facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Kombinált tűzhely extra funkciók (2.rész)

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Szabó Roland

Miben különböznek egymástól a tűzhelyek?

Megéri a drágább kombinált tűzhelyet vásárolni?

Az alábbiakban megtudhatja, hogy mire képes egy kombinált tűzhely, az alapfunkciókon felül.

Döntse el Ön, hogy szüksége van-e az extra felszereltségre. Azt megígérhetem, hogy biztos talál olyan funkciót, ami tetszeni fog.

Garancia, avagy mennyi ideig él egy kombinált tűzhely?

Mint minden háztartási gép esetében, a kombinált tűzhelynél is rendkívül fontos a garanciák kérdéskörét is körbejárni. Sok márka 1 év garanciát ad a tűzhelyekre. Ez igazán kevés, szinte semmi. Itt is, mint minden egyéb háztartási gépnél, az olcsóbb áru készülékek kevésbé megbízhatóak, mint a drágább társaik. Sok függ a gyártótól, és attól hogy alacsony- közepes- vagy prémium kategóriás gépet választ.

Jó hír! Nálunk minden készülékhez 5 év garancia jár, így sokkal tovább tudhatja biztonságban a tűzhelyet. A részletekről a 5 év Hivatalos Garancia oldalunkon olvashat, melyhez kattintson ide.

Extra sütési módok

Az ár emelkedésével nem csak a sütési programok és a kényelmi funkciók száma nő, de a tűzhely minősége is. Nézzük akkor milyen különböző, extra sütési módokkal bővülhet a sütője:

A hagyományos alsó-felső sütést az összes sütő tudja. De most lehetősége lehet csak alsó, vagy csak felső sütési módot választani, ha pl. már csak pirítani szeretné az ételt.
Újdonság a légkeverés, illetve a Hőlébefúvás. A légkeveréses sütési módnál egy ventilátor oszlatja el a hőt a sütőtérben. Ez sokkal egyenletesebb sütést tesz lehetővé.

Vannak olyan tűzhelyek melyekben a hőlégkeverésnek köszönhetően, akár több szinten is tud egyszerre ételt készíteni. Az ételek nem veszik át egymás ízét, így egy időben a sült csirke és a desszert is készülhet.

A 3D és a 4D hőlégkeverés között a különbség, hogy az egyikben 3 szinten a másikban 4 szinten tud sütni.

Sok sütőben talál programot pizza sütésre, melegen tartásra illetve kiolvasztás funkcióra .

Ha szereti a grill ételeket, akkor válasszon grillezésre alkalmas tűzhelyet. A legtöbb márka, mint Gorenje, Bosch, Whirlpool, már készít grillezős sütőket, akár kis- vagy nagy grillel (akár 50% nő a grill teljesítménye a kis grill funkcióhoz képest) felszerelve. Van forgó nyársas grill sütő is, melyben tartozék a forgó nyárs, és tényleg a nyári grill partik hangulatát idézhetjük meg.

Különböző Eco módokkal is találkozhat, amelyek mindig az energiahatékonyságot szolgálják. Így ha fontos Önnek az áramfelhasználás, ilyen sütési móddal rendelkező tűzhelyet válasszon.

A Gorenje készít ún. HomeMADE kemence jellegű sütőkamrákat, mellyel egy fatüzelésű sütőt idézhet elő. Igazán különleges ételeket készíthet vele.

További hasznos funkciók

A digitális óra és az időzítő az egyik legjobb extra funkció szerintem. Ajánlom, hogy olyant válasszon, ami az idő lejárta után automatikusan lekapcsolnak. Így nem lesz odaégett, ott felejtett étel.

Gyorsíthat a sütésen, ha használja az automatikus gyorsfelfűtési funkciót, mely segítségével a készülék igen rövid idő alatt éri el a kívánt hőfokot.

Megemlíteném az edénytartó rácsot is

A hagyományos fekete zománcozott edénytartó a jól bevált. 1 vagy 2 db-ból áll. Van, aminek gumi lába van, és van, amelyik a tűzhelyre fekszik fel. Ezek olyan jól beváltak, hogy nincs ok lecserélni őket, tehát ne is nagyon keressen más milyen edénytartót. Formájuk és darabszámuk változik csak. Ami a mai világban könnyebbség, hogy ezeket be lehet tenni a mosogatógépbe, így nem kell súrolni őket, hogy a kicsöppent zsírtól megszabaduljunk.

Tepsi tartó, tepsi vezető

A legolcsóbb tűzhelyeknél egy rács van a sütő belső oldalán, ami a tepsi, illetve rács elhelyezését szolgálja. De, a drágább tűzhelyeknél már talál teleszkópos tepsi tartókat is. Ezek felettébb hasznosak, mert égés veszély nélkül nézhetjük meg a készülő ételeket. Ha sokat süt, akkor erre ne sajnálja a pénzt, mert meglátja, hálás lesz.

Szikragyújtás/ egykezes szikragyújtás

Eldobhatja a gyufát, gázgyújtót, mert az elektromos szikragyújtó már több helyen be van építve a tűzhelybe, amit vagy egy külön gombbal tud kezelni, vagy a modernebb készülékeknél, egykezes szikragyújtás, a gázrózsához tartozó gombot kell benyomva tartani, és magától meggyullad a gázégő.

Veszély forrás megelőzése, gyermekzár, megelőzés, hogy biztonságban legyen a családja

A szikragyújtás megkönnyíti a használatát a tűzhelynek, azonban a kisgyerekes családoknál veszélyes is lehet, hisz a kisgyermek is beindíthatja a gázégőt. Ezért, figyelmébe ajánlom a gyermekzárral felszerelt tűzhelyeket, az illetéktelen kezecskék ellen. J

Válasszon olyan tűzhelyet, mely dupla- (vagy akár tripla) sütőajtó üveggel van ellátva, illetve hőelvezető réteggel , mert így biztosan nem égethetik meg magát, illetve megvédi gyermekét is, ha ő véletlenül megfogná az ajtót. A gyártók sokszor hideg sütőajtónak nevezik az ilyen ajtókat.

Sokszor felszerelik a SoftClose amely lágyan zárja be a sütőajtót, így nem tudja odacsukni az ujját.

Tűzhely tisztítási funkciók

Szerencsére vége a súrolásnak, mert a legtöbb gyártó gondoskodik valamilyen tisztítási könnyítésről.

A katalitikus tisztítás: A tűzhelynél meg van jelölve, hogy az oldalát, vagy a hátlapot vagy akár minden belső oldalt szereltek-e fel ezzel a speciális mikro szemcsés szerkezetű zománc panellel. Ez a panel nem engedi lerakódni a zsírgőzt, hanem könnyen eltávolítható, gáznemű anyaggá alakítja. (A sütő élettartama alatt valószínűleg cserélni kell, akár 2-3 évente)

Az AquaClean módszer nagyszerű segítség, amikor a sütő tisztítására kerül a sor. Mindössze annyi a teendőnk, hogy fél liter vizet öntünk az egyik sütőtálcába és elindítjuk a programot. 30 perc elteltével, szemmel látható a különbség a sütőkamra falán és a tálcákon: a zsírfoltok és egyéb szennyeződések fellazulnak, amelyeket egy törlőronggyal könnyedén eltávolíthatunk.

A pirolitikus tisztítás is a hőerőt használja. Az öntisztító rendszer bekapcsolásakor a belső tér rövid időn belül eléri az 500° C hőmérsékletet, amelynek hatására a zsír és az egyéb szennyeződés szó szerint hamuvá változik. A folyamat végén elég egy nedves kendővel áttörölni a sütő belsejét. Beépíthető sütőknél jellemző ez a tisztítás sajnos kombinált tűzhelyeknél nagyon ritka.

Tisztítást segítés még az EcoClean zománc bevonat a sütő és tepsik esetében is. A speciális ecoClean bevonat csökkenti a szennyeződéseket és a szagokat, könnyebben takaríthatóvá teszik az edényeket.

Amiről még nem beszéltünk:

A lehajtható tető lehet átlátszó üveg, fekete mintás üveg vagy fém, így jó eséllyel mindenki megtalálhatja a neki leginkább tetsző darabot. Praktikus, mert ha lehajtja, nagyobb hely van, ahová ideiglenesen pakolhat. Továbbá, ha nincs ideje megtisztítani a főzőfelületet a kifröccsent ételektől, akkor senki nem fogja látni. Ahogy mondani szokás, ápol és eltakar. J

Hasznos lehet, az edénytartó fiók, mert így ott tarthatja a tepsiket.

Nézze meg mindenképpen, hogy milyen tartozékokkal vásárolhatja meg a tűzhelyet, mert sokszor grill rácsot, és tepsit is van az árban, így nem kell plusz költségekbe vernie magát.

Tekintse meg kombinált tűzhely kínálatunkat, ide kattintva!

Talán ennyi lenne, amit tudok mondani a kombinált tűzhelyekről. Remélem, könnyebben tud ezek megismerése után választani. Tényleg az Önnek megfelelő tűzhelyet vásárolja meg.

Kombinált tűzhely is modenr és menő című cikkem, mely ennek az írásnak az első része,  ide kattintva olvashatja el!

Amennyiben bármilyen kérdés merült fel Önben, amire nem adtam választ, hívjon fel és megbeszéljük a +1/478-2128-as telefonszámon.

Ne feledje az Online Márkabolt, akár ingyen kiszállítja órapontosan a megvásárolt tűzhelyet és a régit is díjmentesen elszállítjuk. Az 5 év Garanciát nem tudom elégszer hangsúlyozni, így éljen vele!

Olvasson rólunk véleményeket, az alábbi linket: Vásárlói vélemények.

Maradok tisztelettel:

Szabó Roland
az online Márkabolt háztartási gép szakértője és a szakértők vezetője

A szakértői csapat vezetője, aki gondoskodik arról, hogy mindenki képzett legyen a háztartási gépek szakértelmében, és maga is örömmel segít a vásárlóknak.


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Szabó Roland

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA