facebook_head

Üzletünk

+36 1 478 2128

Hirt Gábor

Szőke István

Szabó Roland

Herke Róbert

Tóth Attila

Telefonon is online áron rendelhet!
H-P: 09:00-17:30

Hogyan válasszunk konyhai robotgépet?

Megosztom a Google+ oldalamon - Elküldöm e-mailben

- írta: Zahoránszky Zita

Melyik konyhai robotgép illik hozzám?

Ez egy elég nehéz döntés, főleg annak, aki sokat süt-főz, mert nagyban befolyásolja majd a munkája eredményét és gyorsaságát. Mindenképp végig kell gondolunk, hogy pontosan milyen konyhai robotgépre, annak milyen alkatrészeire, és mekkora teljesítményre van szüksége Önnek.

Aki keveset süt, annak elég egy alapkészülék, de minél profibb szakács valaki, vagy minél több az ellátandó feladat, érdemes nagyobb teljesítményű és profibb készüléket választani. Akkor haladjunk végig a szempontokon, hogy a végén tudja, milyen konyhai robotgépet válasszon, illetve mire figyeljen a döntéshozásban.

1/ Tálas vagy kézi robotgép?

A tálas mixerek nagy előnye, hogy nem kell kézben tartani a gépet, amíg dolgozik. Dagasztásnál ez elengedhetetlen. Kézi mixerrel nem is nagyon lehet dagasztani. Habverésnél is jól jön egy nagyobb adagnál főleg, hogy, nem kell állni felette percekig. Hogy mi a hátránya? Például, hogy 99%-ban speciális tál kell hozzá. Így olyan dolgokhoz, amihez külön kell felverni a tojások sárgáját, majd a fehérjét, vagy esetleg többféle krémet kell keverni, át kell önteni az első adagot másba és mosogatni is kell. De könnyű megoldás lehet, hogy veszünk egy pót-tálat, így amíg az első adaggal dolgozunk, a robotgépünk is tud dolgozni a másik adaggal.

2/ Mekkora legyen a tál? Hány kg tészta fér el benne?

Ketten vannak a háztartásban, vagy számos gyerek ólálkodik Ön körül folyton éhesen? Nem mindegy, mert a 1,2 literestől akár 6 liter befogadására is alkalmas lehet a keverőtál. A nagy kapacitású tálaknak sokszor nehézséget okoz 1-2 tojás felverése, mert a tál alját szinte nem érik el. Azonban sok finom péktermék elkészítésében segítség, hiszen egy 3,9 literes tálba akár 1,5 kg kelt tésztát is készíthetünk. Így biztos mindenki jól lakik a kaláccsal. Aki kalácsot, kenyeret szeretne dagasztani annak mindenképpen nagy tálra van szüksége, hiszen akár duplájára dagad a tészta.

1,2 literes tállal 3,9 literes tállal 5,4 literes tállal

3/ Milyen alkatrészek vannak hozzá?

Ezt nem tudom cifrázni, hiszen Önnek kell végiggondolnia, hogy mit fog használni: habverő, dagasztó, szeletelő, reszelő, daráló, gyümölcs centrifuga, turmix, aprító, citrusprés, fagylalt készítő, gabonaőrlő. Egy biztos, nekem a kedvencem az aprító. A hagymát, a sajtot, a magvakat, mindent beledobálok és 1 nyomás alatt kész van az apró darabos élelmiszer. Nem kell reszelgetni, és még krémleves is készíthető benne.

Innovatív fejlesztés a bolygómozgásos keverőkar, mely egyedi 3 dimenziós keveréssel mindenhol alaposan keveri a tésztát, krémet. Ha teheti, ezt az újfajta típust válassza, mert sokkal szebben dolgozik, mint a hagyományos keverő.

4/ Elengedhetetlen a teljesítmény vizsgálata.

A 400 Watt teljesítménytől akár az 1600 W teljesítményig talál készülékeket. Egy tökéletes tészta elkészítéséhez bőven elég a 400 Watt teljesítmény. De aki sokat süt vagy kenyeret dagaszt, annak nagyobb kapacitás kell. 800-1000 W-os készülék már álomminőségű, így egy átlagos családanya biztos elégedett lesz vele.

550W alatti teljesítményű robotgépek

600-800W közötti teljesítményű robotgépek

1000W teljesítmény feletti robotgépek

5/ Érdemes figyelni, hogy műanyag vagy fém alkatrészek vannak hozzá.

Mivel egy minőségi, jó konyhai robotgép biztos hosszú távon kiszolgálja. Ne egy törött alkatrész miatt kelljen cserélni az egész gépet.

Jó tanács: Figyeljen arra, hogy minden, az étellel érintkező műanyag rész BPA mentes legyen, így nem lehet károsa az egészségre.

6/ Milyen garancia tartozik a készülékhez?

Mint minden konyhai eszköznél ez is nagyon fontos. Vannak gyártók, amelyek 5 év garanciát vállnak a motorra.

7/ Van-e időkapcsoló a készüléken?

Nekem ez fontos, mert én nem érek rá ott állni és várni, amíg elkészül a dagasztó. Ezért bekapcsolom, beállítom, és amikor kész akkor leáll a készülék.

8/ Mekkora helyet foglal el, hol fogja tartani?

Ezek a gépek általában szépek, színesek, nagyon jól mutatnak a konyhapulton, és minden látogató egyből észreveszi. Azonban, az igazán minőségi gép általában fémházas és nem pille könnyű, így gondolja végig, hogy biztos ki fogja venni a szekrényből, hogy használja és nem fog ott csak porosodni?

Nézze meg a kínálatunkban a konyhai robotgépeket, ide kattintva!


Tetszett a cikkünk? A hírlevelünk is tetszeni fog. Iratkozzon fel!


írta:

Zahoránszky Zita

Zahoránszky Zita, az Online Márkablt Háziasszonya az online Márkabolt háziasszonya

Több éve saját háztartást vezetek, melyben korszerű gépeim is segítenek. Imádok sütni-főzni, új recepteket kipróbálni.

Hozzászólások

0 db

Hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be az oldal bal alsó sarkában található "bejelentkezés" gombra kattintva.

Weboldalunk Facebook kedvelői
Weboldalunk Google+ kedvelői

Témakörök

Szerzők


Formátum: Dr. Vezetéknév Keresztnév
Formátum: email@cim.hu
Formátum: +36-30/123-4567. Vezetékes telefonszám is megadható.
Kérjük valós elérhetőségi adatokat adjon meg. Az összes mező kitöltése kötelező

A legjobb online élmény, az egyszerűbb megrendelés és szolgáltatásaink hatékonysága érdekében weboldalunk cookie-kat használ. Kérjük folytassa a weboldalunkon való böngészést a megszokott módon.
5 ÉV GARANCIA