Ma a férjem mosogat! Amica

mosogatógép férfiaknak

Ma a férjem mosogat!

Én biztos nem hallom, mert az én férjem dolgozik (!), és nem háztartást vezet! „Ő egy igazi macsó, és nem várhatom el tőle. :)

Sokszor hallom ezt a barátnőimtől. Vagy mégsem?

Én biztos nem hallom, mert az én férjem dolgozik (!), és nem háztartást vezet! „Ő egy igazi macsó, és nem várhatom el tőle, hogy a mackó kezeivel egy vékony üvegpoharat elmosogasson.” Nem könnyű a férfiakkal, de nélkülük se lenne az, így én őt elfogadom ilyennek, hiszen akkor is ilyen volt amikor kimondtuk a nagy „igeneket”.

 

Így amikor azt mondom, hogy „Ma a férjem mosogat”, az azt jelenti, hogy Ő pakolja be a mosogatógépet.

De félretéve a tréfát (ami nélkül az élet unalmas) évek óta vágytam mosogatógépre, csak kicsit soknak gondoltam a minőségi gépek árait. Mostanáig!

Megismertem az Amica ZWM415WC mosogatógépet, ami 79.990 Ft-ba kerül, és nem gagyi ócska, hanem egy elismert márka, ami minőséget gyárt.

 

Ismerje meg Ön is, hogy mit szeretek benne és mit nem.

Kinézete, mérete

amica mosogatógépIllik a konyhám kinézetébe, és mivel kis helyem van, ezért a keskeny gépet kerestem. Ez a mosogatógép 44,8 cm széles, így simán befér a konyhabútoromba.

Persze ennek hátránya is van, mert a belső tere is kisebb mint egy 13-14 terítékes 60 cm széles készüléknek, de mivel mi 3-an élünk, nekünk elég a 9 terítékes kapacitása.

 

Energiafogyasztása

A++ kategória ami azt jelenti, hogy becsült éves energiafogyasztása 197 kWh. Egy mosogatással kb. 9 liter vizet használ el. Gondoljon bele, ha folyóvízben mosogat, akkor 9 terítéket 100% hogy nem mos el 9 liter vízben.

Vezérlése, kezelése

Ahogy már említettem szerintem nagyon jól néz ki és könnyű kezelni. Elolvastam a használati utasítást és utána elástam a szekrény aljára, mert már nem is kell többet. Kijelzi, ha problémája van. Például nincs benne só, vagy öblítő.

A belső térről is kell szólnom.

Evőeszköz kosár van benne. Ezt nem szeretem, mert sokkal praktikusabb az evőeszköz fiók, de az csak nagyobb és drágább készülékekben van, így meg kell barátkozni ezzel. Azonban a másik két, tehát az alsó és felső kosár tökéletes és szeretem, hogy rugalmasan módosítható, összecsukható, mert így nagy méretű vagy nem átlagos formájú edényeknek is találok helyet.

Zajszintje

A gyártó által adott szám: 49 dB. Ez a szám azt jelenti, hogy nem hangos. A konyhából ki se hallatszódik a működése.

Térjünk rá a mosogatásra.

Szépen és hatékonyan dolgozik. Nem gondoltam, mert sok panaszt hallottam már a mosogatógépekre, hogy foltosak maradnak az edények, vagy nem mosogatja el a rászáradt ételmaradékokat… Szerintem ez csak azon múlik, hogy hogyan pakolunk a gépbe. Én figyelek arra, hogy nem érjenek össze az edények, a kanalak, villák, tehát hogy áramolhasson a víz közöttük. Nekem se elsőre ment, volt, hogy valami koszos maradt. De azért, mert rosszul pakoltam be a mosogatógépbe.

Tehát ez az Amica mosogatógép szépen elmosogat mindent. Még a rászáradt ételmaradékos tányért is. Elégedett vagyok vele.

 

Mosogatóprogramok

Több féle mosóprogram is van benne, de én csak kettőt használok.

Az Intenzív 60°C/165 perces programra nincs szükségem. Az áram és vízfelhasználás miatt az Eco 45°C/190 perces programot szoktam választani. Tudom, most azt gondolja, hogy de hát ez több mint 3 órás! Igen, annyi. Azonban a vacsora után bepakolom, és elindítom. Amíg alszunk, ő dolgozik. Nem mindegy mennyi ideig mosogat? Én pihenhetek, reggel pedig csak kipakolom a csilli-villi edényeim.
Van benne normál 55°C/175 perces program, és amit még imádok a Gyors mosóprogram / 30 perc. Ezt akkor használom, ha buli van. Mivel mi 3-an élünk együtt kevés poharam és tányérom van, de szeretem az embereket és sok vendéget hívunk meg magunkhoz, így sokszor hamar elfogy a pohár, főleg ha többfélét iszunk. Ekkor észrevétlenül kisurranok, berakom a koszos poharakat, és fél óra múlva már ihatjuk is az újabb lélekfrissítőket. Ebéd után is gyorsan elmossa a tányérokat, és az uzsonnához már tiszta terítéket tudok rakni.

Van benne fél töltet opció, bár egy ilyen kis gépnél igazán nem tudom, mikor ne raknám tele. De ha valaki egyedül él, annak biztos hasznos, hiszen áramot és vizet spórolhat vele.

Biztonság

Biztonságos a használata, hiszen túlfolyás elleni védelemmel rendelkezik, valamint gyermekzárral.

Tud késleltetett indítást, akár 3-6-9 óra beállítással, bár én ezt még nem próbáltam.

Remélem segítettem ezzel a pár sorommal valakinek, aki mosogatógépet szeretne választani. Köszönöm az Onlinemárkaboltoknak, hogy közzé teszik írásomat.

Egy boldog mosogatógép tulajdonos J

 

MEGNÉZEM az Amica ZWM415WC mosogatógépet >>>

Böngésszen az AMICA mosogatógépei között >>>

Ismerje meg az összes márka mosogatógépeinket >>>

Olvasok még a mosogatógépekről:

A konyhabútorba beépíthető vagy szabadonálló mosogatógépet válasszak?

Miben különböznek a mosogatógép szűrők?

Ma a férjem mosogat!

Mivel tud többet egy drága mosogatógép?

Hogyan működik egy mosogatógép?

5 jel amikor valószínűleg le kell cserélni a mosogatógépet

Hogyan válasszunk mosogatógépet?

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Febr 28.