5 tipp a konyhája forradalmasításához

konyhai praktikák

Nélkülözhetetlen konyhai kellékek!

Ha, Ön is szeret a konyhában tenni-venni, akkor szeretni fogja ezeket a hasznos eszközöket, mert íg öröm lesz a sütés főzés. Ha nem szeret a konyhában lenni, akkor azért olvassa el, mert lerövidítheti a konyhai teendőit.

Most alacsony költségből megvalósítható ötleteket adok Önnek, ajánlok konyhai kisgépeket, amelyeket én már mind alkalmazok.

Vágódeszka, gyümölcsmosó a mosogató medence fölé

Sok mosogatóhoz már van elcsúsztatható vágódeszka, de ha nem akar mosogató medencét cserélni, lehet kapni olyan vágódeszkát, melyben gyümölcsmosó is van. Könnyű, praktikus, helytakarékos.

Hagymavágás gyorsan és könnyek nélkül

Bosch MUM4830 Konyhai robotgép

Ez egy olyan multifunkciós robotgép, amelynek aprító része is van. Először nem igazán gondoltam, hogy használni fogom, de ez a szerkentyű egy csoda. A magyar konyha alapja a hagyma és legtöbben utáljuk a hagyma aprítást, de mióta ezt használom, semmi nem áll az utamba, és a könnyezésnek is vége. Segítségemre van még akár répa, sajt vagy hús aprításában is.

Turmix nélkül nincs élet

A konyhai robotgépemnek van turmix része is.

Szeretem az egészséges ételeket, de az édes gyümölcs turmixokért nem rajongom. Na de a krémlevesek! Az már igen. A turmixom ebben nagy segítség. Bármilyen zöldséget (a kedvenc krém leveseim: cukkini, zeller, hagyma, brokkoli, fokhagyma) megfőzök húsleves levében, és utána megy a turmixba egy kis tejszínnel. Ízletes, egészséges és vitamindús. Azóta nincs ebéd leves nélkül.

Vízforraló

A vízforraló gyorsítja a munkát. Látta már Jamie Olivert, ahogy 30 perces ételeket készít? Tőle tanultam, hogy a vízforraló gyors és hasznos. A tésztafőzéshez a vízforralóból önti a vizet a lábosba, így spórolva időt. A paradicsom leforrázása a lecsóhoz, vagy akár egy teafőzés is extra gyors vele.

Vákuumfólia hegesztő

Ennek a kézi vezérlésű, zacskó lezáró vákuumfólia hegesztőnek köszönhetően az ételek mindig olyanok, mintha most vettem volna őket a piacon. Csodás ez a találmány, ami már egy sima háztartásban is elérhető. Hús, zöldség, gyümölcs, vagy akár lencse, bab is könnyedén tárolható, szállítható. Nyaralásra is könnyebb magunkkal vinni a finomságokat. Igazán praktikus eszköz, ha egyszer elkezdi használni, nem is fogja érteni, hogyan is élhetett nélküle!

Ezzel a néhány dologgal, ami igazán nem nagy beruházás gyorsabbá és könnyebbé varázsolhatja az életét a konyhában. Próbálja ki!

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Házi kenyérsütés kenyérsütő géppel

A tea szerelmeseinek! Az igazi teához erre a vízforralóra van szüksége.

Multicooker a jövő főző/sütő edénye, indukcióval!

Új bosch vákuumos kisgépek

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 12.

SMEG termékajánló