facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Időutazáson voltam, és meglepő mi hiányzott a legjobban...

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

A férjemmel úgy döntöttünk, hogy megismertetjük gyermekeinket a tanyasi élet csodáival. Kinéztünk egy pompás kis vidéki házacskát, és nekivágtunk az ismeretlennek. Egy igazi parasztházat találtunk, ahol csirkék szaladgálnak az udvaron, és biztos van a közelben ló, vagy szamár, mert előszeretettel napoztak a ház tornácán a böglyök.

Önelállatást választottunk, így azonnal bevetettem magam a konyha birodalmába. Nem bővelkedett a gépesítéstől, és a jól megszokott indukciós főzőlapom helyett csak sparhelt volt. A favágás és a sparhelt begyújtása a férjem feladata lett, így én csak élveztem a ,,nomádság" új ízeit.

Azt hittem ez lesz a kihívás, de nem! A legnagyobb nehézség a mosogatás volt!

Csaptelep két karral

Itt még két csap volt felszerelve (mint lány koromban otthon). Egy hideg, és egy meleg. Egyesével kellett tekergetni és mivel bojler volt, így vagy hideg, vagy tűzforró volt a víz. Egyszerűen nem tudtam beállítani, úgy hogy a hőfok jó legyen. Arról nem beszélve, hogy az elzárás és kinyitás az egy nagy procedúra lett. Ha nem húztam meg eléggé akkor meg mindig csepegett...

Tudom, most azt gondolja, hogy mit kényeskedem, de alig vártam, hogy hazaérjek és a jól bevált, csodálatos, modern, krómozott egykarú csaptelepem visszakapjam. Amit akár a könyökömmel kinyitok, és csak arrébb lököm, és már a tökéletes vízhőmérséklet zubog. A vízmennyiségről, amit a könnyed elzárás miatt spórolok, nem is beszélve. Mert azt be kell vallanom, hogy a vendégházban is folyóvízben mosogattam, de nem tudtam másodpercenként nyitni, és zárni, így a víz csak folyt akkor is, amikor nem volt rá szükség.

Amúgy a pihenés nagyon kikapcsoló volt, és mindenkinek ajánlom, hogy töltsön pár napot a jó levegőn és szabaduljon meg néha a kényelmes foteljétől, a tv-től, az internet és egyéb függőségektől. És ismét hazaérve újra becsüljük a modern gépiesített világunkat, és a praktikus Blanco csaptelepeinket.


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA