facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Hőszivattyús szárítógépet vagy kondenzációs szárítógépet válasszak?

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Sokszor kérdezik tőlünk a vásárlók: mitől jobb egy hőszivattyús szárítógép, mint a kondenzációs?

A legegyszerűbb válasz: attól, hogy kevesebbet fogyaszt.

Hogy hogyan? Nézzük meg röviden a készülék működését! A szárítógépekben a víz párává alakul át hő hatására.

Hőszivattyús vs. kondenzációs szárítógép.

Kondenzációs szárítógép:

A kondenzációs szárítógépekben a pára a géptestben marad, és az alacsonyabb külső hőmérséklet hatására vízzé alakul át, majd pedig egy tartályba kerül. 

Tehát a meleg nedves levegőt a berendezésen belül keringeti, és egy hőcserélő rendszeren keresztül lehűti. Így keletkezik a kondenz víz, melyet egy tartályba vagy egy csövön keresztül közvetlen a lefolyóba engedi. A szárítóban lévő felmelegített párás levegő találkozik a kondenzátorban a külső hidegebb levegővel, mely hatására a nedvesség kicsapódik, a kicsapódott vizet a tartályba gyűjti, a pára mentes levegő újból a dobba kerül és a folyamat addig ismétlődik míg a kívánt szárazságot el nem éri. Tehát nincs szükség arra, hogy kivezessük a szárítógépet szabad térbe. 

Hőszívattyús szárítógép:

A hőszivattyús  szárítógép modelleknél ugyanez történik azzal a különbséggel, hogy a hűtés során nem a külső környezetet veszik igénybe a gépek, hanem van egy speciális hűtőközeg. A kettő érintkezésekor a párából nedvesség csapódik ki: egy kompresszor segítségével hő szabadul fel, amelyet a gép visszaforgat és a levegő melegítésére használ. Azaz: az energia újrahasznosul, így kevesebbre is van szükség. Ebbben az esetben sincs szükség arra, hogy falat bontsunk. Egy konnektor elég a működéshez.

Bár az energiahatékonyság igen fontos tényező, legalább annyira fontos, hogy a készülék a ruhákkal is kíméletes legyen. A hőszivattyús szárítógépek ennek a feltételnek is eleget tesznek, ugyanis a szárításkor a levegő hőmérséklete jóval alacsonyabb, mint a kondenzációs szárítógépeknél, azaz 70-80°C helyett csak 50-55°C. A kíméletes szárításnak köszönhetően olyan ruhák esetében sem kell lemondani a készülék használatáról, amelyek érzékenyebbek a hőmérséklettel és a gépmozgással szemben. Fontos tudnia, hogy az alacsonyabb hőfok miatt a szárítási idő általában hosszabb a hőszivattyús szárítógépeknél.

Azért is megéri hőszivattyús készüléket választani, mert ezek általában korszerűbbek, okosabbak és sok praktikus extrával rendelkeznek, amelyek kényelmessé és élvezetessé teszik a gép használatát. Ha elege van a szanaszét száradó ruhákból, a párából, és a zsúfolt fürdőszobából, és szeretné megismerni a szárítógépes szárítás új oldalát, az 5 évre kiterjesztett garanciával ellátott hősszivattyús szárítógépekhez kattintson ide.

Hőszivattyús szárítógépek  Kondenzációs szárítógépek

További segítségért a megfelelő típus kiválasztásához olvassa el a "Hogyan válasszunk szárítógépet?" című cikket!

Az alábbi videóban Hírt Gábor, szakértő kollégám mondja el Önnek 2 percben a lényegi különbségeket, működési elvet a hőszívattyús szárítógépek és a kondenzációs szárítógépek között.

Ha kérdése van a termékekkel, illetve a rendeléssel vagy a szállítással kapcsolatban, akkor keresse szárítógép szakértő kollégámat, közvetlen számán (+36 1 478 2128).

Szuper ajánlat:


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA