Mi a különbség a No Frost és a Stop Frost a Free Frost és a LowFrost között?

NoFrost, stopfrost, jegesedésementesség

Mi a különbség a No Frost és a Stop Frost a Free Frost és a LowFrost között?

Melyik Frost mit jelent a hűtőszekrények leírásában?

Egy hagyományos hűtőszekrényt havonta kell leolvasztani. Cserélgetni kell a lobogó vizes lábosokat a hűtő polcain, hogy hamarabb leolvadjon a jég a hűtőszekrényben. Szerencsére ennek vége, mert a gyártók feltalálták a jegesedés mentes hűtőszekrényeket. Ezeknek különböző nevük van, és különböző hatékonysággal tudják a jegesedést megelőzni. Most leírom Önnek, hogy melyik mit jelent. Olvassa el, és így ki fogja tudni választani az Önnek ideális hűtőszekrényt.

No Frost azt jelenti, hogy jegesedés mentes a rendszer, és nem kell leolvasztani a hűtőszekrényt. Ez egy automatikus fagyasztó-leolvasztási rendszert.

A NoFrost működése:

A légáram az elpárologtató felé “tereli” a nedvességet is tartalmazó levegőt, a nedvesség ráfagy az elpárologtatóra, ahonnan az időkapcsolóval vezérelt fűtés hatására leolvad. A keletkező olvadékvíz összegyűlik a fagyasztót működtető kompresszor feletti tálkában, amelyből annak melegétől elpárolog. A hagyományos gépektől eltérően nem képződik dér vagy jég a hűtőszekrény falain, ezért higiénikusabb, és az élelmiszerek igen rövid idő alatt lehűlnek, ami kb. 50 %-os időmegtakarítást jelenthet.

Attól függetlenül, hogy ezeket a készülékeket elméletileg nem szükséges leolvasztani, mindenképpen érdemes évente legalább egyszer kihúzni és alaposan kitisztítani, fertőtleníteni a hűtőteret.

Minimális karbantartást igényelnek. A hűtő terében keletkező pára összegyűlik, és a hátfalon keresztül egy kis lukon át folyik a kompresszor feletti tálkába. Előfordulhat, hogy ez a kis rés eltömődik, így a víz nem tud elfolyni. Onnan tudjuk, hogy eltömődött, hogy ez kellemetlen szagot is áraszthat, vagy csak azt vesszük észre, hogy a hűtőszekrény aljánál áll a víz. Ezt időközönként ellenőrizze, és egy kis kefével, tisztítsa meg, így soha ne lesz gondja.

 

Stop Frost:

Valójában egy jegesedés mentes készüléket jelent. De míg a NoFrosthoz nem kell "hozzányúlni" itt ritkán egy elemet forró víz alá kell helyezni. Ez az elem gyűjti a zúzmarát össze. Csupán ki kell emelni és egy perc alatt lemosható. 

Nézze meg az alábbi videót és meglátja, szinte semmi gond nincs vele.

 

Total No Frost vagy a Total Frost Free.

Ez a csúcs technológia nem csak a tökéletes páratartalmat tartja fenn a fagyasztóban, hanem a hűtőszekrényben is, így nem lesz semmilyen jégfelhalmozás. Ez azt jelenti, hogy soha többé nem kell leolvasztania a hűtő- és fagyasztó rekeszeket, és friss ételét sem szárítja ki.

 

Frost Less

A Frost Lessnek köszönhetően 50%-kal is lecsökken a jégképződés, így fele annyi időt és energiát kell rászánni a manuális leolvasztásra, mint egy hagyományos készüléknél. A Less Frost technológiának köszönhetően csak a falakon képződik jég, mert a párologtató a fagyasztó üreg köré van építve, ami nagyban megkönnyíti a kiolvasztást. A Less Frost technológia megkönnyíti az ajtó nyitását, zárását és az ételek eltávolítását a fiókokból. A jégmentesítéshez egyszerűen vegye ki a fagyasztó felső részén lévő jéggyűjtőt, és havonta egyszer 1 percig tartsa folyó víz alá.

 

Low Frost

A Frost Lesshez hasonlóan könnyített és ritkább leolvasztásért felel, csak minden gyártó másképp nevezi el a funkciókat. Itt is ez történt. Van aki Frost Lessnek, van aki Low Frostnak hívja.

Nézze meg kínálatunkban hűtőszekrényeket, fagyasztókat.

Olvasson a hűtőszekrényekről többet:

Hűtőszekrény értelmezéshez idegen szavak szótára

Létezik gyermekbarát hűtőszekrény?

Hogyan válasszunk hűtőszekrény?

Wifi-s hűtő, ami még nyaralni is tud?

Nézze meg videóinkat:

Hogyan válasszunk hűtőszekrényt? 

 

Hűtse le sörét pillanatok alatt, szuperfagyasztással!
- Bosch GSN54AW42 Fagyasztószekrény bemutató videója:

 

í>

Szabó Roland
az online Márkabolt háztartási gép szakértője és a szakértők vezetője

Miért válassza az onlineMárkaboltokat?

Mert a piacon egyedülálló védelmet adunk a háztartási gépeihez!

Sajnos sok vásárló elköveti azt a hibát, hogy nem tartja szem előtt a vásárolt készülék garanciális  idő hosszát. Ez később problémákat okozhat, ha szükség van a háztartási gép javítására vagy cseréjére, és nem rendelkezik érvényes jótállási védelemmel. Sajnos ez akár nagyon magas költség is lehet, melytől megóvja magát, ha az onlineMárkaboltokat választja. Nálunk a HIVATALOS PLUSZ GARANCIA szolgáltatásunkkal, + 5 év garanciával vásárolhatja meg a kiválasztott készüléket.  Tudjon meg többet, olvasson tovább a 5 ÉV HIVATALOS PLUSZ GARANCIÁRÓL >>>

Szemezgessen több mint 700 háztartási gépekről szóló cikkünk között!

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2024. Febr 23.