facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

+36 30 618 9163

Szőke István

+36 30 618 9162

Szabó Roland

+36 30 618 9163

Herke Róbert

+36 30 618 9162

Tóth Attila

+36 30 618 9162

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Forró, nyár esti party

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Biros Mónika

Jöttek a barátaim egy forró nyári estére, de nem volt kedvem a tűzhely mellett állni, ezért olyan menüt találtam ki, amihez csak a hűtőszekrény kellett, így nem főttem meg a konyhában.

Lássuk a nyári este ételeit:

1/ Gazpacho, azaz hideg spanyol zöldségleves. Ezzel kezdtem, mivel ezt hidegen kell fogyasztani, úgy az igazán finom. Szerencsére a SuperCool gyorshűtés funckió segítségemre volt.

Hozzávalók: 40 dkg érett paradicsom, 2 db kaliforniai paprika, 1 db közepes uborka, 1 kis fej hagyma vagy 3 db újhagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál borecet, 2-3 evőkanál olívaolaj, 3 dkg vaj vagy olivaolaj, só, bors és oregánó, a tetejére friss petrezselyem

Elkészítése nagyon egyszerű, mert a hámozott paradicsomot, a megpucolt paprikát, uborkát a többi hozzávalóval turmixgépbe tesszük és összedolgozzuk. A végén az ízesítéssel tökéletesítjük. Ha túl sűrű, akkor vízzel, illetve paradicsomlével hígíthatjuk.

A tetejét díszítsük friss, apróra vágott zöldségekkel, petrezselyemmel és zellerszárral.

2/ Meglepő nyársat készítettem, mely nagy sikert aratott.

Hozzávalók: 1 evőkanál barna cukor, 1 tk.chilipor, ½ ts.őrölt kömény, 3 kanál, olívaolaj, só, bors, sertéshús (comb), 1 közepes vöröshagyma, ½ doboz ananász.

Egy nagy tálban összekeverjük a barna cukrot, a chili port, köményt, 2 teáskanál olíva olajat, sót és borsot. Ebbe beleforgatjuk a sertéscomb kockákat. Majd egy rövid ideig állni hagyjuk az egészet.

Aztán vágjuk hagymát 8 részbe, és a szeletelt ananásszal forgassuk össze egy kis olíva olajban.

A nyársra felváltva húzzuk fel a husit, hagymát és ananászt, és grillezzük meg… Ha van lehetőség, akkor grillezzünk a szabadban, amikor már nincsen olyan forróság, így nem melegítjük fel az amúgy is hőségtől rekkenő konyhát. na meg persze egy jó fatüzelésű, szenes grill megadja azt a jó kis jellegzetes ízt. ami annyira finom.

3/ Desszertként dinnyés pohárkrémmel kápráztattam el őket.

Hozzávalók? 25 dkg görögdinnye, 25 dkg sárgadinnye, 10 dkg mascarpone, 1 dl habtejszín, 1 vanília rúd, porcukor, menta levél.

A mascarponet a vaníliával és a porcukorral kikeverjük. Ehhez hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. Aztán a kimagozott dinnyéket és a krémet egymásra rétegezzük egy átlátszó pohárban. A tetejére mentalevelet teszünk díszítésnek.

Egy délután alatt csodásan összeérnek az ízek a hűtőben.

4/ Ezt az egész menüt elkészítettem 1 óra alatt, ezért még bőven volt időm a koktél készítésre. A választásom a mennyei Paloma Koktélra esett.

Keverjük össze grapefruit levet tequilával és a cukorsziruppal, ezt tölstük jéggel teli pohárba, és adjunk hozzá bubis ásványvizet. Nincsenek pontos mennyiségek, ízlés dolga, érdemes többször kóstolni, viszont így ki-ki magának is el tudja készíteni úgy, ahogy a legjobban szereti.
Van, aki sózott pohárba teszi (a pohár tetejét vízbe és sóba mártjuk vékonyan), de én nem szeretem, így lime-al díszítettem.

Remélem Ön is kipróbálja ezeket az ínycsiklandó ízeket!


írta:

Biros Mónika

Biros Mónika, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA