Brazil kávé különlegességek

Igazi brazil kávékülönlegességek!

Az egyik ismerősöm volt olyan szerencsés, hogy Brazíliában kezdte meg a nyarat. Mivel nagy kávérajongó velem együtt, hozott nekem néhány igen különleges kávéital receptet!

Ez egy intenzív hideg lehelet. Rio de Janieroban mindenhol lehet kapni kókusz vizet, így ezt alkalmazzák. Egy egyszerű eszpresszó kávé kb. 30 milliliter, és ehhez kell 1,5 dl hideg kókusz vizet adni, és jeget. Nagyon feldobja és lehűsíti az embert.

 

"Kávé Mojito"

Aki ismeri a Mojíto koktélt, annak rögtön összefut a nyál a szájában. Az íze emlékeztet az eredeti mojitóra, és egy nagyon jó ital egy forró nyári délután. Vagy reggel? :)

Recept: kb. 10 mentalevél, 30 ml cukor szirup, 1 adag eszpresszó (körülbelül 30 ml), 15 ml citromlé, szénsavas víz, tört jég, és ízlés szerint lime héja.

 

„Kávé Spritz”

50 ml kávé, 6 érett pitangas (ami nálunk, cseresznyével, meggyel helyettesíthető), 40 ml citrom szirup, 40 ml cachaça (ez a brazilok nemzeti itala, de mi vodkával helyettesíthetjük), 6 jégkocka, 120 ml pezsgő (Muskotályosat), 1 szelet narancs, 1 szelet lime.

 

Ön is szeretne kísérletezni, kézműves kávét főzni? Akkor ajánlok a figyelmébe néhány profi kávéfőző gépet.

Ha Ön a kézműves kávézás híve, és szereti kipróbálni magát, akkor ezzel a géppel minden ízt, különleges variációt le tud főzni. Bosch TCA5309 Beépíthető automata kávéfőző.

Ez a gép által a kávészenvedély a tetőfokára hág! Szavakat se fog találni, olyan finom csodákat varázsolhat a Siemens CT636LES1 Őrlőműves automata kávéfőző

A luxus, a minőség, ami magáért beszél, a svájci tökéletesség, a Jura J6 kávéfőző.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 12.