Online Márkaboltok blog

fagyasztó választásnál fontos

Legfontosabb a fagyasztó választásnál

Ezekre fokozottan figyeljen!

Egy rossz fagyasztó nem fagyasztja gyorsan az ételt, azaz a létfontosságú tápanyagok elveszhetnek. Néhány fagyasztó szupergyors, de másikaknak napokig tart, hogy az ételt biztonságos hőmérsékletre hűtsék. Amikor fagyasztóládát választ, figyeljen arra, hogy

- milyen a fagyasztási sebesség

- hőmérsékleti stabilitás

- energiafelhasználás.

Ha kisebb lakásába keres fagyasztó ládát, akkor válasszon akár kisebb 75 cm széles készüléket. Ha sok mélyhűteni valója van, akkor talál nálunk óriási 331 literes készület is, amely 160 cm széles. Általában 91-92 cm magasak a fagyasztóládák, kényelmesen elhelyezhetőek, és könnyű bepakolni őket. (természetesen sokféle magasságú, és szélességű készülék létezik)

 

Fagyasztási sebesség

Az élelmiszerek fagyasztása nem csak a hosszú távú eltarthatóságot szolgálja, de fontos a tápanyagok, vitaminok megőrzése érdekében is. Ehhez gyorsan kell lefagyasztani. Minél gyorsabb, annál inkább megőrzi vitamin- és tápanyag-tartalmát. A friss halat már kint a tengeren lefagyasztják egy „villámfagyasztásos” eljárással, így a gyakran igen hosszadalmas szállítás ellenére a szupermarketek hűtőpultjában kapható halak rendkívül frissek. A Liebherr automatizált SuperFrost funkciója ehhez hasonló eljárást kínál az Ön otthonában. A SuperFrost funkció -32°C-ra csökkenti a hőmérsékletet, ezzel olyan hidegtartalékot képezve, ami a villámgyors fagyasztás révén lehetővé teszi, hogy a friss, szezonális élelmiszerek a mélyhűtés során megőrizzék ízvilágukat és vitamintartalmukat. Miután az étel teljesen megfagyott, a fagyasztó SuperFrost-ból automatikusan visszakapcsol normál üzemmódba, ezzel energiát takarítva meg.

 

Hőmérsékleti stabilitás

A Liebherr minőség garancia arra, hogy a fagyasztóládájában a hőmérséklet stabil lesz, akár ventillációs, akár statikus működésű készüléket választ.

A digitális hőmérsékletkijelző lehetővé teszi a hőmérséklet fok pontosságú beállítását. Válasszon olyan készüléket amelynél van ajtó és hőmérsékletriasztási funkció, amely figyelmeztet a nemkívánatos hőmérsékletemelkedésre. Így biztos lehet a hőmérséklet stabilitásában.

A stabil hőmérséklet akkor tartható fenn, ha Ön megfelelő klímaosztályú hűtőládát választ, amelyet a külső hőmérséklethez választ.

Az alábbi klímaosztály besorolások vannak, melyekre oda kell figyelnie:

SN Abnormális 10 – 32 °C

N Normál 16 – 32 °C

ST Szubtrópusi 18 – 38 °C

T Trópusi 18 – 43 °C

Tehát, a klímaosztály határozza meg a fagyasztó működéséhez szükséges ideális külső hőmérsékletet.

Amennyiben a készüléken kettő vagy több osztály van feltüntetve, az azt jelenti, hogy a megjelöltek közül mindegyik hőmérsékleti kategóriában működhet. Például, ha a klímaosztálynak SN-N-ST van feltüntetve, a készülék 10 – 38 °C hőmérsékleten működhet. (magasabb hőmérséklet esetében, magasabb lesz az energia-fogyasztás).

 

Csekély energiafogyasztás

A hűtőszekrények és fagyasztók 24 órán keresztül működnek, és a villamosenergia-számlák akár 15% -át teszik ki, így manapság egyre több fogyasztó veszi figyelembe a készülék energiahatékonysági osztályát, amikor újat vásárol. Ahhoz, hogy egy készüléket különösen hatékonynak tekintsünk, nagy teljesítményűnek kell lennie, viszonylag kevés energiát kell fogyasztania.

A Liebherr az egyik első gyártó Európában, amely a legmagasabb energiahatékonysági osztályba (A +++) fejlesztette és forgalmazta a hűtőket és fagyasztókat. A kiemelkedő energiahatékonyság mellett a Liebherr termékfejlesztési tevékenységeit a felhasználó barátságra is összpontosítja. Folyamatos fejlesztések a technológiai téren, és a funkciók fejlesztése mind annak érdekében történi, hogy csökkentsék az energiafogyasztást, megkönnyítsék a mindennapi életet, és optimális tárolási körülményeket biztosítsanak az élelmiszerek számára.

 

Ismerje meg a Liebherr Fagyasztóládáit, melyek takarékosak az árammal >>>

 

Ezek érdekelhetik a hűtőkkel, fagyasztókkal kapcsolatban:

Választási segédlet fagyasztókhoz

Mit tudnak az új hűtők a régiekhez képest?

Hűtőgéptisztítás ÖKO módszerekkel

Liebherr bortemperáló - Egy érintéssel nyílik

Hogyan válasszunk hűtőszekrényt?

Melyek egymás mellé hűtők előnyei és hátrányai?

Zahoránszky Zita

Köszönjük 113528 vásárlónk bizalmát

OnlineMárkaboltok logó

© 1997-2019. Minden jog fenntartva

Online Márkaboltok