Ruhakezelési Tippek a mosásban!

ruhakezelési tippek a mosásban

Ruhakezelési Tippek a mosásban!

Fehérnemű, gyapjú mosási ötletek

Gyapjú angóra pulóvere mindig olyan mintha új lenne, hogyan? Lehet a fehérneműt forró vízben mosni? Lehet mérgező egy ruha?  Hogyan mentse meg harisnyáit a kiszakadástól? Hasznos tippek Önnek a mosásról!

Hogyan lehet elkerülni, hogy kibolyhosodjon az angóra pulóvere?

mosási tippek
A gyapjúval ugyan olyan óvatosan és szeretettel kell bánni, mint egy újszülöttel. A kedvesség a babát jókedvűvé a gyapjút pedig széppé varázsolja. Felejtse el a rázást, húzást vagy rángatást a gyapjú anyagoknál.

A következőre kell odafigyelnie: használja a mosógép gyapjú programját, amely figyelembe veszi a gyapjú tulajdonságait. A gyapjút gyengéden ringatja majd jobbra-balra, tehát a mosógép dob nem fogja rángatni, rázni a kelmét, hanem óvatosan ringatja, így vigyázva a csodálatos angóra pulóverére. Lehetőség szerint fektetve szárítsa és csak nagyon lassú centrifugálást szabad megengedni. De a mosógép gyapjú programja mindezt tudja.

Ne viseljen mérgező anyagú, kamu-márka ruhákat! Felejtsse el a műselymet!

mosási tippek

A viszkóz anyag mérgező lehet. Ne tévessze meg a puha külső. Annak ellenére, hogy a viszkóznak számos előnye van – kellemesen puha viselet, pamuthoz hasonló nedvszívó képesség, kedvező árfekvés, jelentéktelen mértékű bolyhosodás, stb. – a műselyem felett mindazonáltal eljárt az idő. A természetes cellulóztól a szintetikus anyaggá váláshoz hosszú út vezet, amely során sok olyan mérgező vegyszert használnak a gyárakban, amelyek károsak a környezetre.

Hogyan kerülheti el, hogy harisnyáján – és a költségvetésén is – nem kívánt módon “felfusson egy szál”? Öblítsen textilöblítővel!

Két dolog történhet: Vagy mindig visz magával egy extra nylon harisnyát a bulikba arra az esetre, ha nem kívánt találkozásban lenne része egy széklábbal, asztalszéllel. Vagy az olcsóbb alternatíva: fürdesse meg a nylonharisnyáját öblítőben az első viselés előtt. Tovább tartanak majd – ahogyan a ruhákra szánt anyagi kerete is. A harisnyák szárítása is fontos, így ne tegye a radiátorra, hanem inkább óvatosan egy törölközőbe csavarva itassa fel a vizet, és aztán pillanatok alatt megszárad a napon.

Hogyan vigyázzon az új fehérneműjére?

mosási tippek

Íme 5 megszívlelendő tipp.

  1. Gépi mosásnál mindig használjon mosózsákot.
    2. A mosás előtt rögzítsse a horgokat, nehogy beleakadjanak a csipkébe.
    3. Ne felejtsse el, hogy a csipke nem képes elviselni a magas hőmérsékletet, így fontos az ideális hőmérséklet kiválasztás.
    4. Formázza a mosás után meg a melltartót, amikor még mindig nedves, különösen, ha párnázott. Így sokáig megtartja az alakját.
    5. A melltartókat szárításhoz a kosarak közötti részükön akassza fel őket– különben a pántok megnyúlhatnak.

Az élet épp elég bonyolult. A mosás legyen egyszerű!

gorenje mosógép

A Gorenje WaveActive mosógépeket úgy alkották meg, hogy a piszkos munkát hatékony, könnyen kezelhető és környezetbarát módon végezzék el. A WaveActive mosási funkciók az élvonalbeli tisztítási technológiákat tartalmazzák:

  • Egyedülálló kialakítású dob speciális hullám alakú 3D bordákkal a ruhák legfinomabb kezeléséhez
  • IonTech az ionok erejének felhasználásával, így biztosítva az optimális mosási eredményeket
  • SteamTech hatékonyan hidratálja és lebontja a szennyeződéseket

Böngésszen a Gorenje onlineMárkabolt magas minőségű Gorenje mosógépei között >>>

Tudjon meg többet, olvasson tovább:

Megbízható mosógépek

Milyen tűzhelyet vegyen?

Gorenje indukciós főzőlap kisokos

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2021. Máj 27.