Kattintson a képre, és nézze meg őket.

Blanco Festett-króm csaptelep

Rengeteg Blanco csaptelep az onlinemárkaboltban

Blanco Gránit csaptelep

Rengeteg Blanco csaptelep az onlinemárkaboltban

Blanco Gránit-króm csaptelep

Rengeteg Blanco csaptelep az onlinemárkaboltban

Blanco Kerámia csaptelep

Rengeteg Blanco csaptelep az onlinemárkaboltban

Blanco Kerámia-króm csaptelep

Rengeteg Blanco csaptelep az onlinemárkaboltban

Blanco Rozsdamentes csaptelep

Rengeteg Blanco csaptelep az onlinemárkaboltban

 

 

További kérdései vannak, akkor forduljon szakértőinkhez a +36-1/478-2128-as telefonszámon.

Tudjon meg többet, olvasson tovább!

Hogyan válasszak csaptelepet?

Érdemes a régi csaptelepet megtartani?

Milyen csapot vegyek?

Nézze meg vásárlóink véleményét az onlineMárkaboltokról!>>>

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2021. Márc 25.