facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

7 leghasznosabb mosási tipp

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Ha nem használja ezeket a beállításokat, megfosztja magát a mosógépe trükkjeitől!

Nem használjuk a mosógép funkciók legnagyobb részét. Miért?

A legtöbben csak 1-2 mosási programot használunk, de ezzel nem használjuk ki a mosógép kapacitását, pedig ezeket azért alakították ki, hogy megkönnyítsék az életünket. Ön olyan mosógépet vásárolt amelyek tartalmazzák a legújabb fejlesztéseket.

Olvassa el a használati utasítást és fedezze fel őket. Ezenfelül fontos tudnia azt is, hogy a különböző programoknak különböző terhelése van, így egy 7 kg kapacitású mosógép speciális programjainál csak 3-4 kg ruhát tehet be.

Nézzünk néhány hasznos beállítást, funkciót, amit jó alkalmazni.

1. Extra csendes beállítások

Néhány mosógépnek van extra csendes mosóprogramja. Ezt akkor válassza, ha este mos, mert akkor a gyerekeket nem fogja zavarni a centrifuga hangja. Különösen praktikus, ha lakásban / sorházban lakik, ahol vékonyak a falak. A konyhában elhelyezett mosógépnél is jól jön, hiszen ha étkezések alatt is menne a program akkor sem zavarja az eszmecserét.

2. Késleltetés

Válassza ki mikor szeretné, hogy a mosógép elindítsa a ciklust. Egyszerűen helyezze a szennyest a mosódobba, adjon hozzá tisztítószert, válassza ki a kívánt programot, valamint hogy mennyi idő múlva induljon el a mosás. Általában 1-24 órát késleltetheti a mosógépet. Így ki tudja számolni, hogy mikor fog lejárni a mosóprogram és ezzel megelőzheti, hogy a frissen mosott ruha sokáig a dobban álljon. Vannak olyan mosógépek amelyekben nincs késleltetés, de van FreshCare funkció. Ez azért hasznos, mert a gép akár 6 órán keresztül is frissen tartja a ruhaneműt a mosás után. Meggátolja a baktériumok szaporodását.

Hívja fel szakértőinket a +36-1/478-2128-as telefonszámon, és tudja meg melyik mosógép rendelkezik FreshCare funkcióval.

3. Centrifugálási sebességek

A centrifugálás sebessége fontos szempont, mivel a gyorsabb centrifugálás csökkentheti a szárítási időt. Jellemzően 1200 - 1600 fordulat / perc (percenkénti fordulatszám). Ha nem rendelkezik szárítógéppel, vagy korlátozott helye van a ruhanemű szárításához, néha érdemes a tiszta mosást egy extra centrifugálással is kiegészíteni, hogy minél több vizet távolíthasson el a ruhákból, mivel ez segít csökkenteni a száradási idő. A szárítógép használata is annál rövidebb, és gazdaságosabb minél kevesebb vizet kell a ruhából eltávolítania.

4. Intelligens adagolás

Az i-DOS (Intelligent Dosing System) rendszerrel szerelt gépek biztosítják a folyékony mosószer és öblítő automatikus adagolását. Egyszerűen csak töltse meg az integrált tartályokat a kívánt mosószerrel, illetve öblítővel, a gép pedig a töltethez és a szennyezettségi szinthez igazítja az adagolást. Ez azért eszméletlen jó, mert megakadályozza, hogy túl sok mosószert illetve öblítőt használjon fel és ezzel pénzt pazaroljon. Arról nem is beszélve, hogy a túl sok mosószer és öblítő károsíthatja a mosógépet hosszú távon.

Nézze meg a mosószer adagolóval felszerelt mosógépeket >>>

5. Kézi mosás és selyemprogramok

Ezt kevesen használják és bosszankodnak (sokszor a mosógépet hibáztatják) ha a ruhájuk sérül, kifakul, összemegy a mosásban.

Szerencsére a gyártók sok mosógépet felszerelnek kézi mosással, illetve speciális, pl. selyemhez, kíméletes anyagokhoz tartozó mosási programmal. Így nem kell kézzel mosnunk, ezeket a ruhaneműket is nyugodt szívvel behelyezhetjük a mosógépünkbe.

6. Gyors mosási programok

Nagyon praktikus, ha kis mennyiségű mosnivaló gyűlik össze egyszerre. Tehát ha kevés ruhát mosna ki gyorsan akkor lehet ezeket használni. A használati utasítás minden esetben leírja a maximális terhelhetőséget. Ez fontos, nézze meg! Ezek a ciklusok körülbelül 15-30 percig tartanak. Amennyiben mégis több ruhát helyez be a mosódobba mint a javasolt mennyiség, a mosási idő meghosszabbodhat.

7. Sportruházati program

Az egészséges életmód egyre inkább divatos a mai világban. Így ha Ön, illetve családja sportol ez egy nélkülözhetetlen funkció. Ideális azon ruhák számára, amelyek verejtékesek, de nem erősen szennyezettek. A gép rövid mosási és öblítési ciklust futtat ebben az esetben. A mosási hőmérséklet alacsony, hogy a speciális szintetikus anyagok se károsodjanak és gyűrődjenek.

Használja ki a mosógépét, mert azért van benne sok funkció!

Böngésszen az Online Márkaboltok mosógépei között >>>

Tudjon meg többet a mosógépekkel kapcsolatban?

Ha a mosásról van szó, csak a legjobb megoldást fogadja el!

Ne egy csatát nyerjen meg, hanem a szennyes ruhák elleni háborút!

Álom mosógép nagy családosoknak

Mosógép jelek


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA