Tudja mit tesz, ha idősebb mosógépe van?

áramfaló szörnyek

Tudja mit tesz, ha idősebb mosógépe van?

Az emberek idősen, bölcsekké válnak. A mosógépek sajnos áramfaló és vízevő szörnyekké.

Ha idősebb mosógép van, akkor minden mosásnál pénzt dob ki az ablakon.

1/ Magyarországon 2000-ben kerültek bevezetésre az energiacímkék. Ma már szerencsére majdnem minden háziasszony tudja, hogy az A osztályú energiahatékonysági készülékek használata a kifizetődő. Egy régi mosógéphez képest - jobb mosási teljesítmény mellett – akár 65% -os megtakarítás érhető el a víz és a villamosenergia-fogyasztásban is.
2001-ben gyártott mosógép vízfogyasztása akár alkalmanként a 140 litert és áramfogyasztása az 500 kwh/évet is meghaladhatta. Jelenleg a vízfogyasztás 40 liter körül mozog és bőven talál olyan mosógépet, amely fele ennyi áramot fogyaszt. Tehát az áramfogyasztás felére a vízfogyasztás akár harmadára csökkenthető egy új mosógéppel.

 

2/ A rezsi csökkenés mellett az új mosógép mellett szól, hogy speciális programokkal, kímélheti a ruháit, gyorsíthatja a mosási folyamatokat, sőt kevesebb mosószert használhat a speciális folttisztítóknak köszönhetően, vagy az i-Dos tűpontos mosószer adagolásnak.

 

3/ A 6. érzék funkció, pl. megtudja állapítani, hogy mennyi és milyen típusú, szennyezetségű ruha van a mosógépben, és ahhoz alakítja a mosóprogramot a tökéletes és leggazdaságosabb végeredményért.

 

4/ Sőt az idejével is tud gazdálkodni mert, késleltetheti a mosást, vagy a FreshCare funkció akár 6 órán át frissen tartja a ruhát a mosás után, úgy hogy a baktérium szaporodást is meggátolja.

 

5/ Utolsó előtti indokom, ami nem elhanyagolható, a felesleges környezet szennyezés. A régi mosógépek sokkal több szennyes vizet állítanak elő. Nem értek a csatornázási és közületi szennyvíztisztítási kérdéshez, de tudom, hogy óriási probléma és rengeteg pénz ennek megtisztítása környezetbarát módon.

Jelenleg a villamos energia termelés nagymértékben fosszilis tüzelőanyagok felhasználásával történik, mely szén-dioxid kibocsátással jár. A szén-dioxid - üvegházhatású gázként - a globális felmelegedés legfontosabb okozója. Tehát minél kevesebb az áramfogyasztásunk, annál jobban védjük a környezetünket.

 

5+1/ Mivel a mosógép a háztartási villamosenergia-költségek 15%-20 -át teszi ki, egy átlagos családban, meggondolandó egy új mosógépet beszereznie. Költse ezt az összeget, másra, ne a villanyszámlára.

Ismerje meg gazdaságos mosógépeinket, és cserélje le a régi áram- és vízzabáló szörnyeket!

 

A+++ mosógépek  A++ mosógépek

Nézze meg kínálatunkba a mosógépeket >>>

 

Tudjon meg többet a mosógépekről:

Csodálatos Gorenje mosógépeink

Ne egy csatát nyerjen meg, hanem a szennyes ruhák elleni háborút!

Miért érdemes csereprogramban gondolkodni?

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet válasszak?

Mennyit eszik 100-on egy mosógép

Nincs több kimoshatatlan folt!

Hogyan válasszunk mosógépet?

Mosó-szárítógépe előnyei és hátrányai

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Márc 05.