Online Márkaboltok blog

Fogadja meg a tanácsom és több ideje lesz!

Miért nem kell leöblíteni az edényeit, mielőbb a mosogatógépbe helyezi?

Fogadja meg a tanácsom és több ideje lesz!

Mindenki szeretne kevesebb időt tölteni takarítással, mosogatással. Sajnos még mindig sokan nem hiszik el, hogy ennek az egyik módja, ha mosogatógépet használ. De akinek van, az is sokszor leöblíti az edényeit mielőtt a mosogatógépbe tenné.

NE TEGYE! Nem kell leöblíteni az edényeket, csak az ételmaradékot kell eltávolítani róluk.

Valójában nem tesz jót a mosogatógépnek az előzetes öblítéssel, sőt az ehhez felhasznált vizet indokolatlanul juttatja a lefolyóba. Olvasson tovább és megtudja miért!

1. Csökkenti a mosogatógép tisztítóhatékonyságát

A mosogatógép úgy működik, hogy a mosogatószer a szennyezett edényeken lévő ételmaradékokhoz kapcsolódik. Ha nincs semmi ételmaradék amin megragadhatna, akkor nem tudja maradéktalanul elvégezni a munkáját. Nem csak a mosogatási ciklus lesz kevésbé hatékony, hanem feleslegen pazarolja a mosogatószert, és a vizet. A környezetre káros hatásáról nem is beszélve, amit a felesleges mosogatószer okoz. A sok kemikália tönkre teszi a vizeinket. A víz pazarlás is „bűn” amellett, hogy a víz számla Önt terheli.

 

2. Megzavarja a mosogatógépet

Már sok olyan mosogatógépet gyártanak, amelyben érzékelők vannak. Ezek azt ellenőrzik, figyelik, hogy mennyi vízre van szüksége a mosogatógépnek ahhoz, hogy tiszta edényt kapjunk.

Amennyiben Ön eltávolítja az ételmaradékokat, az érzékelő úgy érzékeli, hogy tisztább az edény, ezért kevesebb mosást fog engedni a mosogatógépnek. Így előfordulhat, hogy nem lesz tökéletes a mosási eredmény. Ebben az esetben, Ön vagy még egy mosogatást futtat, vagy kézzel fejezi be a mosogatást. Mindegyik víz pazarló megoldás és természetesen még több mosogatószer használatot eredményez. Ahogy már fentebb is említettem, ez nem csak az ön pénztárcájára van rossz hatással, de a bolygónkra is. Kerülje el, és ne öblítse el edényeit, mielőbb a mosogatógépbe helyezi.

 

Ismerje meg a Bosch SMS25AW02E Szabadon álló mosogatógépet, mely figyeli a töltöttséget, és ennek megfelelően határozza meg a mosási teljesítményt, mint a fent említett esetben. Ez a 60 cm széles mosogatógép tökéletes egy család kiszolgálására, hiszen 12 terítéket képes tisztára mosni. Nézze meg videónkat a készülékről, ide kattintva >>>

 

Nincs nagy helye, vagy kevesen vannak, mégis kényeztetné magát egy szuper mosogatógéppel, mely energiát, időt és vizet spórol Önnek?

Ismerje meg a Bosch SPS25CW04E Szabadon álló mosogatógépet, 45 cm-es kivitel, így kis helyen elfér, azonban 9 teríték elmosogatására képes. Vigyáz a poharaira, öntisztító szűrő rendszere, és mosogatószer adagolója igazán korszerű mosogatógéppé varázsolja. Tudjon meg többet, ide kattintva a Bosch SPS25CW04E mosogatógépről >>>

 

Tudjon meg többet a mosogatógépekről:

Spóroljon a mosogatógéppel, Öko tippek!

Fontos különbség mosogatógépek között

Mosogatógép tabletta teszt

Bosch TOP mosogatógépek 2019

Praktikus tudni mosogatógép vásárlás előtt

Mosogatógép bekötése

Miben különböznek a mosogatógép szűrők?

Zahoránszky Zita

Köszönjük 110833 vásárlónk bizalmát

Online Márkabolt

© 1997-2019. Minden jog fenntartva

Online Márkaboltok