Hangos a páraelszívó? Mit tehetünk?

hangos a páraelszívó

Hangos a páraelszívó? Mit tehetünk?

Hasznos és csodás készülék a páraelszívó, de van hogy hangos. Mit tehetünk ez ellen? Olvassa el.

Hogyan csökkenthető a páraelszívó által előidézett zaj?

Inkább kinyit egy ablakot, mint hogy bekapcsolja a konyha páraelszívóját, mert hangos az elszívó ventilátora? Elárulom, mit tehet, hogy csökkentse az elszívó zaját ...

 

Válassza ki a megfelelő páraelszívót

 A modern konyhák kialakítása az évek során tovább fejlődött, és csökkent a háztartásban használt gépeink zajszintje. Ezért egy régebbi páraelszívó hangosnak tűnhet. Különböző páraelszívók között nagy különbségek lehetnek, ami a zajszintet illeti. Amennyiben nagyobb teljesítményű páraelszívót választunk, átlagos használat mellett alacsonyabb fokozaton is üzemeltethetjük a készüléket, így a motor és a légáramlás zajszintje jelentősen csökken, ugyanakkor a páraelszívó így is megfelelő szívóhatást biztosít. A legcsendesebb páraelszívók az Elicától 45 dB működésnél kezdődnek, mely emberi suttogásnak felel meg. Azonban a legcsendesebb működése a külső motoros páraelszívóknak van, hiszen itt a motor nem a konyhában van. Mindig fel van tüntetve a páraelszívó zajszintje, így vásárláskor ezt ne hagyja figyelmen kívül.

 

Olvassa el a Hogyan válasszunk páraelszívót? útmutatásunk. 

 

Tekintse meg teljes páraelszívó kínálatunkat!

De mi van akkor, ha nem tudja csendesebbre cserélni a régi páraelszívóját?

Változtassa meg az elszívó használatát 

Alacsonyabb beállítások esetén az páraelszívók csendesebbek. Ha a főzés elkezdése előtt a legkisebb beállítást bekapcsolja, akkor a gőzt és a szagokat azonnal elkezdi kiszívni. Valószínűleg nem kell növelnie a teljesítményt, ha véletlenül nem éget oda valamit.
A maradék szagok tisztításához hagyja kb. 5-10 percig a főzőedényt a tűzhelyen. Néhány páraelszívónak még kényelmes utószellőztetője is van, így az előre beállított idő után automatikusan kikapcsol.

 

A megfelelő felszerelés is fontos

A páraelszívó megfelelő felszerelése nem csak a teljesítményért, hanem a zajszintért is felelős lehet. Fontos, hogy sima merev csővel kell felszerelni, mert a kisebb bordázott vagy rugalmas csövek problémát okozhatnak a szabad levegőáramlással szemben, és ezáltal több zaj keletkezhet.

Győződjön meg róla, hogy úgy helyezték el, hogy a lehető legrövidebb és legközvetlenebb légáramlási út legyen. Ez ismét javítja a légáramlást és csökkenti a zajszintet.

Többet szeretne tudni a páraelszívókról, ajánlom figyelmébe az alábbi cikkeinket:

 

Hogyan válasszunk páraelszívót?

4+1 ok, amiért tényleg szüksége van egy konyhai páraelszívóra

Az energiaosztály fontos a páraelszívóknál?

Erre figyeljen, ha páraelszívót vásárol.

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2022. Aug 15.

HOMEFORT páraelszívó termékajánló