Drága és luxus készülék, ez ugyanaz?

luxus, drága

Drága és luxus készülék, ez ugyanaz?

A luxus azt jelenti, hogy drága, vagy többet ennél?

Mitől luxus egy készülék?

8 pont amit érdemes átgondolni!

Szeret a konyhában minőségi ételeket előállítani, akkor gondolja végig velem, hogy milyen luxus készülékek szolgálhatják. Nem mindig a legdrágább készülék lesz amivel elérhetjük a luxus érzését, de akkor pontosan mi az? 8 pontban foglaltam össze, amit érdemes mérlegelni konyhai gép vásárlása előtt.

 

1. Márka

Az első, vita nélkül a márka kiválasztása. Ahogy a cipőknél is lehet olcsót vagy márkásat venni, ami egészséges, s hosszú távon szolgál ki. A konyhai készülékeknél luxus márkának minősül (az Online Márkabolt palettájáról) a NEFF , Liebherr, Jura és a Bosch bizonyos termékei is. Ezek a háztartási gépek nagyszerű munkát végeznek, magas minőségűek és remek esztétikával bírnak.

 

2. Ár

A luxus készülékek széles árspektrumba eshetnek. Kerülhet egy Liebherr hűtő akár 1,5 millió Ft-ba, vagy egy Jura kávéfőző is lehet 770.000 Ft. Szerencsésebb döntés, ha szettet vásárol, mert akkor sok gyártó gazdasásosabb megoldást nyújt, bár a luxuscikkeknél nem az ár a lényeg. Ezek a készülékek kompromisszummentes működéssel, sokoldalúsággal, és minőségi anyagból készülnek.

 

3. Tervezés

Sok gyártó külön tervezőket foglalkoztat, hogy igazán egyedi kinézetű háztartási készülékeink lehessenek. De sok luxus készüléknek az álcázás a lényege, hogy beépíthető legyen, így nem látszik, csak a konyhabútor. Ekkor elsősorban a minőség és nem a dizájn a lényeg.

 

4. Teljesítmény

A csúcsminőségű készülékek kiváló teljesítményt nyújtanak, nem csak szépek. Ha luxus készülékeket vásárol, olyan géphez jut hozzá, amely a legmodernebb technológiát használja. Ez felel a borsos árért.

 

5. Tartósság és hosszú élettartam

Ezek a készülékek jóval hosszabb ideig működnek, mint az olcsóbb társaik. A gyártók rengeteg kutatást és tesztelést végeznek a luxus készülékeken. Jobb anyagokból állnak össze, így hosszú távon tervezhet velük.

 

6. Innovatív jellemzők

A csúcsminőségű készülékek az elsők, amelyekbe integrálják a legmodernebb technológiákat, beleértve az intelligens funkciókat, a színes LED-es világítást, több hűtőkörrel ellátott hűtőberendezést vagy gőzsütőt, vagy épp az integrált sous vide (szuvidolás) funkciót, esetleg egy becsúsztatható ajtót. Ezeket a funkciókat nem lehet megtalálni a tömegeknek gyártott készülékekben.

Extraként az okos funkciókat meg kell említenem. Képzelje el, hogy a hűtőben tárolt élelmiszerből a készülék felajánl recepteket önnek. Ön elfogadja, ezek után a hűtő kijelzőjén végig követheti az elkészítést, sőt előmelegíti az okos konyha a sütőt hozzá, és a mosogatógépet is beállítja a megfelelő funkcióra.

 

7. Gyártás és érzés

Elsősorban a tökéletes összeszerelési minőség és a precizitás jellemzi ezeket a gépeket.

Bármi legyen is a stílus vagy a típus, a csúcskategóriás készülékek gyönyörűnek tűnnek. Csodálatosak és csendesen működnek. A gyártók több időt töltenek minden készülék gyártásánál, így mindegyik készülékre óriási figyelem és csodás kivitelezés jellemző.

 

8. Hol vásároljon luxus készüléket?

Amennyiben teheti, nézzen be bemutató termekbe, ahol személyesen nézheti meg a készülékeket. Ezután ajánlom az online vásárlást, mert sokszor kedvezőbb áron juthat így a készülékhez, és biztos, hogy teljesen új és nem bemutató darabot kap kézhez.

 

Olvasson tovább háztartási gépekről szóló cikkeinket:

Szárítógépet vegyek, ne vegyek?

Miért válasszam a Gorenje hűtő és fagyasztó szekrényeit?

Legjobb Whirlpool gépeink, amelyeket imádnak a magyarok!

Neff mosogatógépek - a jövő elérhető!

Fontos, hogy milyen cégtől vásárolunk?

Mosogató a sarokban

Ha a mosásról van szó, csak a legjobb megoldást fogadja el!

16 tény amiért a régi sütője helyett érdemes modern sütőt választani

Állami támogatásos hűtők és mosógépek

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Ápr 01.