facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet válasszak?

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Mielőtt megvásárolunk egy mosógépet, szeretünk fórumokat olvasni, barátoktól érdeklődni. Ez természetes, hiszen hosszú távra döntünk. A mosógép az egyik legtöbbet használt készülékünk, és ha jól választunk, akkor megkönnyíti az életünket, de ha rosszul, akkor elronthatja a napjainkat.

Szeretném a döntést segíteni néhány információval, mellyel az Önnek ideális mosógépet tudja kiválasztani.Először is, amivel tisztába kell lenni, milyen kapacitású gépet szeretnénk? Mennyit akarunk mosni?

Ha Ön nagycsaládos, akkor az elöltöltős gépek akár 12 kg ruhát is tudnak egyszerre mosni, azonban a felültöltős gépek max. 7-8 kg-ig, de inkább ez alatti teljesítménnyel bírnak. Tehát egy házaspárnak elég egy felültöltős gép kapacitása, de egy több gyermekes család jobb, ha egy nagy elöltöltőst választ.

6 kg-os töltetsúlyig  6 kg feletti töltetsúly

Hová szeretné tenni a gépet?

A felültöltős gépekből vannak 40 cm-es keskeny kivitelek is, mely egy kisebb fürdőszobába is befér.
Azonban az elöltöltős gépeket akár a konyhapult alá is elhelyezheti. Így marad hely a fürdőszobában. Az elöltöltős mosógép tetején tárolhat bármit, akár egy szárítógépet is, így ez is lehet helytakarékos megoldás. Arról nem beszélve, hogy már olyan szép és színes gépeket gyártanak amiket „bűn” eldugni. :)

Keskeny mosógépek  Beépíthető mosógépek

A kényelmes kezelés is döntő lehet, főleg az idősebb korosztálynál.

Sok vásárló szerint egyszerűbb a felültöltős mosógépbe berakni a ruhát, hiszen nem kell hozzá hajolgatni. A kivételnél pedig azonnal a szemünk elé emelhetjük tisztasági ellenőrzésre, és már mehet is a szárítóra. Az elöltöltős készüléknél le kell hajolnunk a ruha behelyezéséhez és általában egy lavórba tesszük a kiszedett ruhát. Aztán innen ellenőrizzük a tisztaságot és helyezzük a szárítóra, vagy úgy, hogy a lavórt visszük a szárítóhoz, vagy a mosógép  tetejére helyezzük és onnan pakolunk.

Szárítógépben vagy szárítókötélen tereget?

Különböző felfüggesztés van a két típusú gép dobjának, ezért az elöltöltős mosógép nagyobb centrifugálási fordulatszámra képesek, így szárazabb ruhát vehetünk ki a gépből. Tehát ha Ön szárítógépet használ, akkor a szárítógép kisebb energiaráfordítással tudja szárazzá varázsolni a ruháját, így energiát takarít meg. Azonban a teregetőt használóknál se biztos, hogy egészséges a vizes ruha által levegőbe kerülő pára. Gondoljunk csak a penészesedés veszélyeire.

Javítás, hibák:

Fontos szót ejteni a javítási költségekről is. Sajnos az elöl- és a felültöltős mosógép is meg tud hibásodni. Erre nincs garancia, de ha Ön tudatos vásárló, akkor figyel arra, hogy milyen időtartamú garanciával vásárol gépet. Így legalább pár évig bebiztosítja magát.

Gyakran előforduló hibák azonban az elöltöltős gépeknél az ajtónál lévő gumi szivárgása, penészesedése. De sajnos a felültöltősöknél is előfordulhat rozsdásodás, penészesedés az ajtónál. Többször előfordul, hogy a felültöltős mosógépeknél beejtenek a dob mellé csipeszt ezt azt. Erre oda kell figyelni, mert legtöbb esetben csak szerelő tudja megoldani a problémát.

Összegezve azt gondolom, hogy a dizájn és az elhelyezés illetve a kapacitás a döntő abban a kérdésben, hogy elöl-, vagy felültöltős mosógépet válasszunk.

Inkább figyeljen a speciális programokra.

Van-e rövidített gyors program, vagy sport program, ha kisbabája van, akkor a babaruhákat tudja –e higiénikusan, de kímélően kimosni.

Nagyon jó dolog az intelligens mosógép, amely felismeri automatikusan a foltot, és ennek függvényében állítja be az áztatást, a hőmérsékletet és a dobmozgás sebességét valamint irányát. Ezzel a funkcióval energiát, vizet és mosószert is spórolhat.

Van olyan, hogy akár 24 órát lehet késleltetni a mosást. Így éjszakai árammal is moshatunk, és reggel a kimosott ruhát vesszük ki.

Fontos hogy már olyan halk készülékeket gyártanak, hogy egy átlagos normál beszélgetés hangerejét nem éri el.

A hosszú távú jó működésért a gépeket rendbe kell tartani, és már erre is van dobtisztító program, sőt emlékeztetővel szerelték fel.

Fontos, hogy vízvédelemmel legyen felszerelve, hogy vízszivárgás esetén automatikusan közvetlen a vízcsapnál zárja el a vízbevezetést a mosógép.

Új technológia, hogy a mosást követően akár 6 órán keresztül megtartja a frissességet a ruhanemű, és gyűrődés mentesen veheti ki a gépből. Pl.: Whirlpool FWSD61253W EU

Tovább a Mosógép Szalonba

Ha még mindig bizonytalan, hívja fel szakértőinket, akik segítenek a döntésben.


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA