facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Kolbásszal, befőttel hálálkodnak a magyarok

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Érezte már, hogy jót tettek Önnel, és hirtelen azt sem tudta, hogyan viszonozza a kedvességet?

Előfordult már, hogy kapott valamit, és úgy érezte, valahogyan ki kell fejeznie a háláját, de egy ,,köszönöm" kevésnek bizonyult?

Az online Márkaboltban rendszeresen azt tapasztaljuk, hogy vásárlóink, amikor kiszállítjuk nekik a megrendelt nagyháztartási gépet, nemcsak kifizetik a készüléket, hanem a pénz mellett különböző, rájuk jellemző módon próbálják meg kimutatni az örömüket és a hálájukat. Jó példa erre, hogy egy harmadik kerületi óvoda dolgozói színes ceruzákkal lepték meg szállító munkatársainkat, míg egy szászvári cukrászdában fagylalttal ajándékozták meg a fiúkat.

Befőttel és kolbásszal ajándékozzák meg vásárlóink szállító kollégáinkat Ezek az ajándékok sokat mesélnek az ajándékozó személyiségéről, foglalkozásáról és a tájról, ahol él. Egy békéscsabai kiszállításból például frissen készült, házi kolbásszal tértek vissza munkatársaink, Makón pedig egy zsák hagymával engedték útjukra őket. Kollégáim sokszor dicsekedtek, hogy figyelmes vásárlóink befőttel, süteménnyel pl. zserbóval édesítették meg a fárasztó napjukat. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy az elemózsia a hazafelé vezető úton már el is fogyott. :)

Persze nem mindig házi finomsággal jutalmaztak ügyfeleink. Előfordult olyan eset is, amikor egy nyugdíjas vásárlónk stressz labdát adományozott egyik kollégámnak... biztos azért, mert Ő már tapasztalta, hogy olykor bizony rendkívül jó szolgálatot tehet...  :)

Amikor valamilyen örömteli esemény ér minket, önkéntelenül is úgy érezzük, azonnal el kell mondanunk valakinek. A boldogság ösztönösen jelen van bennünk, életünk első érzelmi kifejezése is az, hogy édesanyánk mosolyát viszonozzuk. Azonban az öröm nemcsak boldogság-érzetet kelt, hanem arra is buzdít, hogy tettekkel is kifejezzük az érzéseinket. Pszichológusok rámutatnak arra, hogy az öröm attól, hogy másokkal megosztjuk, megsokszorozódik.

Abban az esetben, ha az öröm forrása egy jó tett, ez fokozottan igaz. A jószándékú tettet igyekszünk viszonozni, sőt, hálánk kifejezéséül talán egy kicsit többet is teszünk. Jó tett helyébe jót várj! Már kisgyerekként megtanultuk, ha jót tesznek velünk, jóval viszonozzuk. Pszichológiai kutatások bizonyítják, hogy még akkor is megéri önzetlennek és kedvesnek lenni, ha látszólag nem profitálunk belőle. A nagylelkűség, valamint az hogy másokkal hajlandóak vagyunk osztozni, boldoggá tesz minket. A jóindulatú, önzetlen tett összeköt az emberekkel, javítja az énképünket, hiszen magunkat is jobb embernek érezzük, s a környezetünket is pozitívabbnak látjuk. Kis túlzással talán azt is mondhatnánk, azért adunk ajándékot, mert jó érzést kelt bennünk, elégedettséggel tölt el minket.

Ha hálánkat kifejezzük, mindig egy darabot adunk magunkból annak a személynek, aki örömet okozott nekünk. Ajándékunkban pedig benne vagyunk mi is, egy kis darabka, a mi világunkból.


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA