facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Kombinált tűzhely is modern és menő!

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Szabó Roland

Válasszon kombinált tűzhelyet és nyűgőzze le családját, ismerőseit a főztjével!

Sokan gondolják, hogy lejárt a nagyanyáink tűzhelye, de ez egyáltalán nem igaz! Ízletes ételcsodákat lehet varázsolni egy gáztűzhelyen is, főleg ha elektromos sütővel párosul!

Így ne adja fel a megszokottat, csak egy kis változásra van szüksége. Illetve, sok otthonban olcsóbb a gáz használata, mint az elektromosság. Ezekben az otthonokban mindenképpen érdemes gázfőzőlapot választani. Igen ám, de a légkeveréses vagy grillezős sütőről nekik sem érdemes lemondani. A technikai újdonságok megkönnyítik az életünket és időt adnak más elfoglaltságoknak. Javaslom, hogy ha ragaszkodik a gázon való főzéshez, akkor válasszon kombinált tűzhelyet, így megmaradnak a jól bevált gázégők, de extrákkal felszerelt elektromos sütője lesz.

Nézzük a kombinált gáztűzhely előnyeit

 • Már megszoktuk a gázon való főzést, így nem lesznek újdonságok, elrontott ételek.

 • A sütő új funkciókkal, programokkal bővül. Légkeverés, grill, és egyéb csodás funkciók, melyekkel, sokkal többoldalúan süthet, és finomabb ételeket készíthet.

 • Ha áramkimaradás van, akkor is lehet főzni. És ha gázkimaradás van, akkor is süthet egy csirkét.

 • Az ára kedvezőbb, mint a most divatos üvegkerámia vagy indukciós főzőlapoknak.

 • Nem kell új edényszettet vásárolnia, a régi edényei mind jók lesznek a tűzhelyhez.

 • Szikragyújtásra lesz módja, így eldobhatja a gyufát, gázgyújtót. Egy mozdulat és már izzik is a gázégő.

Ezeket gondolja végig a kombinált tűzhely választásához

 1.  Az első, hogy mennyi pénze van rá. Ha ezt tudja, akkor már válogathatunk is a különböző fajták között. De elől járóban elmondom, hogy sokszor érdemes kicsit tovább spórolni és a drágább sokoldalúbb készüléket választani, vagy aminek hosszabb a garancia ideje. Nálunk minden készülékhez 5 év garancia jár, de ez sok helyen nem így van.

 2. Illik tudni, hogy hova fogja tenni, mert a készülék mérete meghatározó. Hiszen ha ne fér el a konyhában, az elég kellemetlen. Ide tartozik, a tűzhely színe is. Lehet, hogy Ön csak a fehéret részesíti előnyben, de sokan szeretik az inox kivitelt is.

 3. Hány főre szokott főzni? Ez azért fontos, mert a lángok száma, mérete és elhelyezése változó. Ha túl kis tűzhelyet választ, ne lesz időhatékony.

 4. A sütő űrtartalma is fontos. Ha Ön egy óriási pulykát szeretne sütni, akkor nagyobb, mint ha csak időközönként egy tálca sütit.

 5. Ismét felhívnám a figyelmet a garancia idejére.

Mennyibe kerül egy kombinált gáztűzhely?

Tudom, hogy sokan árérzékenyebbek, és nekik szeretném jelezni, hogy szerintem egy valamire tűzhely 80.000 Ft körül kezdődik és akár a 200.000 Ft-ot is elérheti. Megnyugtatásul, 80.000-90.000 Ft körül már abszolút jó készülékeket kaphat.

Természetesen, sok hasznos funkciót csak a drágább tűzhelyek tudnak, ezért írtam már feljebb, hogy érdemes kicsit tovább spórolni.

A kombinált tűzhely mérete

Igazából két nagy kategóriát különböztetünk meg.

Az 50 cm körüli és a 60 cm körüli szélességgel bíró tűzhelyeket. Vannak 90 cm szélesek is, de ezek a drágább kategóriát képviselik. Egy átlagos magyar családnak a 60 cm széles kategóriát ajánlom, 4-5 gázégővel.

A magasság 83-88 cm között változik. Ezt a termék leírásban találja meg. Valóban nem fontos ez a méret, hiszen úgyis kell helyet hagyni a tűzhely felett. Legfeljebb, aki nagyon magas, annak számít, hogy ne kelljen nagyot hajolnia.

A tűzhelyek mélysége nagyjából azonos, 60 cm.

A főzőzónák/gázégők száma, mérete és elhelyezkedése

Mivel tűzhelyről beszélünk, a főzőzónák mérete és száma a legfontosabb. Vannak 2 és 3 gázégős kivitelek, melyek már elég elavultak. Nyaralóba, kis konyhákba még mindig megtalálhatóak, de az optimális gyors főzésért a 4 gázégős tűzhelyet ajánlom.

A három lánggal bíró tűzhelyek mérete megegyezik a 4 zónással, így érdemes ezt választani.

A gázégők kapacitás, mérete különböző. Van erős (2,7-3kW) normál (kg. 1,7 kW) és takarék égővel (kb.1kW) felszereltek. Különlegesség a wok (3,6kW) gázégő, amely óriási kapacitással bír, ezzel gyorsítva a főzési időt.

Az égők elhelyezése gyártótól és készülék típustól különböző.

A megszokott, hogy a jobb hátsó égő a legnagyobb kapacitású, és a takarék égő a jobb vagy bal első égő, a többi normál.

De van olyan gyártó, aki más sorrendben helyezi el az égőket. Például:

A Bosch HGD 625250 kombinált gáztűzhelynél :

- bal első a nagyteljesítményű égő (3kw)

- a jobb első a takarék égő (1kw)

- a másik két égő pedig normál teljesítményű (1,7 kw)

Figyelje meg, hogy melyik helyen helyezkedik el a legnagyobb és a legkisebb főzőzóna. Gondolja végig a szokásait, hogy Önnek melyik elosztás a praktikus.

Az elektromos sütő űrtartalma

A sütők űrtartalmát literben adják meg. A méret jellemzően 45 és 67 liter között mozog. A szélességet érdemes megnézni, mert ha csak 1 cm-el keskenyebb a sütő, mint a kedvenc tepsije, akkor már nem fog beférni

A tényleges sütőtér magassága azoknak fontos, akik több szinten szeretnének sütni. Vannak olyan hőlégkeveréses sütők melyben akár a menü összes részét egyszerre megsütheti, (akár 3-4 szinten) anélkül, hogy átvennék egymás ízét. Ebben az esetben fontos, hogy hány tepsit akar berakni és azoknak milyen magasságra van szüksége.

Figyelni kell az energiafogyasztásra, hiszen a havi rezsink függ tőle. Az energia címke is tájékoztat illetve a használati utasításban is le van írva akár az egy ciklusra vonatkoztatott energiafelhasználás. Egy biztos. Minden elektromos terméknél azt kell keresnie, amelyiknek jobb az energiafelhasználása.

A termék energiahatékonyságát A-tól G-ig minősítik, ahol a ,,G" a legrosszabb energiaosztályt jelöli, az ,,A" pedig a legjobbat. A ,,G" osztályos termékek akár két-két és félszer többet is fogyaszthatnak, mint az ,,A" kategóriába tartozó áruk.

Az utóbbi időben a technológiai fejlődésnek köszönhetően megjelentek az A+, A++ és A+++-os termékek is.

A különböző programokról és extra funkciókról, kiegészítésekről a következő írásomba foglalkozom. Érdemes lesz megnéznie, mert minden különlegességre fényt derítek, amely időt spórol nekünk, vagy növeli a tűzhely komfortosságát.

Kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal a +06-1/478-2128-as telefonszámon.

Nézze meg a kombinált tűzhelyeink kínálatát, ide kattintva! >>>

Olvasson tovább a kombinált tűzhely extra funkcióiról a  cikk 2. részében, ide kattintva! 


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Szabó Roland

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA