Hogyan távolítsuk el a kisállat szőrt a ruháinkról?

kisállat szőr mentesítés

Hogyan távolítsuk el a kisállat szőrt a ruháinkról?

Megoldás kutya vagy cicaszőr ellen :)

Tény, hogy szeretjük a szőrős ki állatainkat, ezért a kezdeti tiltásokból sokat engedünk. Eleinte a kutyusnak, cicának megvan az alvóhelye, de csak idő kérdése és tudjuk, hogy az ágyunkban köt ki. Így nem csak a ruhánk lesz szőrös, de az ágyneműnk is. Előbb utóbb felmehetnek a kanapéra, így az is szőrös lesz, ezáltal pedig a nadrágunk, és blúzunk is. Imádjuk őket, de a hulló szőrüket már nem annyira, és szeretnénk megszabadulni a szőrszálaktól. Sajnos a szőrszálaktól való megszabadulás nem olyan egyszerű, nem elég csak bedobni a ruhát a mosógépbe.

Miért nem tudja a mosógép eltávolítani az állatszőrt?

Azért mert a szőrszálak ragaszkodnak a szövetszálakhoz, és amikor vizet adunk hozzá, ez csak rosszabbá válik. A nedves szőr csomókba egyesül, és a mosódob oldalához tapad, ezzel akár dugulást is okozhat.

Hogyan távolítsuk el a szőrt a ruháinkból?

A trükk az, hogy előbb a szárítógépet kell használnia! Igen, a szárítógéppel kell kezdeni. Szárítógép, mosógép, majd ismét szárítógép.

Így történik:

  1. Először távolítson el annyi állatszőrt a ruhákból, amennyit csak tud. Ezt teheti szőr eltávolító hengerrel, vagy egy jó kefével.
    Jó ötlet lehet, ha egy nedves gumikesztyűt húz és a ruhától pár centire végig húzza a kezét. A szőr, szösz tapad a nedves gumihoz, így az odavonzza őket, majd könnyedén le tudja mosni a kesztyűről.
  2. Miután eltávolította a szösz, szőr nagy részét, jól rázza ki a ruhaneműt, ágyneműt.
  3. Ezután helyezze a ruhát a szárítógépbe. A szárítógép antisztatikus tulajdonságai elősegítik a szőr bekerülését a szárító szöszcsapdájába.
  4. Állítsa a szárítót körülbelül tíz percre, alacsony hőfokra. A szárítóprogram futtatása meglazítja a szöveten lévő szőrt, ezért nincs szükség hőre.
  5. Amikor a szárítóprogram befejeződött, vegye ki a ruhát, ismét rázza meg, így a maradék szőrtől is megszabadulhat. Helyezze a mosógépbe a ruhát és mossa ki a megfelelő programon. Ezután ismét használhatja a szárítógépet normál programon, hogy gyűrődésmentes, tiszta, száraz ruhája legyen.

Ne felejtse el a szárítógép használata előtt kitisztítani a szöszcsapdát!

Ezzel a folyamattal biztosan szőrmentes lesz a ruhája, ágyneműje.

Figyelmébe ajánlom a vásárlóink kedvenc Bosch szárítógépét, amellyel biztos a szőrmentesítés.

Bosch WTR85V00BY Hőszivattyús szárítógép A++ energia besorolása garancia arra, hogy nem fog megemelkedni az áramszámlája, hiszen csak 212 kWh éves fogyasztással bír. Ez 160 ciklusra van számolva, ami azt jelenti, hogy egy ciklus futtatása kb. 53 Ft. Természetesen ez függ a programtól, és a ruhamennyiségtől is.

Van benne hidegprogram, ami tökéletes a szőr eltávolításához.

Tudjon meg többet a Bosch WTR85V00BY Hőszivattyús szárítógépről, ide kattintva >>>

Válogasson magas minőségű szárítógépeink között az onlineMárkaboltban >>>

 

Ezek is érdekelhetik a szárítógépekkel kapcsolatban:

Szárítógépet vegyek, ne vegyek?

Legjobb Bosch szárítógépek 2018-ban!

Megéri szárítógépet vásárolni? 19 TÉNY a szárítógépről!

Mosó-szárítógépek előnyei és hátrányai

Amire tutira nem gondol a szárítógépekkel kapcsolatban

6 dolog amit TILOS a szárítógépbe tenni

 

Zahoránszky Zita
Zahoránszky Zita
szerző
2019. Szept 05.