facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Miért ne vegyen mosó-szárítógépet?

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Miért ne vegyen mosó-szárítógépet?

Egyre többen vásárolnak mosó-szárítógépet a otthonukba. A kérdés, hogy tényleg megéri pénzt költeni egy olyan plusz funkcióra, amit ingyen a levegő is megtesz nekünk? Nézzük az érveket és ellenérveket.

Először a mosógép alapfelszereltség, szerintem már mindenkinek van. Tehát a mosógép vásárlása nem kérdés. Tudjuk, hogy ezek a készülékek hiper-szuper funkcióval vannak felszerelve, mint a 6. érzék vagy i-Dos mosószer adagolás, vagy a FreshCare, ami akár 6 órán át frissen tartja a mosás után a ruhát a gépben. De szükség van a szárítógép részére is?

Mennyibe kerül egy mosó-szárítógép?

A mosó-szárítógép drágább, mint egy hasonló kategóriájú mosógép. Most nézzünk konkrétan két készüléket.  A mosó-szárítógép 25 000 Ft-tal többe kerül, mint az elöltöltös azonos kapacitású mosógép. Tehát a megvásárlása egy mosó-szárítógépnek drágább. (Whirlpool WWDE7512 mosó-szárítógép és Whirlpool FWSG71283W elöltöltős mosógépet )

Sok áramot fogyaszt egy mosó-szárítógép?

Az éves energiafogyasztása a mosógépnek 175 kWh, a mosó-szárítógép éves fogyasztása 210 kWh. Tehát többet fogyaszt a mosó-szárítógép. Ez a 35 kWh különbség valójában szerintem elenyésző, de azért ott van, és ki kell fizetni. Ha 40 Ft-os áramdíjjal számolunk ez évente 1400 Ft plusz költség.

Bele kell kalkulálni, hogy a szárítógépből kiszedett ruhát sokszor nem kell vasalni, így ezt a plusz áramköltséget meg tudja spórolni a vasaló áramhasználatán.

Milyen előnye és hátránya van a  mosó-szárítógépnek?

A nedves időszakokban beszorulunk az otthonunkba. A ruhaszárítók elhelyezése gondot okozhat,  zsúfoltá teszi az otthonunkat. És még ott van a pára, víz, ami a ruhák száradása által a falakra kicsapódik. Ez a pára elősegítheti a penészesedést, és egészségtelen az asztmásoknak, krupposoknak.

Ősszel és télen vastag ruhákba bújunk, mint pulóver, kabát, overál. Ezek a ruhadarabok lassan száradnak, míg a szárítógépben órák alatt szárazak lesznek. Így a gyermekünk akár minden nap tiszta overálban mehet óvodába.

A szárítógép kiszűri a mosószer maradványokat, így az allergiásoknak nagyon hasznos ez a funkció.

Kellemetlen, hogy a mosó-szárítógépek úgy vannak összerakva, hogy a mosási kapacitás nagyobb, mint a szárítási kapacitás. Így vagy kétszerre kell megszárítani a ruhát, vagy a kimaradt nedves darabokat szárítón szárítani. De így is kevesebb nedvesség jut a légtérbe, és a vastag meleg ruhákra nem kell 2-3 napot várni.

A helyhiány nem csak a városban élőknek okozhat gondot, hiszen a vidéken élőknek is egy nagy házat kifűteni nem egyszerű. Így a mosó-szárítógépek abszolút helytakarékosak, egy sima mosógép helyére beférnek.

Végeredményben is azt mondom, hogy hasznos és jó dolog a mosó-szárítógép. Ha megteheti, és használni is fogja, egészen biztosan nem bánja meg.

Tekintse meg a Mosó-szárítógép Szalon teljes kínálatát!


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA