facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

A lakás színeinek hatása

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

,,Az otthon nem egy hely, hanem egy érzés."


A mondás igaz, nem hiába törekszünk arra, hogy minél szebbé, otthonosabbá tegyük a környezetet ahova nap mint nap hazatérünk.
A színek megválasztásánál nem csak a lakás adottságait, hanem ízlésvilágunkat egyéniségünket is figyelembe kell venni. Minden színnek más-más pszichés hatása van. Számos kutatás született a színekkel kapcsolatban, melyik, hogyan hat ránk.
Lássunk hát mi az, amit figyelembe kell vennünk, mikor döntünk:

Sárga: a napsugarakat idézi, így élénkítő hatása van, erősíti az agyműködést, gondolkodást. Falak esetében tágítja a teret.

Narancs: jókedvre derít, serkenti az étvágyat, boldogságérzetet ad.

Vörös: melegséget, túlfűtöttséget, szexualitást sugároz. Élénkítő hatása miatt ott ne alkalmazzuk ahol pihenni szeretnénk.

Lila: Meglepő, de fájdalomcsillapító és immunrendszer erősítő hatása van. Ritkán alkalmazzák falakra, inkább kiegészítőként szoktak szeretni, ezüsttel kombinálva.

Rózsaszín: Nem csak kislány szobába való szín, a lágyság és romantika színe is.

Barna: a föld a biztonság színe, az állandóságot, a hovatartozást fejezi ki, azonban óvatosan bánjunk vele, mert sötét színe komorságot is sugallhat, mindenképpen vidám, élénk színeket tegyünk mellé.

Kék: a tisztaságot a frissességet sugallja. Nyugtató szín és csökkenti az étvágyat és a vérnyomást, hálószobában használva alvásunkra is jó hatással bíz. Hiperaktív gyerekek szobájánál szintén érdemes használni. Remek tértágító hatása van.
Fehér: (a színek együttese alkotja) : a tisztaságot az ártatlanságot sugallja, bár a keleti kultúrákban a gyász színe. Nagyon elegáns teret tudunk vele elérni, ami egyfajta könnyedséget éreztet, de vigyázat, a padlóra alkalmazva "lebegtető" hatást érünk el, ami csökkenti a biztonságérzetet.

Fekete: ( valójában a színek hiánya) : alkalmazásánál legyünk nagyon óvatosak. Ugyan a fehérrel alkalmazva elegáns és egyedi, de túl rideg és tárgyilagos is tud lenni, fürdőszobában fali csempeként használva pedig hideg hatása miatt bánhatjuk meg.

Szürke: passzív mind pszichikailag, mind optikailag.

A színek kiválasztása után már csak a megfelelő termékekre van szükségünk, hogy elérjük a kívánt hatást. A konyhában sem a fehér vagy inox mosogatótálak uralják már napjaink világát.

A BLANCO szettek választásával biztonságban tudhatjuk magunkat, nem kell aggódni, hogy többféle terméket választunk és árnyalatbeli különbségek lesznek köztük. Hiszen szettben biztosak lehetünk a teljes egyezésben.
Választhatunk a pezsgő színtől a grániton át az antracitig ... hiszen itt működik a gombhoz a kabátot! A szemünknek tetsző szín kiválasztása után ráérünk elmenni a boltba és megvásárolni a fal színéhez szükséges festéket. Biztosan elérhetjük a kívánt hatást.


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA