5 dolog ami segít kordában tartani az allergiát

allergia ellen

Hasznos Tippek az allergiában szenvedőknek!

Otthonában tegye meg ezeket a lépéseket, hogy tompítsa az allergia tüneteit!

Tüsszögés, torokkaparás és viszkető szemek? Sajnos közelít az allergia szezon. De mit tehetünk, hogy enyhítsük a tüneteket?

Az allergia kordában tartásához íme néhány tipp, amelyeket beilleszthet a mindennapi rutinjába, hogy távol tartsa allergiáját.

 1/Az első tippem, hogy zuhanyozzon le, amint hazaér

Zuhanyozzon bármikor, amikor kintről érkezik, vagy mielőtt lefeküdne.

A ruházatához hasonlóan a szabadon lévő bőrét – a karját, az arcát, a lábát és a haját – pollen borítjhatja a szabadban töltött idő után. Ettől természetesen zuhanyozással szabadulhat meg. Még fontosabb, hogy lefekvés előtt, lezuhanyozzon, hogy ne terítsen allergéneket a lepedőre és a párnákra, amely az éjszakáit is megkeserítheti.

2/ A másik fontos dolog, hogy ruháit fedeles szennyeskosárba tárolja.

Mivel nem mossuk rögtön ki a ruháinkat, ezért zárt szennyestartót kell használni, ahhoz, hogy a pollenek ne terjedjenek a lakásban. A zárt szennyeskosár magában tartja a nem kívánatos allergéneket.

3/ Mosógép program allergiásoknak

A mosás is fontos, amennyiben allergiás. A ruháit, ágyneműit, függönyöket és a szőnyegeit is sűrűbben kell mosnia.

Allergiásoknak mosóprogram

A Gorenje új WaveActive mosógépei speciális mosási programokat is tudnak, melyek közül az egyik az AllergyCare program. Az AllergyCare extra védelmet jelent az érzékeny bőrüek számára, mivel ennél a mosási programnál a mosógép magasabb hőmérsékleten extra öblítést alkalmaz annak érdekében, hogy 99,9%-ban megszüntesse a tisztítószer nyomát a ruhaneműben. Ezzel a speciális mosási funkcióval eltávolításra kerülnek azok az allergén anyagok, amelyek irritálhatják az érzékeny bőrt. De a pollenek ellen is hatékony védelem.

A másik megoldás a mosásban a gőz használata.

Ekkor a mosás utolsó lépésében történő gőz hozzáadásával a ruhák szellősebbek lesznek, a gőz enyhén fertőtleníti őket és egyes allergéneket is eltávolít.

Nézze meg a Gorenje mosógépeket >>>

Böngésszen az onlineMárkabolt óriási mosógép kínálatában >>>

4/Az allergiásoknak fontos a helyes porszívó választása is!

Amire figyelnie kell a porszívó megvásárlásnál, hogy magashatékonyságú HEPA (high-efficiency particulate arrestance: HEPA) szűrővel rendelkezzen.

A HEPA meghatározása

A magas hatékonyságú részecske szűrés egy bonyolult fogalomnak tűnik, de valójában azok a szűrők kapják a HEPA minősítést, amelyek három különböző módszer kombinációjával gyűjtik és távolítják el a port és egyéb szennyeződéseket a levegőből. Az amerikai Energia Hivatal által létrehozott szabvány alapján a HEPA szűrőknek a 0,3 mikronos részecskék 99,97%-át el kell távolítaniuk a levegőből, amely szemléletesebben azt jelenti, hogy 10.000 részecskéből csak 3 haladhat tovább.

A HEPA szűrő kiszűri a levegőből a port, és a polleneket is és a legfontosabb, hogy nem engedi visszaáramolni az otthona levegőjébe.

Nézze meg a Gorenje porszívókat, melyek HEPA szűrővel bírnak>>>

Amennyiben bizonytalan, keresse háztartási gép szakértőinket a +36-1/478-2128-as telefonszámon.

5/Az egyik legjobb megoldás az allergiásoknak azonban a légtisztítás!

Légtisztítóval lélegezzen be tisztább levegőt.

A légtisztítók jelentősen csökkenthetik otthonában a szezonális allergének mennyiségét, és ennek eredményeként a kellemetlen érzés mértékét.

A pollenek általában a részecskeméret-spektrum alapján 15 mikronnál nagyobbak, hasonlóan a penészspórákhoz. Tehát, ha szezonális allergiája van, akkor a légtisztíóval a virágport is  kiszűrheti otthona levegőjéből. Ebben az esetben egy alacsonyabb besorolású szűrő elegendő a problémás részecskék többségének befogására. Ha egész évben állatallergiája van, akkor érdemes beruházni egy magasabb kategóriás HEPA szűrőbe, amely megfogja a kisállat-allergiát okozó kisebb részecskéket.”

Ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassa ki a légtisztitóból, helyezze abba a helyiségbe, ahol a legtöbb időt tölti, futtassa gyakran, cserélje ki a szűrőt, és győződjön meg róla, hogy az ablakok be vannak csukva működés közben – az ablakok becsukása jó mindenesetben az allergiásoknak.

Ide kattintva nézze meg a Gorenje légtisztítóját >>>

Böngésszen az onlineMárkabolt összes légtisztítója között >>>

Tudjon meg többet és olvasson tovább:

Miért válasszam a Gorenje hűtő és fagyasztó szekrényeit?

Egyszerűbb életmód a Gorenjével

Válogasson több száz háztartási gépekről szóló cikkünk között >>>

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2022. Ápr 20.