Ön milyen vásárló? Ismerjen magára és mosolyogjon

Ön milyen vásárló? Ismerjen magára és mosolyogjon!

Többféle ember van, így mindenki másképp vásárol. Vajon Ön melyik kategóriába tartozik?

Egy új háztartási gép vásárlása nagy izgalomra adhat okot. Könnyen elsodorhatja az embert a pillanat izgalma, amikor meglátja a legújabb technológiákat, vagy az álom hűtőgépet, mosógépet! Eljátszunk a gondolattal, hogy nem kell többet porszívózni, mert a robotporszívó megcsinálja helyettünk….

 

Mindannyian másként vásárolunk. Ha tudja, hogy Ön hova tartozik, segíthet abban, hogy a legjobb döntéseket hozza meg és ne ugorjon fejest valamibe, amit később megbánhat.

Ön melyik vásárló típusba tartozik?

Érték vásárló: Neki a legjobbak kellenek, de nagyon baráti áron. Sok szerencsét! Elég nehéz dolga van, ha ide tartozik, mert a jó minőség sokszor drága, de Ön nem akar sokat fizetni. Így sokat kutakodik, míg megtalálja a tökéletest.

Impulzus vásárló: Nem igazán keresi a tökéletes készüléket, csak nézelődik a neten, és lát egy édes kis mikrót, és természetesen azt meg kell vennie. Ismerős? A jó tanácsom, hogy azért győződjön meg arról, hogy tényleg az e az ideális?

Akcióvadász: Mindent egy akcióért? Szívesen vásárol valamit csak azért, mert úgy gondolja, hogy ez egy soha vissza nem térő alkalom. Jó tanács: ne legyen túl gyors – biztos, hogy az egy vissza nem térő alkalom?

Imázs vásárló : Ő az, aki kiterjeszti a személyiségét a tárgyakra, gépekre és azt gondolja, hogy több lesz attól, ha mindig a legújabb és legjobbat birtokolja. Nincs ezzel gond, csak vigyázni kell, hogy figyelembe vegye az üzlet minden aspektusát, mielőtt vásárolna.

Életmód vásárló : Ő az élvezetért vásárol. Minden feladatra külön készüléke van, és az mind illeszkedik az életstílusába. Szerencsés, ha anyagilag ezt megengedheti, mert igazán kényelmes élete van.

Módszertani vásárló : Az a fajta ember, aki szereti megnézni, felderíteni az összes lehetőséget, mielőtt dönt. Akár hónapokig keres és gondolkodik. Vigyázzon, nehogy lemaradjon…

Biztonság tudatos vásárló : Ő az, akinek a legfontosabb a biztonság, a megbízható működés, az se baj, ha a kinézet rovására megy. Ő szokott lenni a márkahű vásárló.

Remélem magára ismert, és jót mosolygott.

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2018. Ápr 12.