Online Márkaboltok blog

sütő hőmérsékletet fontos!

Miért fontos a sütő hőmérséklete?

Amikor vásárolunk egy új beépíthető sütőt, azt meg kell ismerni. Hajlamosak vagyunk kijelenteni, hogy a régi jobb volt… Ez a készülék nem süt olyan szépen, mint a régi… stb.

De gondolt már arra, hogy lehet, hogy nem a sütő a hibás?

Tudja meg, mi lehet a probléma…

A legtöbben a tökéletes hőmérséklet beállítást rontjuk el.. Sokszor a pontos hőmérsékletet a receptek tartalmazzák, ezért érdemes betartani őket.

 

Akkor lássuk a piskóta próbát!

Pontosan ugyan az a recept szerint készült, különböző hőmérsékleteken sütőt piskótát mutatok Önnek. Mindegyik piskótát előmelegített sütőbe tették be.

140 ° C fokon sült:

140 fok piskóta

A süti túl világos lett és a közepén összeesik, sőt nem is sült át. A szerkezet nagyon kompakt, mivel kevés a légbuborék a sütési folyamatban.

160 ° C fokon sült:

piskóta 160

A piskóta tökéletes színű. Csodás puha és jó szerkezetű. A kis légbuborék is ezt jelzik. Néhány repedés jelenik meg a felületen a sütési folyamat vége felé. Ez a tökéletes. Ez a süti az, amelyik után mind a 10 ujját megnyalja. :

180 ° C fokon sült

piskóta 180

Ez a süti kismértékben sötét lett, és hűlés után magasabb lett a középen, mint a széleinél. Számos felszíni repedés lett a közepén, ahonnan a torta felemelkedett, majd összeesett hűlés közben. A torta szerkezete nem túl rossz - puha a közepén, de kissé nehéz. Van, aki ezt a kissé túlsült piskótát szereti.

200 ° C fokon sült

A színe túl sötét, és a sütemény a széleken égett. Az emelkedés egyenetlen - sokkal nagyobb a közepén - és sok felszíni repedés van. A torta közepén puha texturált, de a szélei kemények.

 

De mi történt a sütő belsejében?

A megfelelő hőmérsékleten a sütemény könnyű, szellős és remélhetőleg ízletesen szivacsos szerkezetű. Egyenletesen emelkedik mindenhol. A felülete aranybarna.

A sütőben a hő hatására a zsírok megolvadnak, feloldódik a cukor, és szép légies buborékok alakulnak ki és a sütemény felszíne karamelizálódik. Fontos, a helyes sorrend és hogy megfelelő időtartam alatt következnek be ezek a folyamatok.

Amennyiben túlmelegedett a sütő, a nedvesség túl gyorsan elpárolog a piskolta felszínéről, akkor egy szélein égett süteményt kap, ami belül lehet hogy még nyers kicsit. A túlmelegedés hatással van a szerkezetre is és szárazabb, keményebb lesz az oldalakon, mint középen.

A túl alacsony hőmérsékletű főzés lassítja a reakciókat, így minden szakasz hosszabb ideig tart. És bár nem kockáztatja a külső égetést, de a piskóta szerkezetét hátrányosan befolyásolhatja. Az emelkedés kevesebb, így egy sűrűbb, kevésbé szellős tészta lesz.

 

Néhány jó tanács:

A sütemények nagyon érzékenyek, így nem szabad nyitogatni a sütő ajtót. Praktikus hogy üvegajtós sütője van, mert akkor látja a folyamatot anélkül, hogy veszélybe sodorná a tökéletes végeredményt.

Fontos, hogy az összetevőket pontosan adagolja, mert helyes arányok nélkül, mindegy milyen hőmérsékletet használ, sikertelen lesz a süti sütés. Azonban, ha észreveszi, hogy túl melegre állította a sütőt, egy alufóliával takarja le, és vegyen vissza a hőmérsékletből. Így még megmenthető lesz.

Nézze meg a beépíthető sütő kínálatunkat!

 

Találja meg az Önnek tökéletes sütőt a választási segédletünk segítségével:

Könnyű Útmutató a 13+1 sütőszimbólumhoz és funkciókhoz

Karácsonyi sütik a világból!

AMICA beépíthető sütők, milliók barátai

16 tény amiért a régi sütője helyett érdemes modern sütőt választani

Boldogság kulcsa

Hogyan válasszunk beépíthető sütőt?

Őszintén a beépíthető sütő rejtelmeiről!

Szabadon álló vagy beépített sütőt válasszak?

 

forrás:witch.com

Ziti

Köszönjük 113600 vásárlónk bizalmát

OnlineMárkaboltok logó

© 1997-2019. Minden jog fenntartva

Online Márkaboltok